Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
И Интер го тепа Јуве во просек на секои 10 години во Торино па нешто се деси пред месец дена. :) И тоа порано од очекуваното, не беа поминати баш 10 години.:)
Со должен респект кон Реал, најтрофејниот тим во ЛШ, јас не чувствувам потреба од страв од евентуално паѓање со нив. Да сме го јаделе на велико низ историјата, ај некако, ама вака со традицијата на наша страна во меѓусебните дуели воопшто немам потреба од тоа да се молам да не ни се падне Реал. Убаво би било да не се падне од аспект на полесен противник на патот кон 1/4 финале а не во стил "леле, леле, готово испаднавме".

Честито Јувенташи за пласманот и најголема желба (најискрено ова) ми е да се сретнеме во финале. Јуве има добар состав за да оди далеку, а Милан... велат ранет лав не го чепкај, така да сигурен сум дека и ние ќе изгураме потака од 1/8 финале.
Моја желба за дуелите е, Јуве - Реал и Милан - ПСЖ. Не знам зошто ама мислам дека ако шеициве ни паднат, за пуста карма, ќе ги тепаме.

Честито Јувенташи за пласманот и најголема желба (најискрено ова) ми е да се сретнеме во финале. Јуве има добар состав за да оди далеку, а Милан... велат ранет лав не го чепкај, така да сигурен сум дека и ние ќе изгураме потака од 1/8 финале.
Моја желба за дуелите е, Јуве - Реал и Милан - ПСЖ. Не знам зошто ама мислам дека ако шеициве ни паднат, за пуста карма, ќе ги тепаме.
Ова ако се случи, да умрам да не жалам. Италијанска класика во финале, исто како 2003 ама сега со поинаков победник:)

И после нека каже некој дека во Италија немало фудбал...2/2 правиме,а не како Енглезине да се брукаме.:D

Шала на страна...добро е за фудбалот во Италија што успеаа да помината и двете екипи што се натпреваруваа во групната фаза.Сега за понатаму што ќе биде нека биде,а ако е пишано овие 2 екипи да играат една против друга тоа нека биде во финалето како што кажа Џими погоре.:icon_lol:

Честито Јувенташи за пласманот и најголема желба (најискрено ова) ми е да се сретнеме во финале.

Моја желба за дуелите е, Јуве - Реал
yao.png

Како се држиме еј, не ја даваме италијанскава лига :icon_lol: читајте во ЛШ како нигерот ин париз брани еден миланез за милан и италијанската лига :pos:
Па таке треба, заедно сме посилни :D
Ја увек сум за италијанска екипа у ЛШ, без разлика на ривалството... зошто да навиам за Челзи или некоа друга англиска екипа коа тоа нема никаков добар ефект кон италијанскиот фудбал, исто важи и за у ЛЕ, незнам зошто само италијаните играат ко копа италија да е... Наполи - Удинезе = БРУКА!
Читав пред некоја недела дека од 2014 та може да се скрати лигата на 18 тимови, таке предложил тој Абате ради тимовите у ЛЕ што играат без никаква воља, демек ако се скратела лигата ќе се подобрел квалитетот...

Нe само што би се подобрел така квалитетот ако се скратат на 18 екипи, туку по растеретени ќе бидат во распоредот со натпреварите и подобро ќе се подготвуваат за натпреварите од ЛЕ .. Еве Наполи и Удинезе поради збиениот распоред (калчо-ле-калчо-ле) во ЛЕ играат со 2 постава што е многу лошо ..

Удинезе не ги сметам за екипа ја бе,ептен штетат маму им ебам.

Рапродади тоа што вреди,кешот у џеб и играј си курташак после. Нејкам никад да отидат у Европа поеќе.

Нe само што би се подобрел така квалитетот ако се скратат на 18 екипи, туку по растеретени ќе бидат во распоредот со натпреварите и подобро ќе се подготвуваат за натпреварите од ЛЕ .. Еве Наполи и Удинезе поради збиениот распоред (калчо-ле-калчо-ле) во ЛЕ играат со 2 постава што е многу лошо ..
И ќе имаат повеќе време за одмор во зимскиот период како во Германијиа, само ако се направи со 18 тима лигата калчото ќе има напредок и би требало за неколку години да си се врати таму каде што беше и повторно да гледаме Јака и конкурентна Сериа А.

Најбитно е Јуве,Интер,Милан(евентуално Рома мада не верувам) да се зацврстат следниве години на првите 3-места и да не дозволуваат разни денгуби ко Удинезе и компанија да ја брукаат лигата.Може ќе изгубат надеж и ќе почнат да се ангажираат посериозно во Лига Европа.

Најбитно е Јуве,Интер,Милан(евентуално Рома мада не верувам) да се зацврстат следниве години на првите 3-места и да не дозволуваат разни денгуби ко Удинезе и компанија да ја брукаат лигата.Може ќе изгубат надеж и ќе почнат да се ангажираат посериозно во Лига Европа.

Никад не било тоа случај ...џабе и 20год. да се овие 3 на врвот ...од кога памтам за себе само Интер/Лацио и Парма на времето мислам се замараа со УЕФА ...овие другиве (независно кои ....едноставно нејќат да го играат ...)

Уште неможам да го заборавам Вердер-МИлан дуелот што според мене беше пуштен :D (не наместен ...ПОКЛОНЕТ)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom