Скутерчиња: Се за и околу нив

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Дали има некој искуство со Moto B Pesaro 50 Replica ??
Солиден скутер за парите. Мене ми се допаѓаат и налепниците, инаку изгледа исто како и моето ;)

Од техничка страна, носи иста машина како и Baotian BT49-QT28*, Keeway matrix, CPI, Hamachi и останата фела на воздушно ладени минарели хоризонтални машини со краток блок. Сите кинески двотактни веспи се карактеризираат со овој краток блок кој е превземен од Yamaha Jog кои првпат го имплементираа уште пред 20 год :)

Машината е солидна, ранг на перформанси на овие веспи што ги набројав погоре. Бара малку повеќе нега (поквалитетно уље, редовно чистење на филтер, карбуратор, промена на свеќица и такви поситни работи), ама добро ќе те служи ако ја чуваш :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Сакам да исчистам ауспух од 2 тактен скутер до сега гледав неколку варијанти на нет:
1. Да се грее со индустриски фен или со torch
2. Да се ставаат некои си киселини
3. Да се стави бензин и да се запали
4. Да се стави нафта и да се остаи така да кисне
Која од методиве да ја применам, но притоа воопшто да не го оштетам ауспухот односно таа волната внатре што е за пригушување да не ја уништам

Член од
2 декември 2012
Мислења
189
Поени од реакции
24
Дали има некој искуство со Moto B Pesaro 50 Replica ??

Зимај ич да не му а мислиш..Со поминати до сега 3.000км без никаков проблем потрошувачка 3.5-3.8л максимално мерено многу пати.Одличен старт изглед..Да носи од баотиан машина баш незнам не познавам баотиан со потрошувачка под 5л
Ако го зимаш мој совет добро масло,редовно чистење и менување на филтер и на секое ставање на бензин под 1капачка масло(2t Full sintetic)..Тоа е од мене Поздрав

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Kade mozam da najdam upatstvo za odrzuvanje na Piaggo Derbi gp1 250cc.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки едно прашање... дали е можно ако свекицата нечини моторот да неиде ко шо треба? - се работи за 4 тактна машина 50 кубика.

п.с да се пофалам - земав моторче кинеско за 100 евра - се е океј само пластиките треба да се залепат пошто се испопукани и на некои делови скршени - па каков и да е за 100 евра 50ка 4 тактна нема никаде.. за тие пари ни точак нема :)

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
дечки едно прашање... дали е можно ако свекицата нечини моторот да неиде ко шо треба? - се работи за 4 тактна машина 50 кубика.

п.с да се пофалам - земав моторче кинеско за 100 евра - се е океј само пластиките треба да се залепат пошто се испопукани и на некои делови скршени - па каков и да е за 100 евра 50ка 4 тактна нема никаде.. за тие пари ни точак нема :)
Честито моторчето, со здравје да си го возиш :) Ајде стави некое сликиче :)

Иначе, да - може да не работи како што треба ако има лоша свеќица. Најсигурно ти е да си смениш свеќица пошто и онака е ефтина, и никогаш не е на одмет да имаш нова свеќица :)

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Се мислам веќе извесно време да си купам скутер 50ка, од практични причини, мислам дека е далеку поисплатливо отколку било кој превоз во Скопје во пролет/лето/есен. Бидејќи сум почетник, би дал околу 500-600 евра најмногу... нидувам на темава и, имајќи редвид каков неписмен сум за овие работи околу мотори, срам ми е да прашам било што...

Од друга страна, читкам напред-назад, овде има неколку лекции што се доволни ко за почеток, за ставање чивија....
Ја следам темава отсега :)

Kajgana Shop

На врв Bottom