Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Втора сезона од Данската The Killing која патем речено е одлична и малку подобра од Американскиот римејк(плус има и два нови случаи), премиеров сака да казни еден советник и како ќе го казни... Ќе го испрати во Скопје!:pos:

Пошто сум при крај со Futurama, а хуморот ме бендисува па барам нешто слично. Дали Family Guy e слично така, или па нешто слично предложете.

Пошто сум при крај со Futurama, а хуморот ме бендисува па барам нешто слично. Дали Family Guy e слично така, или па нешто слично предложете.
simpsons (duh)
family guy не се фокусиираат многу на приказната како футурама
american dad имаат многу сличен хумор со фамили гај и се задржуваат колку-толку на приказната
bobs burgers имаат приказна и сличен хумор со симпсонс (без исмејувањата и пародите)

simpsons (duh)
family guy не се фокусиираат многу на приказната како футурама
american dad имаат многу сличен хумор со фамили гај и се задржуваат колку-толку на приказната
bobs burgers имаат приказна и сличен хумор со симпсонс (без исмејувањата и пародите)

Остај приказната, хуморот дали е тој. Исмејување и слични срања. :D

Family Guy за мене е ТАА серија! Некогаш со по цел ден ќе застанам на јутуб за да пуштам рандом сцени. Секоја епизода ја имам изгледано минимум по 2 пати. Убаво е тоа што со секоја сезона се подобар и подобар хумор има, веќе кај 5-6 сезона стануваат брутални :D
bolje otvori si youtube i izgledaj gi site smesni klipovi i zastedi si dosta vreme...
На јутуб нема да најдеш голем број од сцените... особено од исечоците.

Како Футурама немаш ништо слично а сум барал многу верувај. Ако сакаш можеш да ја провериш Tripping the Rift која е повеќе пародија на Star Trek и користи актери кои ги има и во Футурама ама па мене ми беше некако тапа и повеќе ја користев за background noise додека играв на иксбокс. Симињај Family Guy, American Dad и новата сезона Red Dwarf и немаш гајле :D .

Како Футурама немаш ништо слично а сум барал многу верувај. Ако сакаш можеш да ја провериш Tripping the Rift која е повеќе пародија на Star Trek и користи актери кои ги има и во Футурама ама па мене ми беше некако тапа и повеќе ја користев за background noise додека играв на иксбокс. Симињај Family Guy, American Dad и новата сезона Red Dwarf и немаш гајле :D .

2/3 Исполнувам. :D

2/3 Исполнувам. :D
Заборавив ова да ти го предложам а и онака веќе подолго време сакав да пишав за серијава за да ја гледаат повеќе луѓе ама се изумувам или пак ме фаќа мрза. Нема никаква сличност помеѓу ова и Футурама ниту во ликови ниту во приказната туку единствена сличност би била што како и Футурама серијава е уникат, неверојатно смешна е и што после откако ке ја изгледаш ке сакаш да најдеш нешто слично ама нема да има.

The Venture Bros.​
0314_venturebros.jpg

Z

images

Започната во 2003 г. отпрвин како пародија на цртанот Johnny Quest во кое мало дете (овде Rusty Venture) оди низ разно разни авантури низ светот ала Индијана Џонс заедно со својот супер научник татко, серијава се бави со тоа што би се случувало со детето во неговите подоцнежни возрасни години кога он има две свои деца( The Venture Bros. ), е под еден куп антидепресиви поради стресот што не може да излезе од сенката на својот татко како и од траумите од детството и што од време на време има проблеми со импотенција. Главниот адут на серијава се ликовите кои се неверојатно добро напишани почнувајки од главните ликови па се до негативците. Не сакам многу да пишувам за нив за да не направам спојлери, ама доколку сте гледале филмови базирани од стрипови во последните 10 години (поправо што прашувам и јас..) има да се газите од смеа. Venture Bros. изобилува со мета хумор, рандом и црн хумор како и еден куп акција. Па знаејки ве дека сте фанови на анимација Red John , wot , Pluh , џимеј проверете ја доколку ја немате гледано и кажете импресии.

Инаку само двајца луѓе ја пишуваат серијата кои и воедно даваат гласови на неколку ликови па затоа само 4 сезони се досега искочени. Една сезона доаѓа на 3 години отприлика. Првата почнува малку слабо ама вреди да се догледа.

ПС. Еден од негативците е Дејвид Боуви:)

На МТВ ја имам зачекано навечер онака, нешто со family беше и поврзано со книги од Агата Кристи, мешана со хорор, криминалистика. Anybody име на серијава?
Сакам в зима да ја погледам оти ми врза филм.

На МТВ ја имам зачекано навечер онака, нешто со family беше и поврзано со книги од Агата Кристи, мешана со хорор, криминалистика. Anybody име на серијава?
Сакам в зима да ја погледам оти ми врза филм.

оваа е мислам:

http://www.imdb.com/title/tt1349600/

п.с.

.... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom