Помош, проблеми, прашања, совети...

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
505
Поени од реакции
288
Носи го на сервис, види таму што ќе ти кажат, дали може да се среди.
веќе е таму 10 дена ама излегда незнает да го напрает.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 17:13 ---

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
--- надополнето: 5 декември 2012 во 17:13 ---
Да не чекаат дел да им стигне?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Молам кој се разбира во овие работи за мала помош/совет !!!
Имам екстерен/надворешен хард диск(1ТВ)-од оние со додатно напојување марка WD-Western Digital и добар дел од него(200GB) ми е веќе исполнет со фолдери полни со се и сешто: музика, спотови, филмови, игри, слики... но проблемот е во тоа што не можам да ги отворам фолдерите ......... кога ќе притиснам врз саканиот фолдер ми се појавува следново на пр. фолдер со име ХХХХ пишува ХХХХ/windows/system32... и не се отвара фолдерот кога ќе го кликнам ......... а инаку кога ќе проверам во хард диск-пропертис искористената меморија на надворешниот хард диск ја има ........... искористено е 200 GB ....... фолдерите ги има ама не се отвараат, а и на самите фолдери им пишува дека зафатнината им е само по неколку КВ, а всушност е многу повеќе ........ ??????
Инаку компјутерот ми е pentium 4 со windows XP и веќе неколку години ми е стар, но не верувам дека тоа има врска со овој проблем со фолдериве од екстерниот хард диск !

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам екстерен/надворешен хард диск(1ТВ)-од оние со додатно напојување марка WD-Western Digital и добар дел од него(200GB) ми е веќе исполнет со фолдери полни со се и сешто: музика, спотови, филмови, игри, слики... но проблемот е во тоа што не можам да ги отворам фолдерите ......... кога ќе притиснам врз саканиот фолдер ми се појавува следново на пр. фолдер со име ХХХХ пишува ХХХХ/windows/system32... и не се отвара фолдерот кога ќе го кликнам ......... а инаку кога ќе проверам во хард диск-пропертис искористената меморија на надворешниот хард диск ја има ........... искористено е 200 GB ....... фолдерите ги има ама не се отвараат, а и на самите фолдери им пишува дека зафатнината им е само по неколку КВ, а всушност е многу повеќе ........ ??????
Инаку компјутерот ми е pentium 4 со windows XP и веќе неколку години ми е стар, но не верувам дека тоа има врска со овој проблем со фолдериве од екстерниот хард диск !
Најверојатно полн ти е со вируси и чуда хардискот и/или компјутерот. Пробај со десен клик - Open.
Или уклучи го на некој понормален и веќе заштитен компјутер, со инсталирани антивирусни програми, нека го зачисти.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Влези во (safe mode with netwoking) најди како се влага на твојот пс, различно е за некои, симни Malwarebytes & Hitman pro, инсталирај ги Hitman pro & Malwarebytes, прво скенирај нормално без да селектираш ништо, а после скенирај со бирање на екстерниот хард, со помош на Malwarebytes, десен клик и scan with.

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Сакам да поврзам два пара звучници на лаптоп. Дали е препорачливо или не, да не изгорам нешто во лаптопот. Едните се Logitech x 540, drugite Logitech x 210, мислам дека така беа моделите. Дали има начин со некое џекче со два влеза еден излез. Ај помош Please :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да поврзам два пара звучници на лаптоп. Дали е препорачливо или не, да не изгорам нешто во лаптопот. Едните се Logitech x 540, drugite Logitech x 210, мислам дека така беа моделите. Дали има начин со некое џекче со два влеза еден излез. Ај помош Please :)
Има џекче, 20-30 денари е и немаш гајле.

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Абе дали некој знае дали во Анхоч на Водњанска чистат лап топи ( разладно издувен систем ) . Инаку не ми е од таму купен лап топот па прашувам дека ми е блиску Анхоч.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе дали некој знае дали во Анхоч на Водњанска чистат лап топи ( разладно издувен систем ) . Инаку не ми е од таму купен лап топот па прашувам дека ми е блиску Анхоч.
Не вршат такви услуги.
Можам јас да ти средам ако ти одговара.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
Дали може кулерот внатре да закачува на нешто и да тропа?
Значи играм игри, дува машината ептен, и после коа ќе ја исклучам играта се слуша некој лош звук од внатре ко да закачува на нешто кулерот, брчи некако чудно, ко трактор. Еве прееска и коа го упалив ептен јако ко да верглаше ТРРРР ТРРРР и после се смири, али постојано малце си брмчи и некои чудни звуци вади од време на време..

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Ако може помош,денес на мојов PC му ставив 8gb ddr3 ram.Можам да кажам дека во игрите добив многу подобруванје,например GTA IV со 4gb ram vadev 13fps се на VERY HIGH,а сега вадам 40fps со GTS 450 i I3 530. Но имам друг проблем ми се појавува blue screen error

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 07.12.2012 01:18:24
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: User-PC
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-12-07T00:18:24.656250000Z" />
<EventRecordID>1701</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>User-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">80</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0xfffff8a002a152f0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xfffff8800122e923</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x2</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Инсталирај Blue Screen View, и постирај скриншот од резултатот.

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
и заборавив да кажам,пред да му ставам рам имав 32bit os,сега му ставив 64

Attachments

• 43,6 KB Прегледи: 11
  • 43,2 KB Прегледи: 11
  • 43 KB Прегледи: 11

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Пред некој ден прашав на истава тема за графичката за помош...
Значи старата беше nvidia geforce 6200, со 256мб. Почна да работи само со 64мб, незнам зошто. Се обидував да средам на многу начини, и едноставно ме фати мрза да се мачам толку за таква стара графичка. Помислив додека да земам подобра конфигурација, како замена да земам нешто ефтино, и ставив ati radeon HD 4550. Е сега имам други проблеми. Го ставив најновиот драјвер, наместено е се во него како што треба. Ама сега ми сецкаат и игри што порано не ми сецкаа со старата (пр. нба 2к11 на најслабо си ја играв на старата, сега ми сецка). Исто така и youtube почна да сецка ужасно. Што може да биде проблемот? Дали е можно да е нешто лошо наместено хр-во и би било поубаво 7 да ставам, или пак нема никаква врска тоа?

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Пред некој ден прашав на истава тема за графичката за помош...
Значи старата беше nvidia geforce 6200, со 256мб. Почна да работи само со 64мб, незнам зошто. Се обидував да средам на многу начини, и едноставно ме фати мрза да се мачам толку за таква стара графичка. Помислив додека да земам подобра конфигурација, како замена да земам нешто ефтино, и ставив ati radeon HD 4550. Е сега имам други проблеми. Го ставив најновиот драјвер, наместено е се во него како што треба. Ама сега ми сецкаат и игри што порано не ми сецкаа со старата (пр. нба 2к11 на најслабо си ја играв на старата, сега ми сецка). Исто така и youtube почна да сецка ужасно. Што може да биде проблемот? Дали е можно да е нешто лошо наместено хр-во и би било поубаво 7 да ставам, или пак нема никаква врска тоа?
Неможеше да се дополни постот (незнам зошто нубче сум за форуми :) ) и затоа морав вака спам...

Средив, работата било дека освен тој catalyst, требало да се стави уште едно што е дел од драјверот, а ако сум го инсталирал од цд, самото ќе се ставело.

Kajgana Shop

На врв Bottom