Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
znae nekoj kako odi procedurata za vadenje na rabotna dozvola za UK, mi imaat kazuvano deka ako se registriras kako self employed ne ti treba rabotna dozvola. Bil li nekoj vo UK da raboti so bugarski pasos i ako ima da dade nekoj sovet kako ide taa procedura self employed i slicno :) ??

znae nekoj kako odi procedurata za vadenje na rabotna dozvola za UK, mi imaat kazuvano deka ako se registriras kako self employed ne ti treba rabotna dozvola. Bil li nekoj vo UK da raboti so bugarski pasos i ako ima da dade nekoj sovet kako ide taa procedura self employed i slicno :) ??

да, лесно е за селф имплојд, ама тоа може да работиш само на одредени места, не секаде. значи само на места каде што може да се работи со таков вид на работна виза.

друго, треба да земеш и insurance number, а тоа се чека неколку месеци. без него не можеш да работиш.

од кај таа информација
работи се по прашањето Борисов при посетата оваа недела за тоа зборува со Обама но мислам дека ќе чекаме уште една година додека паднат визите за САД

инаку за темата за Бугарски пасош да или не...НЕ ако татко ти,ти дава дневница од дома седењ,ДА ако работиш за безпари за мк газда(мк реалност) без никакви права

до кај 10023 на страната се разгледани од советот, колку за инфо :)

Веке пишав на друга тема и овде ке напишам...
Јас сум за бугарски пасош.Сите знаеме дека со македонски нема шанси некој да те земе за работа во земјите како Италија Германија... Ко прво е многу ризично за газдата а и за самиот работник.
Знам случаеви што некој работел на црно со мкд пасош па го спепелиле и газдата а на работникот казна од 10 години забрана за одење во Италија.
Така да Бугарскиот пасош ке ти заврши многу работа.
Да не го имаше татко ми пасошот ние денес едвај крај со крај ке сврзевме.А тој таму е платен дупло повеке отколку што беше платен овде.

Бугариjа секогаш ќе поможе.

Додатно, мора да се знае дека допрвин пасошот има да добива на тежина. Кога-тогаш Шенген е готов. По што следува и безвизно патување во САД. Замислете колку добро е да се поседуваш бугарски пасош ако вака продолжат да се одвиват одредени процеси поврзани со државниот поредок во земjата.

Не се боjте.

Код:
http://www.justice.government.bg/new/emsg/index.php
внесвај бројки од 8000 до 10000 ке видиш

spored sci-fi filmchinjata shto si gi pravite ovde,jas TVRDAM deka 99% od vas ke se vratite kako posrani od "zapad", zatoa shto shupak si ostanuva shupak so i bez bolvarski pasosh

Многу ти е тој процент 99.. а и многу преваранти се накотија. Им ветува добра работа на запад,а на крај не им плаќа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom