Најекономично греење и ладење

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Добро бе луге вие со 20 степени сте задоволни ? Па вие сте измрзнати или сте добро наоружани со облека, да не се лажеме.На температура од 20 степени нема никаков комфор, тоа си давате лажна надеж дека ви е топло. Колку и да звучи грубо тоа е вистината. Се испод 23 степени не важи.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Добро бе луге вие со 20 степени сте задоволни ? Па вие сте измрзнати или сте добро наоружани со облека, да не се лажеме.На температура од 20 степени нема никаков комфор, тоа си давате лажна надеж дека ви е топло. Колку и да звучи грубо тоа е вистината. Се испод 23 степени не важи.
Лажна надеж дека ни е топло :ROFLMAO:...Ми се чини последно кога проверив телото ми регистрираше промена на температура...На 20 степени се чуствував дека ми е топло, тоа да ти било надеж...
Ете покрај љубовта уште еден начин на топлење...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Лажна надеж дека ни е топло :ROFLMAO:...Ми се чини последно кога проверив телото ми регистрираше промена на температура...На 20 степени се чуствував дека ми е топло, тоа да ти било надеж...
Ете покрај љубовта уште еден начин на топлење...
Египетски бог на студот - ЅИ ВРА ( и на 20 сепени ти е топ, многу јасно )

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Египетски бог на студот - ЅИ ВРА ( и на 20 сепени ти е топ, многу јасно )
Носам обична тренерка и блуза по долги ракави, 20 степени е навистина оптимална температура.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Носам обична тренерка и блуза по долги ракави, 20 степени е навистина оптимална температура.
Исто и тука. Јас ја подесувам климата за да ја постигне таа температура (21-22), не дека таа само толку може да постигне. И не ја разбирам поентата на сред зима да седиш дома по кратки ракави?
А кога ми е 24-25 во соба, тогаш пуштам ладење, така да нема смисла до таа температура да топлам.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
vivax 50 gei cepa veke 5ta zima maka si nema i zadovoluva za 48m2 od 20 do 22stepeni
vo prilog na toa kolku e rabotniot vek na eden inverter, kolegata mi kaza deka negovata inverter neo:) ja ima poveke od 15 godini!!!??? vklucena nonstop, no koristel i drugi grejni tela, zosto isklucuvala na mn niski temperaturi

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Моментално во стан кој го грее Топлификација термометарот покажува 20 степени, пред 3-4 дена покажуваше 22 и разликата е огромна. Ама за тоа има друга тема. Слично како и скепар и јас барав и се уште барам добар инвертер за 38-9 квадрати. Читајќи низ разни форуми, најголем впечаток во однос цена - перформанси ми остави fujitsu nocria која во Србија чини околу 950 евра
http://nshop.rs/index.php/fujitsu-klima-uredaj-awyz14lb-nocria-inverter.html, се јавив во претставништвото во Скопје (позади Собрание), ги прашав и прво ме убедуваа дека за толкав простор не ми треба Nocria 14 туку дека ASYG 12-LEC ќе биде сосема доволна, потоа дека нема разлика во перформанси помеѓу Nocria и ASYG 14-LEC и на крај дека немаат на лагер ам може да се нарача. Нормално, ги прашав колку ќе чини? Батката ладно ми рече 1450 евра. Кога му реков дека во Србија и Бугарија е многу поевтино, ми рече извини ама нас по тие цени ни продаваат. Па 50% поскапо ли ви продаваат. Инаку дванаесетката ќе ја земам ама за друг дел од станот. Голема благодарност до сите оние кои потрошувачката на климите ни ја соопштуваат на форумов.

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
vo prilog na toa kolku e rabotniot vek na eden inverter, kolegata mi kaza deka negovata inverter neo:) ja ima poveke od 15 godini!!!??? vklucena nonstop, no koristel i drugi grejni tela, zosto isklucuvala na mn niski temperaturi

Ako se zeme rabotniot vek na klimata i nejzinata skapa nabavka mislam deka i ne e tolku evtino greenjeto so nea.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Баш дека пред повеќе од 15 години имало нео инвертери на пазаров, не сум баш сигурен. Ама затоа еден комшија има два панасоника од тоа време, уште дуваат и се грее на нив во зима, а се лади на лето.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Имаше ли инвертери NEO пред 15 години? Ми се чини и пред 5 немаше! Штом му исклучувала на ниски температури, веројатно не инвертер, туку обична клима ќе да е!?

Член од
30 март 2012
Мислења
376
Поени од реакции
234
не знам која е најевтина, ама со дрва ми е најубаво. не само што убаво грее, ами и прави огромен кејф. како да се изразам, прекрасно ми делува и на психа.
Da,da super ceif i jas vo stan se greev samo dve godini na drva i vlecev sekoe sabajle ka magare drva od podrum i morav da zapalam ogan za da im bide toplo na decata koga ce stanat i taka umoren kapnat si odev na rabota. Dzubre vo podrum i dzubre doma i rekov dosta e vece. Zapad pali kamin samo za merak ako saka da ispusi edna pura pred nego i caska viski

Kajgana Shop

На врв Bottom