Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
До кога мислеш да трескаш глупости....

Научи го прво законот за 7 па ќе ти биде јасно дека патлиџанот не е почеток и крај..
Ѓурџи, ај иди до подрум види дали сум таму...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Proveri, togash, da ne sum kaj majka ti pred edno 2-30 godini ;)
Освен за јадење гомна....те бива за нешто друго?
Еден од најтапите атеисти со најнемоќни аргументи за побивање на постоењето на Бог.
Па кога се најдеш во тесно, почнуваш со вреќање....најверојатно толку ти е школото....

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Еден од најтапите атеисти со најнемоќни аргументи за побивање на постоењето на Бог.
Па кога се најдеш во тесно, почнуваш со вреќање....најверојатно толку ти е школото....
Ѓурџи извини што ќе се замешам,но и ти си еден од полошите дискутанти,кои нуди лоши аргументи за постоењето на Бог.;)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Де, бе, Ѓурџи, шо се палиш толку. Твојте камења се тие.

Непостоење не се докажува. Одамна си тука - требаше веќе да научиш. Тој што тврди дека нештото постои треба и да го докаже тоа. It's that simple.

Ај сеа, поклони се и почни.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ѓурџи извини што ќе се замешам,но и ти си еден од полошите дискутанти,кои нуди лоши аргументи за постоењето на Бог.;)
Со деца не одам на плажа...ќе ти го изедат сапунот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Де, бе, Ѓурџи, шо се палиш толку. Твојте камења се тие.

Непостоење не се докажува. Одамна си тука - требаше веќе да научиш. Тој што тврди дека нештото постои треба и да го докаже тоа. It's that simple.

Ај сеа, поклони се и почни.
Абе на слеп , можеш да му кажеш каква боја е црвената?
Така и атеистите, заспани што одат со отворени очи....
Ај сега докажи дека постои црвената боја....вади теории од биологија и од стринати вики...
--- надополнето: 8 декември 2012 во 18:10 ---
А ти да не го имаш мојот извод од книга на родени па ми ја знаеш староста?
не бе брат...се гледа по аклот колку години имаш..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Претходно спомна ракетна физика. Ракетната физика е создадена од човекот. Како таква е доста поедноставна од еволуцијата на живиот свет. Па дури и некој да разбира ракетна физика, не мора да значи дека ќе ја разбере еволуцијата.
Leo бе една година не сфати дека луѓето кои се на спротивната страна од твоето размислување, не се заради тоа што не ја разбираат еволуцијата, туку да укажат дека можеби има и некоја друга опција да се земе в предвид.

Ти, ако добро те паметам од муабетите, ништо појќе не знаеш од то што си научил од учебникот за осмо одделение.

Тоа го знае и мојот шестогдишен син.

Зарем мислиш дека тие што напишале нешто друго е затоа што бегале од часови по биологија?
--- надополнето: 8 декември 2012 во 19:33 ---
Абе „заспан“...
Јас не апелирам на ниедна религија, нити убедувам некој на нешто....само преку к„р сте ми тие што не убедувате дека ние религиозните сме во грешка. Уште по смешни се ми оние секташите кои пропагираат лажна Вистина.
А што ми е најсмешно, не сте ја разбрале Вистината а сакате да не убедите нас религиозните дека сме во грешка...:pos:
--- надополнето: 8 декември 2012 во 15:49 ---

Абе ти не си бил толку „тап“....почнуваш да сваќаш некои работи..
Кај си бе Гурџи:D Добра вечер и на тебе.

Не се бе религиозните у грешка. ТИ СИ ВО ГРЕШКА.

А тоа е различно.

Не се ставај во исти кош со религиозните.

Сам си во глупоста.
--- надополнето: 8 декември 2012 во 19:36 ---
НА темава нема две спротивставени страни.

Тука е и Гурџи -вук самотњак, сам против сите, и против себе дури.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кај си бе Гурџи:D Добра вечер и на тебе.

Не се бе религиозните у грешка. ТИ СИ ВО ГРЕШКА.

А тоа е различно.

Не се ставај во исти кош со религиозните.

Сам си во глупоста.
--- надополнето: 8 декември 2012 во 19:36 ---
НА темава нема две спротивставени страни.

Тука е и Гурџи -вук самотњак, сам против сите, и против себе дури.
Добро вечер и на тебе....брат Доналтчо...;)

Границата меѓу тие што ја знаат Вистината и Улавиот е тенка, требе да знаеш да правиш разлика...

Гледаш, мојата религија е поврзана со еволуцијата, не ја раздвојувам од истата. Тоа за вас е шпанско село.
Затоа не ви се чудам кога не ме разбирате, не е моја кривица што сте ограничени во тој поглед.А не се ни трудам многу да ви објаснувам , бидејки за да дојдеш до правата вистина требе сам да се потрудиш, јас можам да ти дадам само некоја насока...

Кога велам дека Бог е До, првата и последната нота од музичката скала, сите други ноти се еволутивни, ама за да ме разбереш, требе да го знаеш законот за 7 и за 3 кои владеат во универзумот и кај човекот. Останува на човекот само да осознае како функционира еволуцијата, ама за да го направи тоа требе да почне од првата нота..До

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Добро вечер и на тебе....брат Доналтчо...;)

Границата меѓу тие што ја знаат Вистината и Улавиот е тенка, требе да знаеш да правиш разлика...

Гледаш, мојата религија е поврзана со еволуцијата, не ја раздвојувам од истата. Тоа за вас е шпанско село.
Затоа не ви се чудам кога не ме разбирате, не е моја кривица што сте ограничени во тој поглед.А не се ни трудам многу да ви објаснувам , бидејки за да дојдеш до правата вистина требе сам да се потрудиш, јас можам да ти дадам само некоја насока...

Кога велам дека Бог е До, првата и последната нота од музичката скала, сите други ноти се еволутивни, ама за да ме разбереш, требе да го знаеш законот за 7 и за 3 кои владеат во универзумот и кај човекот. Останува на човекот само да осознае како функционира еволуцијата, ама за да го направи тоа требе да почне од првата нота..До
Ок, Гурџи. Нек ти биде, како што ти милуваш.

Пак ќе те прашам, кого разбуди ти досега?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ок, Гурџи. Нек ти биде, како што ти милуваш.

Пак ќе те прашам, кого разбуди ти досега?
Не сум знаел дека требе некого да разбудам...поготово такви како тебе кои цел живот се заспани....

брат, да не ме помеша со Исус....немам јас таква мисија...
Со мене Бог директно комуницира, нема потреба од мисионери...ајде сега сите атеисти улав ќе ме направат...:pos:
Пак ќе те пратам кај Баба Ванѓа и 4 099 г да прочиташ што рекла..нешто слабо те служи меморијата..

Kajgana Shop

На врв Bottom