Дедо Мраз

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Лажниот Дедо Мраз, од името ќе сфатиш дека е фикција, кој дедо се вика мраз. Кој се крие под белата брада на овој старец, аха знам тој е манипулант со детските желби. Тешко на децата, ќе се разочараат таму негде кај Божиќ, кога ќе видат дека го нема посакуваниот плеј стејшн или мобилен телефон. Затоа деца посакајте си нешто скромно од типот на милка чоколада или пиштолче на вода.
Ах таа конзумеристичка лажга. Колку ли само деца пострадале од тешки психилошки трауми и се претвориле во не-функционални индивидуи поради тој старец, мануипулатор, ма све најлошо, со нелогично име како Дедо Мраз. Кога Ниче рекол Господ е мртов, мислел Santa е мртов.Но никој не го слушна:(
Затоа, Дедо Мраз на клада! Доле Америка! Љубов, принцови, дроги, алкохол напред!:uvo:
А, сеа дај да се потсетам дека ова е Општи муабети, дека не сум пијана и дека на џогирање не се иде у балски фустан, исто ко шо не се дрви секаде за филозофија, социологија и сл.

И така освестена...Дедо Мраз ми беше најубава илузија. Колку само возбуда осеќав кога му го пишував писменцето у кое кажував шо сакам да ми поклони и го ставав на елката или кога сабајлето на први трчав да проверам шо ми оставил. Иначе верував докај второ(барем убава беше лажгата, па не ми е крво), али не се сеќавам како открив дека ипак моите ми ги оставаат поклоните.
Ја на моето дете, здравје, исто ќе му викам дека Дедо Мраз постои. Што знам, ми се свиѓа идејата и сакам и моето дете да ужива колку толку у неа. Онака помислата дека има таму некаде има буцкасто, симпатично деде, кое ги сака сите деца и им исполнува желби ми е ептен мила и убава, и и денес ме испунува со топлина. Ако нишо друго барем е поконструктивна од вербата во принцези, принцови, 50 цент-оидни и долар-оидни божества и сл.:pipi:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
А, јас си верувам во Дедото Мраз. Пошто никој не нашол за сходно да ми се преправа или маскира, целиов ми живот, немам причина да мислам дека не постои. Писма редовно му пишувам, секоја година, плус на дното потпис од мама и тато дека добро дете сум била.

За поклон... Онакви сакам бе, на плафон шо се закачуваат, и а дувне промаја свират. Со делфинче сакам. Плави. :pipi:

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Go sakam dedo mraz...me potseka na nekoi detski denovi koga edvaj sum cekala da mi donese paketce
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

F i l i p

·٠•● DoN FiLiP ●•٠·˙
Член од
23 декември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Jas kako mal bev zanesen po dedo mraz, se sekavam ostavav livcinja pod elka, od koa ke ja nakitevme sekoj den po edno,hihi, pa posle mama i tato mi vikaa da ostava po 1 zasto dedo mraz neznael sto da mi donese! koga doznav mi bese tesko. A vnuk mi sega ima 4 godini se plasi od dedo mraz i go vika Dedo Lap,hehe...eeee deca!:D

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Јас уште верувам во Дедо Мраз и сакам да ми донесе поклонче под елката инаку ќе му се налутам.:vozbud:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Феноменално. Сега, ќе се вратиме на тема?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
фина тема- ама заборавена

денешниве деца не веруваат во Дедо Мраз или пак родителите им немаат време, идеи да се занимаваат со нив и да им смислуваат прикаски
како и да е...
Јас и до ден денешен се сеќавам на детството и на предновогодишните и Божиќните случувања .
Најсилните впечатоци беа токму поврзани со новата година На Божиќ нас, со сестра ми не’ будеа на полноќ и ние верувавме дека дедо мраз не’ избрал нас поради тоа што сме биле повеќе од добри преку годината и сега еве сме наградени дури лично од него:LOL: ...Потоа , дознавме дека тој што ни честитал и ни делел подароци на полноќ бил всушност дедо ни’ преоблечен во познатиот старец . :pos: Но тоа веќе не е ни важно, а важното е што чувството на прикаската остана засекогаш ;)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Мене не ми беше толку важен дедо мраз колку што ми беа чоколадите од краш и од европа :LOL: а и тие едни чоколатца ко златници ...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Мене не ми беше толку важен дедо мраз колку што ми беа чоколадите од краш и од европа :LOL: а и тие едни чоколатца ко златници ...
леле - стварно кај ти текна на тие златниците-(y)
а ги има ли сеуште ? или...(не сум у тек:pos:)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
леле - стварно кај ти текна на тие златниците-(y)
а ги има ли сеуште ? или...(не сум у тек:pos:)
Па штознам знам дека имаа убаа форма некако ама вкусот ко денешно чоколадо за готвење беа :D тврдиии едни вуста не се клаваа :LOL:
Мислам дека ги има , ај после божиќ ќе ти кажам да видам оваа нова година шо ќе стави бабамразица :D

Kajgana Shop

На врв Bottom