Фан клуб - РК Металург

Ебати селската лига.еден пренос да не можеш да извршиш ! И како сакаат некој да сака да ја гледа лигава бе ? Кај да гледа ???? Тие па од Босна 3 тима имаат 3-те за кур не им ги бива,одиш таму ко во Авганистан да се игра,пренос никако ебате заостанатите ! Овие Нексе исто,од кое село се Господ знае. Како може заради снег да не можеш пренос да извршиш ?!?!

Катастрофа,само Македонските екипи се квалитетни,Загреб дур се оправат ќе им треба уште сезона две. Српските тимови ако беа камења бар кога се играа кај нив утакмици можеше да гледаш. Треба да се вратат во лигава.
Ако и оваа година има 2 МК тимови во Ф4 или уште повеќе во финале,што е многу веројатно ако се избегнат Металург и Вардар во полуфинале,треба да бараат нашиве и трет Македонски тим да има! Пелистер или оние од Струмица Зонимак одлично ќе ја освежат лигава и ќе го подигнат нејзиниот квалитет.
Грци,Албанци,Бугари ???? Тие ракомет не играат ? Мислам знам дека се камења ама пак нема да биде лошо повеќе тимови да има во лигава. Не,одиш негде не можеш пренос да извршиш. :tapp:

Спонзори толку не можат да најдат.....

Водеше Металург 12-9, сега губи 12-14 :facepalm: Незгодни се овие маму му ....
--- надополнето: 8 декември 2012 во 18:30 ---
Полувреме 15-13 за Нексе .... Слабо брани Станиќ само 3 одбрани до сега :( .. Металург од 20 до 30 минута немаше постигнато гол ..
--- надополнето: 8 декември 2012 во 18:30 ---
Eve kade da sledite vo zivo ...

http://www.seha-liga.com/utakmice/2793

Слабо,многу слабо........мора нешто да сменат во второ ако сакаат победа.

Гадни овие нексе,како пичкарски се извадија со Вардар ако и со Металург се извадат налет.....
--- надополнето: 8 декември 2012 во 18:32 ---
Полувреме 15-13 за Нексе ....
Ама за тоа Митревски 3/7 :)

На голманите мислев......се избриша којзнае како.

Ебати селската лига.еден пренос да не можеш да извршиш ! И како сакаат некој да сака да ја гледа лигава бе ? Кај да гледа ???? Тие па од Босна 3 тима имаат 3-те за кур не им ги бива,одиш таму ко во Авганистан да се игра,пренос никако ебате заостанатите ! Овие Нексе исто,од кое село се Господ знае. Како може заради снег да не можеш пренос да извршиш ?!?!

Катастрофа,само Македонските екипи се квалитетни,Загреб дур се оправат ќе им треба уште сезона две. Српските тимови ако беа камења бар кога се играа кај нив утакмици можеше да гледаш. Треба да се вратат во лигава.
Ако и оваа година има 2 МК тимови во Ф4 или уште повеќе во финале,што е многу веројатно ако се избегнат Металург и Вардар во полуфинале,треба да бараат нашиве и трет Македонски тим да има! Пелистер или оние од Струмица Зонимак одлично ќе ја освежат лигава и ќе го подигнат нејзиниот квалитет.
Грци,Албанци,Бугари ???? Тие ракомет не играат ? Мислам знам дека се камења ама пак нема да биде лошо повеќе тимови да има во лигава. Не,одиш негде не можеш пренос да извршиш. :tapp:

Грците играат ракомет. Овие другиве мислам слабо.

Nexe - Metalurg 27:28 :)
--- надополнето: 8 декември 2012 во 19:19 ---
Со 11 натпревари изиграни имаат најмногу бодови, избиваат на прво место во СЕХА

Миркуловски во последна секунда им го забоде хахаха среќа не промашија како Вардар. :D

Ух потешко од планираното ама победа си е победа,до сега на турнеава 2/2 ајде уште Мешков и да се смешкаме. :icon_lol:
Станиќ лудак 18 одбрани,Наумче 9 гола (y)

Миркуловски во последна секунда им го забоде хахаха среќа не промашија како Вардар. :D

Ух потешко од планираното ама победа си е победа,до сега на турнеава 2/2 ајде уште Мешков и да се смешкаме. :icon_lol:
Станиќ лудак 18 одбрани,Наумче 9 гола (y)

Ќе биде тешко против Мешков.Имаат во серија 4 победи,а плус и дома го тепаа Загреб.Додуша дома сеуште немаат изгубено.

Добар дел од работиве ти стојат и се на место,но со преносот мислам дека е оправдано што го нема.Во Хрватска моментално удри најголемата снежна бура во последните 60 години,цела земја е блокирана,хаос.....Да беше утакмицата утре,Металург немаше да може ни да стигне до Нашице.

Се прашувам зошто Червар не почне да го зема Манасков мали во прв состав.Детето на последните 5 натпревари дава во просек по 8 гола на натпревар.Со оглед на тоа што игра против појаки тимови од Металург Јуниор,повеќе од јасно е дека детево има голем талент за ракомет.

ПОРАЗ НА МЕТАЛУРГ ЈУНИОР ВО ШТИП
Објавено на : 09/12/2012 22:22
Текстот не е лекториран​
DSC_0185_resize21.jpg

Металург јуниор е поразен во Штип од екипата на Текстилец, а резултатот од средбата е 28:24 (13:12).
Тежок и крајно неизвесен натпревар одиграа ракометарите на Јуниор во Штип. Во најголем дел од средбата се играше гол за гол, а доказ за тоа се и четиринаесетте израмнувања на резултатот.
Во првиот дел двете екипи беа целосно рамноправни. На секој гол на Текстилец веднаш стигнуваше одговор од Металург јуниор. Беше 1:1, 2:2, 3:3, 4:4, 5:5, 7:7, 10:10, 11:11 и 12:12. Единственото наше водство се случи при резултат 7:8. Сепак, првиот дел заврши во корист на домашната екипа, 13.12.
Исто толку неизвесно беше и второто полувреме. Повторно се играше гол за гол, со многу израмнувања. Металург јуниор во средината од ова полувреме дојде до водство од два гола разлика, 16:18, но не успеа и да го зачува. Најлошо ја одигравме последната четвртина од средбата, во која примивме седум, а постигнавме само три гола.
Мора да се истакне дека средбата се одигра во исклучително ладна сала, каде што, низ лошо затворените прозорци, снегот вееше директно во салата. Можеби и тоа е една од причините за нашата просечна игра. Слаб ден имаа и нашите голмани, кои заедно имаа 4-5 одбрани.
РК Текстилец - РК Металург јуниор 28:24 (13:12)
РК Металург: Ивановски, Блажевски, Бошковски, Пешевски 1, Нелоски 3, И. Крстевски 1, Манасков 8, Матијашиќ 2, Маркудов, Палевски, Талески, Давитковски, Стојановски, Г. Крстевски 1, Маџовски 2 и Костески 6. Седмерци: 1/1. Исклучувања: 4 минути.

http://www.rkmetalurg.mk/storija/3377

ašto jučer nije bilo prijenosa Nexea:Metalurga? Hrt nije dao niti objašnjenje zašto nema prijenosa nego neki retardirani film i za to plačamo preplatu dno dna, da dok malo snijega opadne da oni ostanu kod kuće i ne rade svoj posao SRAMOTA!

Еве и хрватите што коментираат,и после ХРТ ми глумат јака телевизија мрш таму,
U najboljoj utakmici sezone, Našičani poklekli pred Metalurgom

И ние нормално немавме шанса да ја гледаме најдобрата утакмица во сезоната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom