Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
me interesira shto ako ne dobijam potpis ? shto se slucuva ponatamu ? inace sum prva godina mrezni tehnologii ???

На ФЕИТ ако не добиеш потпис, автоматски презапишуваш предмет, односно немаш право да го полагаш предметот, и плаќаш казна од илјада денари од потпис при заверка на семестар. Така беше порано барем, а лани не сум сигурен, ама мислам дека слушнав дека 2 илјади денари била казната на ФИНКИ.

Ако не земеш потпис, не можеш на испит да го полагаш предметот ? Или ? И има објавено распоред за испити во јануари ?
Ако не земеш потпис не моеш да го полагаш испитот - period.

Има некој колоквиумски од 2 семестар Дискретна? Малце ни го измешаа материјалот годинава....

Има некој колоквиумски од 2 семестар Дискретна? Малце ни го измешаа материјалот годинава....
Ako nekoj ima nesto vakvo neka spodeli tuka , ni trebaat resursi od povejke mesta.

Inace da prasam jas cisto informativno dali nekoj znae za Kalkulus 2 dali vazi istotto kako za Kalkulus 1 ,deka nemozis da polagas na ispit ako imas pomalce od 25 % na kolkviumite.
Na linkot http://www.finki.ukim.mk/Content/co...eti/Dodiplomski/Opsto obrazovni/Kalkulus2.pdf ne go pisuva toa .
Dali znaci deka ne vazi toa za Kalkulis 2 ili pak gi mrzelo da pisuvaat detali ?

Услов за добивање на потпис: Освоени минимум 30 поени, од кои барем по 5 поени од секој дел (писмен, теориски и практичен).

Дали ова значи дека ако немаме минимум 30 поени автоматски го презапишуваме предметот?

Услов за добивање на потпис: Освоени минимум 30 поени, од кои барем по 5 поени од секој дел (писмен, теориски и практичен).

Дали ова значи дека ако немаме минимум 30 поени автоматски го презапишуваме предметот?

Ако тоа го пишува кај описот на предметот, тогаш да.

Ако тоа го пишува кај описот на предметот, тогаш да.

Срање. Што ако некој уопште не планира да се замара на колоквиум и да оди директ на испит?
Плус до пред 2 недели пишуваше дека доволен е минимум од само 5 поени, па сега при крај на семестар го менуваат...нема смисла.

Mozete da se pobunite :) ama ne znam dali ke e so uspeh. Po nekoi predmeti kaj nas na FEIT na nekoi pisuva site lab da se izraboteni. Pa posle ke se pobunime I ke recat aj so 2 neizraboteni moze. :)

Срање. Што ако некој уопште не планира да се замара на колоквиум и да оди директ на испит?
Плус до пред 2 недели пишуваше дека доволен е минимум од само 5 поени, па сега при крај на семестар го менуваат...нема смисла.

Тоа е добро прашање, токму за тоа и се бунев јас, заедно со уште неколку колеги од група. Ако нејќам да полагам на колоквиум, никој не треба да ме натера да полагам, ама тоа не пали.
Лани имавме "среќа" што тоа погоре не беше ставено кај описот на предметот, односно кај услов за добивање на потпис немаше ништо, па затоа се спасивме, и ни рекоа дека од следната година, односно од оваа година, нема да има зезанции.

Не смеам да поминувам време пред компјутер, па на некој ако не му е мака нека сублимира. Ако воопшто не отидам на втор колоквиум, немам право да полагам на испит? (конкретно ме интересираат тие казнени сесии затоа што посекако нема да се опоравам за овие испити во јануари). Првите колоквиуми ми се сите со над 70 поени.

Ако и со ваква ситуација имам право да полагам на испити, дали е возможно некој друг со мојот индекс да земе потпис наместо мене (неможност поради здравствени причини).

Имам ли право да запишам втор семестар со ниеден положен предмет од прв?

Фала.

Никој не знае кои се условите за потпис за Калкулус 2 ? ако воопшто ги има .

20 поени од вежби + 5 поени од теорија + 5 поени од задачи = 30 поени.
Од задачи и теорија од два колоквиума ти се собираат поени.

Не смеам да поминувам време пред компјутер, па на некој ако не му е мака нека сублимира. Ако воопшто не отидам на втор колоквиум, немам право да полагам на испит? (конкретно ме интересираат тие казнени сесии затоа што посекако нема да се опоравам за овие испити во јануари). Првите колоквиуми ми се сите со над 70 поени.
Од кога има казнени сесии? Иначе зависи од предметот, односно од што зависи потписот. Ако зависи од број на поени тогаш ке можеш да одиш на испит сигурно, бидејки имаш 70 од сите први колоквиуми...
Али потпис може да зависи од многу други работи, проект, домашно, лаб вежби, присуство и сл...
Ако и со ваква ситуација имам право да полагам на испити, дали е возможно некој друг со мојот индекс да земе потпис наместо мене (неможност поради здравствени причини).
Може.
Имам ли право да запишам втор семестар со ниеден положен предмет од прв?
Имаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom