Што се случува со Tobacco / Together?

• Креатор на темата Креатор на темата zareee
  • Време на започнување Време на започнување
абе неил беше за цигарите од 7 до 11% од продажна цена?

нека е 7% тоа се околу 3,5 денари... а 50 денари се нај евтините цигари.. има и од 120 секако...
Не е 7, туку од три до четири проценти.

Не е 7, туку од три до четири проценти.
знам дека на времето толку беше... имав комшија што имаше како продавница-дисконт со цигари и тогаш ми го кажа тој рабат... ама пази, се повлекувам од дискусијата по тоа прашање пошто инфото ми е од пред 15-тина години... значи ЕПТЕН БАЈАТА ИНФОРМАЦИЈА... ако велиш 3 до 4 проценти, ок е.. ти верувам...

Што знам,мене ми личи како наш чичко Грујче повторно да замешал прсти.Си вика ајде овој има и чекај да го закрпиме малце...
:P

Да да, Грујо е Мисс Веселинова уствари, сака да го бутне форумот со спам теми

знам дека на времето толку беше... имав комшија што имаше како продавница-дисконт со цигари и тогаш ми го кажа тој рабат... ама пази, се повлекувам од дискусијата по тоа прашање пошто инфото ми е од пред 15-тина години... значи ЕПТЕН БАЈАТА ИНФОРМАЦИЈА... ако велиш 3 до 4 проценти, ок е.. ти верувам...
Значи на цигариве се оди дефинитивно со мала заработка и плус 18% данок .. иначе на поевтините .. да речам социјалка до 45 ден. се оди со приближно 4% а на поскапите до 75 со 5% и на тие до 130 со 6% маржа .. што е мн малку во однос на друга кондиторија која се работи со 20 до 35% маржа.. итн..

Неофицијално слушнав дека од понеделник се очекува стечај .. баш штета ..

Кој знае колку ќе останат закрпени.

Кој знае колку ќе останат закрпени.

Извадено од темата Македонска берза:
sakam da kupam akcii edna kompanija sea ima javna ponuda na akcii
pa se mislam dali da zeam firmata e tobako ad skopje
iam drugarce so raboti tamu najverojtno i on ke zeme mi kazuvan deka ke ide firmata napred nema da propadne tolku vreme postoi da ne znae nekoj neso poise vo vrska so ova
pusteni se akciite vo prodazba i edna iznesuva 617 den
pozdrav
bi trebalo da e pametna investicija jas ke zeam pa so bide neka bide:)

Советот на Стефус нема да го коментирам:
Tobacco AD Skopje e dobra firma i cenata od 10evra akcija e povolna. No mozes da se sudris so problemot na likvidnost na akcija.

И не знам што е чудно... во 2011 и 2010 работат со загуба, а од она што набрзина го видов и не ми изгледа дека инвестициите се причината за загубата.

Најинтересно ми е што се' уште одат рекламиве на радио станициве... :facepalm:
Не знам зошто не ги повлечат, само ги доведуваат екс-корисниците во заблуда, да пољубат врата.

и што бидна банкротираа или само се преструктуираат??? котираат ли уште негде???

Што, ќе им купуваш акции? :pos:

Инаку, се уште немаат струја, нема спас за нив очигледно, освен ако не се ослободат од поголемиот дел од продажните места, и не останат на оние кај што имаат најголем профит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom