Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Помагајте друштвооооооооооооо......Тојота РАВ 4 2009 со 7800км поминати со Фулл опрема се продава.Школски другар ми е ја знам колата кога ја донесе од салон пред зграда.У шкрипец е со пари па ја продава,ама 21000евра...........Совет пријателски непијателски,која цена да ја понудам иако сум Авганистанец:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Совет најбрзоооооооооооооооооооо.................
Чек бе сега... има рав 4 и рав 4. Не си кажал дизел/бензин, од големите е или од малите... многу игра улога тоа на цената.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Упсссссссс,моја грешка:vozbud:.Значи Тојота РАВ 4 кратка,бензин ВВТ-И 152кс 2000цм3.......Кажуј совет....

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Поглупо нешто од таков џип со 2 врати нема !

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Упсссссссс,моја грешка:vozbud:.Значи Тојота РАВ 4 кратка,бензин ВВТ-И 152кс 2000цм3.......Кажуј совет....
Југо, со мотор од BMW... не е нешто кузнај шо, троши - корни, а натре едвај бери 4 луѓе и 2 торби.

За 20 кркачи, имаш избор ехехехехехееееееее...

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.296
Поени од реакции
567
@Dzish

инфо од Киа Моторс дека сепак е 35Ah
--- надополнето: 5 декември 2012 во 22:11 ---
Уште едно инфо ... дали е покорисно ако се стави акумулатор со повеќе Ah од постоечкиот? век на траење итн.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Уште едно инфо ... дали е покорисно ако се стави акумулатор со повеќе Ah од постоечкиот? век на траење итн.
Прајме муабет за 5 Ah... шо е незначително, и мене ако ме прашаш би одел со појаката варијанта, ако ја има нормално.

Инаку, се шо е претерано не чини. Ако претераш, можи да постигниш ефект на недополнување (и помал век на траење на акумулаторот), пошто алтернаторот е дизајниран за горе долу толкав потрошувач да напојува... не е исто алтернатор предвиден за 35-40 Аh да полни акумулатор од 100 Ah (пример)...

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
vo plan sum da kupam kola samo sto poradi mojata rabota i patistata po koi vozam preporaclivo e da bide 4x4. znaci mi treba kola na koja sto ke mozam da racunam vo sekakvi uslovi pred se vo zima i koj treba da prevozi okolu 35 do 40000km godisno. jas bev vo salon da prasam i bev iznenaden od preporakata na salonot koga mi preporacaa subaru impreza 2.0 dizel. iskreno ocekuvav dae mi predlozat nekoe audi posto salonov e audi. sega me interesira dali stvarno e dobra imprezava dali nekoj znae ili ima iskustva

Член од
6 ноември 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Изгорен дихтунг на глава,барем јас според мое искуство.Ако има само масло у антифриз тогаш ништо страшно,дихтунг е.Но ако кога даваш туража и од казанчето под притисок го тера антифризот нагоре е тогаш имаш голем проблем....
kako mozi da se proveri dali e izgoren,ili na majtor treba nosenje?

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Значи ако има масло во антифризот тогаш добар мајстор веднаш ке знае,а и маслото добива кафеава боја
--- надополнето: 6 декември 2012 во 08:44 ---
@Dzish

инфо од Киа Моторс дека сепак е 35Ah
--- надополнето: 5 декември 2012 во 22:11 ---
Ништо страшно.Само дали ке имаш место да го уфрлиш новиот акумулатор и нормално клемите да се во вистински смер.Јас купив од Џонсон акумулатор и еве го 2 години тера без проблем,а е 40,а оригиналниот беше 36а...
--- надополнето: 6 декември 2012 во 08:55 ---
Поглупо нешто од таков џип со 2 врати нема !
Со 4 врати е

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
vo plan sum da kupam kola samo sto poradi mojata rabota i patistata po koi vozam preporaclivo e da bide 4x4. znaci mi treba kola na koja sto ke mozam da racunam vo sekakvi uslovi pred se vo zima i koj treba da prevozi okolu 35 do 40000km godisno. jas bev vo salon da prasam i bev iznenaden od preporakata na salonot koga mi preporacaa subaru impreza 2.0 dizel. iskreno ocekuvav dae mi predlozat nekoe audi posto salonov e audi. sega me interesira dali stvarno e dobra imprezava dali nekoj znae ili ima iskustva
Искуство со импреза сум немал, меѓутоа имав нешто повеќе од 1 година Ауди А4 quattro. Многу, многу, ептен многу доверливо возило. Уште ми е криво шо се даде. Го имав цела зима, братми го возеше по секакви услови... со добри гуми, возилото можи по нормален снег (до 40-50 цм) да се рамни со било кој теренец.

Ај сега вака: до колку пари ти се даваат за кола? Дали имаш одлучено дизел/бензин? Старо/ново? Со оглед на километражата што ќе ја врвиш, дизел ти е поисплатлива варијанта, евентуално бензин со плин.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 10:16 ---
Е како да се провери, дихтонот е единственото нешто шо можи да предизвика да меша течности.

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
Me interesira dali koga kolata se vozi na plin treba da raboti benziskata pumpa ? koga kolata e na plin celo vreme nazad se slusa tivok zvuk od pumpata najverojatno ? se raboti za golf 3ka 1.8

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
Едно прашање до џиш
Имам даеву ланос 1,5 99 година 8 вентили колат има 52,000 км а.тест плин ловато и кога ја палам насабајле многу долго работи под саух се дури не крени температура колку што му е потребна до половина стрелката да качи дали е нормално и дали се штелова некако да работи помалку под саух ја палам и на 1200 обртаи си префрла на плин работи помош ако знаеш нешто

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
i ako e raspolozen majstoro za uste edno prasanje znacii sakam da zemam fiat stilo 1.9 jtd 2002 godina dali nekoj znaj dali kolata ima mani nedostatocci dali nekoj ima vakva kola kazete ili eventualno mozno e da bidi i benzinec neznam koj motor benzin pa da mestam plin ne sum odlucil pa daj kazete sto mislenje imate za kolava potrosuvacka defekt skapo eftino za odrzuvanje i slicno pozz i fala odnapred

Kajgana Shop

На врв Bottom