Кога сум рекол нешто против христијанството или која било религија?А што ти уопште тврдиш пријателе?
Ти си антихристијанин, а не атеист.
Мене така ми личи, работава.
Што е Креационизам Лео? И кога прв пат се споменува тој збор и од кого?
--- надополнето: 11 декември 2012 во 23:27 ---Креационизмот е измислен во САД со намера влегување во училиштата од страна на протестантите.
Еве го попрајфLeo, aj uste ednas postiraj go, tri mu e majkata![]()
Море дете ај види ми го името! Ако сум ја спомнал библијата, не реков дека верувам во тоа. Ја спомнав за да ти кажам што вели креационизмот. Значи настанок на се’, од универзум до живи суштества. Ццц... ти бетер од ова вернициве си бил, заглавен во некои секуларни научни догми. Полека малце... диши. Ако се декларираш како атеисат, си ја утнал, не си ти тоа. Ти си Антитеист, или како што те нарече некој погоре Антихристијанин.Добро. Значи според тебе, тоа што го пишува во Библијата така е. Во почетокот Бог ги создаде небото и земјата, за шест дена и толку. Тогаш нема потреба да се расправаме. Се си пишува во Библијата.
Mutually exclusive se.Креационизам - создателство,
Еволуција - развиток
Паралелни, но не и mutually exclusive поими.
Ние само сеуште не сме на ниво на кое можеме да ја согледаме нивната тесна поврзаност во поглед на светот, камоли универзумот.
Deist. Fer.Бог е почеток и крај! Се друго е наш неуспешен обид за ментална мастурбација околу вистинскиот и прв почеток, зародишот.
Бог креирал, потоа со правото на избор и волја (дали од водата ќе се истркала на копно првото водоземче, ова као пример за малидеца) почнуваат комбинациите од кои има натамошна еволуција.
Колку да не е без ич. Оти џабе да ти објаснувам било што сериозно кога во старт тезата ти е дека се исклучиви тие две нешта. Ни јас, никој нема да ти го промени мислењето. Па...затоа и таков одговор.![]()
Ne se razbirame, druzhe. Nie ushte ne polemizirame. Tek sme kaj definiranje na poimi.Rekob, dzabe polemika. Ubeden si vo svoeto, kolku i da e covecki tesnogledo.
Epa vnimavaj togash kako se izrtazuvash, poshto meshash definicii, pa posle DBack bil wosh...Pa ocigledno deka ne. Jas voopsto ne go komentiram toa. Kreacionizmot vo backwater USA bible belt apsolutno ne mi e ideja za vrv na postanokot.
Ajde sea ne go drvi. Ako diskutirash, fer e da diskutirash vo racionalna ramka. Ti mene mi vikash: aj da zborime, ama mene kako kje mi prdne - taka. Toa ne e diskusija, tuku budaleenje.Не мешам дефиниции, оти не дадов дефиниција. Туку ти претпостави дека од тие грешни дефиниции се водам
Но, тоа е тоа, тука сме да дискутираме, да се разбереме, сложиме, несложиме, да си направиме муабет, на крајот на краиштата, забавно да биде.
Креационизмот не е наука, туку едно можно толкување на веќе познати или допрва откриени научни сознанија од некоја наука. Поинаку кажано креационизмот е вера.Epa vnimavaj togash kako se izrtazuvash, poshto meshash definicii, pa posle DBack bil wosh...
Wikipedia definicija od mene nema da vidis.Ajde sea ne go drvi. Ako diskutirash, fer e da diskutirash vo racionalna ramka. Ti mene mi vikash: aj da zborime, ama mene kako kje mi prdne - taka. Toa ne e diskusija, tuku budaleenje.