DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
тоа е тоа, серверите се распаднаа кога со воид вадев 2к крит и ги истепав 2ца со по 1 удар
и ја нема партијата
абе све све све да им...

Само што апдејтнав. Добро е.
Се опаметиле изгледа Валв. Сајленсер не е розев, туку има виолетови нијанси. Личи на нешто барем, иако сеуште сум за тоа да си останеше како што си беше претходно-црвен.
Виспот и не е така лош, кога ќе пуштиш спиритс, убаво делува, иако стариот лично на мене ми беше бољи.
Разочаран сум од Кробелус и розевите машни....сосема непотребно.

Можеби само се припремаат за winter map што ке е за да има повеќе контраст на белата позадина..не е се чисто козметички да знаете.

ако има некој вишка дота 2 key нека ми го прати по пп ве молаааам :P:P
никот ми е brutaliusgladiator12

не се игра... ме држат некои аури уште од доталишс, масовно ретарди ми дава
15та мин 100 крипа иам со воид и 4 убиства а тимот вкупно 5??????????????
инвалиди, не можеш да победиш

Не знам. Што е тоа high?

Matchmaking системот има 3 skill "варијации" normal, high и very high. Како самата го проценува skill-level-от е непознато. (Барем колку што знам Valve немаат дадено официјални информации.)
Можеш да провериш кај си играл: Watch->recent games и во филтер намести кој skill level те интересира и пиши го моменталниот ник во player name.(exact match)
--- надополнето: 8 декември 2012 во 13:12 ---
Озбилно.. што им се дешава на овие?
Отварам акаунтот и гледам 5 дота гифс :eek:

Поише user-и, поише advertisment, поише dineros' за cosmetics not to mention Steam продава и други игри. :)
Добар пазар е и за нас и за нив.

Matchmaking системот има 3 skill "варијации" normal, high и very high. Како самата го проценува skill-level-от е непознато. (Барем колку што знам Valve немаат дадено официјални информации.)
Можеш да провериш кај си играл: Watch->recent games и во филтер намести кој skill level те интересира и пиши го моменталниот ник во player name.(exact match)
Meh, можеле поедноставно да го направат ова и попрегледно.
У high ми се 95% од партиите, у very high неам ни една играно. Глупо е така што им е неодредено, треба да одредат... и ќе ми објасни ли некој зошто по ѓаволите е дозволено да се тепаат туѓи ајтеми? Другар што поголем дел од времето изиграва дебил ми уништи кристалис ("само пробувал" дечкото не му се лутете).

P.S. ја давам гратис една dota 2, пишете меил у приватна порака. пожелно е побарувачот да има неколку поста во темава и стотина вкупно на кајгана.

У high ми се 95% од партиите, у very high неам ни една играно. Глупо е така што им е неодредено, треба да одредат... и ќе ми објасни ли некој зошто по ѓаволите е дозволено да се тепаат туѓи ајтеми? Другар што поголем дел од времето изиграва дебил ми уништи кристалис ("само пробувал" дечкото не му се лутете).

P.S. ја давам гратис една dota 2, пишете меил у приватна порака. пожелно е побарувачот да има неколку поста во темава и стотина вкупно на кајгана.

Голема е веројатноста да се базира на overall kill/death ratio или win/loss. Ја у 99% од партиите играм hard support и не успевам да зеам некој farm/kill. Затоа и играм у normal цел живот со дегени. Па така, зимаш рики и у лејн ти доаѓа Кунка.

Значи имате 3 левели во matchmaking системот.
Low Priority, Medium Priority и High Priority.
Се си зависи од тоа какви противници добивате. Вашата улога во тимот во досегашните изиграни партии, kills, deaths, assists, бројот на бетл поинтс кој го добивате, бројот на партии кои сте ги изиграле, бројот на Commendations, рејтингот како сте играле одреден херој во однос на другите луѓе и слично, бројот на победи и порази, победи и порази во различните левели во Matchmaking системот исл.
Од сите овие фактори ви зависи тоа како добивате одреден противник.

Секој играч почнува во Low Priority, каде што се среќава со противници. Победувате во Low Priority? Веднаш системот ве префрла во Медиум. Таму ќе наидете на противници кои имаат исти скил како вашиот и слични статс и достигнувања како вашите.
Така да ако сте играч со медиум скил и играте во Medium Priority, и тепате па губите, па пак тепате, па пак губите, вие константно останувате во Medium Priority.
Ако губите цело време во Medium Priority секцијата, автоматски системот ве враќа во Low Priority. Исто е и во спротива, ако тепате цело време во Medium Priority, системот ве носи во High Priority.
Ако губите цело време и неможете да дојдете до победа, ќе си играте во Low.
Ако неможете да победите во Low, тогаш се стекнувате со титула Total Noob и си играте лоби. :D
Секако, дополнително зависат и горенаведените фактори од првиот дел од мојот пост.

Исто така зависи и дали имате пријател со вас. Ако сте про играч и ако играте со 4 проа во парти, противниците ќе ви бидат 5 проа.
Ако сте 2ца во парти, ќе добиете 2ца играчи од спротивниот тим кој се со сличен скил како вашиот, а останатите играчи ги усогласува системот автоматски (нивниот скил сеуште е сличен на вашиот).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom