IPad 3 или Nexus 7?

IPad 3 или Nexus 7

• Вкупно гласачи
    62
Во право си...не е 50-50, некаде околу 70-30 е шансата да ти работи апликација. Побарај еве да речеме Barcelona Live Wallpapers на S3, една од 5 работи. Буквално. :)
Кој симиња и користи LIve Wallpapers бе Мац? Ти ме заебаваш сега? Имам Галакси Нексус и во 4-5 месеци ми се има појавено само еден „force close“, и тоа затоа што најверојатно апликацијата беше заради новиот апдејтиран андроид и не беше компатибилна.

Сите што навивате за Епл, споредувате најчесто ајфон со андроид кој не одговара на класата на ајфонот. Сите андроиди што се во иста класа како ајфонот (nexus, S2_S3, One X....) се одлични телефони и немаат никаков проблем со кочење и слични глупости. Ако се лажеме дека 3GS е 150 евра и е iOS уред што парира на андроид од 150 евра (некое Миро, Алкател или друго срање), споредбата не е иста. Тој 3Gs иако стар модел, бил своевремено врвен уред со многу висока цена, и повеќе би одговарало да се споредува со модели како S1, или DesireHD (не ги знам на HTC моделиве).

Да се вратам на темата за дечкото што се двоуми. Момак не ти држи споредбата, не се иста класа уредите. Да давам 500 евра за таблет најверојатно би земал iPad 4, и ти советувам да го земеш затоа што во моментов тој е неприкосновен (изработка, квалитет, батерија, екран, апликации - комплет). Земи 4ка, ако ништо друго заради Lightning портот, во иднина тој ќе се користи. И малку подобар процесор има четворката.
Нексус 7 е фантастичен уред, верувај. И ако имаш само ~250 евра за давање тука нема размислување, за тие пари нема подобро. Исто така е квалитетен уред со IPS екран, лесен, добар за ракување, JellyBean на него е одличен.

Нема да згрешиш за било кој уред да се одлучиш, куповната моќ ти го диктира изборот. Меѓу нив Transformer Prime од Сет, се додека не дојде Нексус 10 (иако мислам дека ќе има солена цена, и не 400 долари како што многу мислат).

Во право си...не е 50-50, некаде околу 70-30 е шансата да ти работи апликација. Побарај еве да речеме Barcelona Live Wallpapers на S3, една од 5 работи. Буквално. :)
Добро бе, ајде престани да тресеш зелени.
Еве ме натера да ги инсталирам и ова ти се првите три (дека ми е мака да ги инсталирам сите за да ти докажувам нешто) што излегуваат под името Barcelona Live Wallpapers.
Работат сите 3 од 3 без никаков проблем на sensation. Буквално. Еве ти и слики и доста гушиш без врска.

iq299Stu5D6ba.png

inJBAUTgMIehQ.png

ibwHAR6Nsk3XlX.png

ibjpy81nURUoO1.png

Не е баш така,еве ProjectOrigin баш си пишува со андроид и тоа со Nexus и ете ти ставаат смајли,фејспалм па дури и слики ставаат,а јас еве сега во моментов си пишувам со Ајпад 3 и не можам да ставм смајли, фејспалм и слики.А за апликација за iOS одлично функционира но само во твои очи тоа што држиш iуреди значи на некои начин се вели локално ниво,додека андроид како што е Nexus-от од горниот член буквално на светско ниво па дури и флеш плејер на најновиот андроид си тера без проблем :D ( не можам да ставам поинтересни смајли оти сум во моментов ајпад )

Не е баш така,еве ProjectOrigin баш си пишува со андроид и тоа со Nexus и ете ти ставаат смајли,фејспалм па дури и слики ставаат,а јас еве сега во моментов си пишувам со Ајпад 3 и не можам да ставм смајли, фејспалм и слики.А за апликација за iOS одлично функционира но само во твои очи тоа што држиш iуреди значи на некои начин се вели локално ниво,додека андроид како што е Nexus-от од горниот член буквално на светско ниво па дури и флеш плејер на најновиот андроид си тера без проблем :D ( не можам да ставам поинтересни смајли оти сум во моментов ајпад )

Инсталирај TapaTalk или преку пишувај мобилната верзија на форумов.

Инсталирај TapaTalk или преку пишувај мобилната верзија на форумов.
и тоа го направив и испробав и таму нема (тапаталк за iOS) дури и анкета не се гледа ниту потписи од членови на форумов ниту смајли како да е цензурирано :(

Pogolema e razlikata vo cenata od nexus i ipad, otkolku toa koj e podobar.. koga ke go probas neksusot (posebno noviot) ne veruvam deka ke imas zelba za ipad, i frlanje na tolku pari.. :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Ако можеш да си го дозволиш, iPad е секако подобар избор, имаш многу поквалитетен екран, поубави апликации и помалку нервози. Јас имам iPad 3 веќе 3 месеци и досега не ме разочарал од ниеден аспект, ниту од траење на батерија, ниту од некакво кочење или краширање на апликации :)

Сум немал андроид таблет, ама сум имал андроид телефон, и можам да ти кажам дека нивото на апликациите што се и на iOS и на Android е неколку класи повисоко на iOS.

Си имал нексус 7 па што јадеш бубрези? Такви ко тебе многу ми идат на нерви немаат појма од ништо а препорачуваат нешто ко тикви на пазар ебате беља ебате...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom