Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
vivax 50 gei cepa veke 5ta zima maka si nema i zadovoluva za 48m2 od 20 do 22stepeni
vo prilog na toa kolku e rabotniot vek na eden inverter, kolegata mi kaza deka negovata inverter neo:) ja ima poveke od 15 godini!!!??? vklucena nonstop, no koristel i drugi grejni tela, zosto isklucuvala na mn niski temperaturi

Моментално во стан кој го грее Топлификација термометарот покажува 20 степени, пред 3-4 дена покажуваше 22 и разликата е огромна. Ама за тоа има друга тема. Слично како и скепар и јас барав и се уште барам добар инвертер за 38-9 квадрати. Читајќи низ разни форуми, најголем впечаток во однос цена - перформанси ми остави fujitsu nocria која во Србија чини околу 950 евра
http://nshop.rs/index.php/fujitsu-klima-uredaj-awyz14lb-nocria-inverter.html, се јавив во претставништвото во Скопје (позади Собрание), ги прашав и прво ме убедуваа дека за толкав простор не ми треба Nocria 14 туку дека ASYG 12-LEC ќе биде сосема доволна, потоа дека нема разлика во перформанси помеѓу Nocria и ASYG 14-LEC и на крај дека немаат на лагер ам може да се нарача. Нормално, ги прашав колку ќе чини? Батката ладно ми рече 1450 евра. Кога му реков дека во Србија и Бугарија е многу поевтино, ми рече извини ама нас по тие цени ни продаваат. Па 50% поскапо ли ви продаваат. Инаку дванаесетката ќе ја земам ама за друг дел од станот. Голема благодарност до сите оние кои потрошувачката на климите ни ја соопштуваат на форумов.

vo prilog na toa kolku e rabotniot vek na eden inverter, kolegata mi kaza deka negovata inverter neo:) ja ima poveke od 15 godini!!!??? vklucena nonstop, no koristel i drugi grejni tela, zosto isklucuvala na mn niski temperaturi

Ako se zeme rabotniot vek na klimata i nejzinata skapa nabavka mislam deka i ne e tolku evtino greenjeto so nea.

Баш дека пред повеќе од 15 години имало нео инвертери на пазаров, не сум баш сигурен. Ама затоа еден комшија има два панасоника од тоа време, уште дуваат и се грее на нив во зима, а се лади на лето.

Имаше ли инвертери NEO пред 15 години? Ми се чини и пред 5 немаше! Штом му исклучувала на ниски температури, веројатно не инвертер, туку обична клима ќе да е!?

не знам која е најевтина, ама со дрва ми е најубаво. не само што убаво грее, ами и прави огромен кејф. како да се изразам, прекрасно ми делува и на психа.

Da,da super ceif i jas vo stan se greev samo dve godini na drva i vlecev sekoe sabajle ka magare drva od podrum i morav da zapalam ogan za da im bide toplo na decata koga ce stanat i taka umoren kapnat si odev na rabota. Dzubre vo podrum i dzubre doma i rekov dosta e vece. Zapad pali kamin samo za merak ako saka da ispusi edna pura pred nego i caska viski

Се обидов да ги прочитам сите 100 и нешто страни ама шо е многу, многу е па ево да прашам.
Сакам да купам камин на дрва за да згреам околу 50 м2 па ако можи некој совет околу избор на камин.Гледав нешто од металец мислам беше Пелистер М,па Алфа Плам,па Пламен,па некој Бугарски и појма немам.Гледам има доста стручни лица овде во темата па секој совет е добродојден.

Od moe skromno glediste Viessmann, Bosch visoka klasa i cinat mnogu pari.
Po site informacii odnos cena kvalitet Centrometal, hrvatski, za nijansa podobri od Alfa plam najmnogu poradi podebel lim na kotleto (mislam koga stanuva zbor za kamin so priklucok na parno).
Ova e vrz osnova na iskustva od drugi luge, ne moi, taka da zemete go ova so doza na rezerva.

Моментално во стан кој го грее Топлификација термометарот покажува 20 степени, пред 3-4 дена покажуваше 22 и разликата е огромна. Ама за тоа има друга тема. Слично како и скепар и јас барав и се уште барам добар инвертер за 38-9 квадрати. Читајќи низ разни форуми, најголем впечаток во однос цена - перформанси ми остави fujitsu nocria која во Србија чини околу 950 евра
http://nshop.rs/index.php/fujitsu-klima-uredaj-awyz14lb-nocria-inverter.html, се јавив во претставништвото во Скопје (позади Собрание), ги прашав и прво ме убедуваа дека за толкав простор не ми треба Nocria 14 туку дека ASYG 12-LEC ќе биде сосема доволна, потоа дека нема разлика во перформанси помеѓу Nocria и ASYG 14-LEC и на крај дека немаат на лагер ам може да се нарача. Нормално, ги прашав колку ќе чини? Батката ладно ми рече 1450 евра. Кога му реков дека во Србија и Бугарија е многу поевтино, ми рече извини ама нас по тие цени ни продаваат. Па 50% поскапо ли ви продаваат. Инаку дванаесетката ќе ја земам ама за друг дел од станот. Голема благодарност до сите оние кои потрошувачката на климите ни ја соопштуваат на форумов.

Друже тоа ти е звер од клима еве колку кошта кај педервиве под нас Солун
http://electronica.gr/00000057.el.aspx

Таа машина ти е буквално дс свршеш додека работи :))

Znae nekoj nesto da napise za inverter Gree klima uredi? Bidejci ako odam na search, nie za greenje velime gree i nemozem nisto da najdem.
I kaj gi ima za kupuvanje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom