Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам пак проблем, овој пат со графичката :)
Ми покажува дека има 64мб, а всушност треба да има 256 (барем до пред некоја недела имаше толку...).
Приметив дека пес почна да крашнува, многу игри почнаа да ми сецкаат или да имаат намален број на фпс итн. Скенирав со многу програми, и сите ми викаат дека имам 64мб... Дали може нешто да се среди? (имам најнов драјвер ставено)

Исто така сакам да прашам, затоа што имам во план да купам друга (најверојатно од огласи на нет, колку да имам нешто додека да купам нов пц, остаре веќе машинава :) ), како да видам дали матичната што ја имам ќе ја подржува?

Еве линк за матичната, ама неможам да се снајдам некако...
http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000185

Имам пак проблем, овој пат со графичката :)
Ми покажува дека има 64мб, а всушност треба да има 256 (барем до пред некоја недела имаше толку...).
Приметив дека пес почна да крашнува, многу игри почнаа да ми сецкаат или да имаат намален број на фпс итн. Скенирав со многу програми, и сите ми викаат дека имам 64мб... Дали може нешто да се среди? (имам најнов драјвер ставено)

Исто така сакам да прашам, затоа што имам во план да купам друга (најверојатно од огласи на нет, колку да имам нешто додека да купам нов пц, остаре веќе машинава :) ), како да видам дали матичната што ја имам ќе ја подржува?

Еве линк за матичната, ама неможам да се снајдам некако...
http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000185

Ако ти е само интегриранава графичка, оди во BIOS, таму се мести колку RAM да користи.

Сакаш звукот од компјутерот да ти се слуша на звучниците од DVD-то? Биди попрецизен малку.
Да да од компјутеро музика да слушам на звучниците од двд-то.Еве вакво е двд-то ако може да помогне неш
Код:
http://www.pakom.com.mk/vivax/default.aspx?tabid=3242&newsType=ArticleView&articleId=3715
Ако звучниците ти се со појачало можеш директно со кабел во звучната од РС. Ако се без појачало, тогаш ќе треба дивидито да го поврзеш директ преку РС.
Без појачало е брат ама неам такви каблови.Од кај можат да се купат и како се викаа...

Да да од компјутеро музика да слушам на звучниците од двд-то.Еве вакво е двд-то ако може да помогне неш
Тебе ти треба вакво нешто.
DG80l.gif

Зеленото во PC, црвеното и белото во surround.

Или ако имаш оптички излез на матичната, и оптички влез во surround-от, ваков:
50-720.jpg

Ми прегоре чип на матичната од лаптопот, ХП павињон. Чаре ????

Може некако да се провери дали работи графичка картица без поврзување на пц? Не ми се компатибилни матичната со графичката па сакам да ја продадам али не сум сигурен дали работи.

Може некако да се провери дали работи графичка картица без поврзување на пц? Не ми се компатибилни матичната со графичката па сакам да ја продадам али не сум сигурен дали работи.

Пробај ја кај некој комшија.

Ми трепка екранот и ми се мења резолуцијата често пати додека трепка

Ми трепка екранот и ми се мења резолуцијата често пати додека трепка

Исклучи го кабелот од мониторот и пак стај го, со изгасен компјутер. Ако прави пак пробај со друг кабел....за во графичка, и за струја.

Aко не помогне ништо од тоа, преинсталирај ги драјверите, инсталирај најнови, или ако веќе ги имаш најновите, малце постари.

Исклучи го кабелот од мониторот и пак стај го, со изгасен компјутер. Ако прави пак пробај со друг кабел....за во графичка, и за струја.

Aко не помогне ништо од тоа, преинсталирај ги драјверите, инсталирај најнови, или ако веќе ги имаш најновите, малце постари.

Со драјверите веќе пробав и исто е. Сега ќе пробам со каблите

Чип контролер на напојување. Друго се е исправно. Чаре?

Носи го на сервис, види таму што ќе ти кажат, дали може да се среди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom