Секти

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Мукла ма. Ќе те кажам на мажот ит, ај ај.
Секта се оние, ошофци, џурџевбљаци, телињати пардон телемити.

Има разлика. Дефиниција за религија и секта има. И не се исти.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Што се малтретираш да ми објаснуваш мене? Тоа си е дефиницијата на која ниеден од нас не може да и побегне....тоа си е тоа....а ти ако си ја ишкаш мувата на капата не знам што да ти кажам хахах ;)
Сега ме откри...:tapp: И не ти објаснувам тебе... јас и ти не сме битни битно е да се изнајде вистината без разлика кој ке биде во право... Ај батали...
Ко на пример овој над мене тапчово да прочита нешто можда ке му влезе во то тврдата тиква... али се сомневам:unsure:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Мукла ма. Ќе те кажам на мажот ит, ај ај.
Секта се оние, ошофци, џурџевбљаци, телињати пардон телемити.

Има разлика. Дефиниција за религија и секта има. И не се исти.
а бе немој, ќе помислам сериозен си.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 22:50 ---
Сега ме откри...:tapp: И не ти објаснувам тебе... јас и ти не сме битни битно е да се изнајде вистината без разлика кој ке биде во право... Ај батали...
Ко на пример овој над мене тапчово да прочита нешто можда ке му влезе во то тврдата тиква... али се сомневам:unsure:
Ошко....а бе шала леле шо сте све буквалиста до буквалиста.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ај вака, се шо има над миљарда врници не е секта туку религија. Освен комунизмот. Оти тој ќе испадне најголема религија на свет. Ради кинезите.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ај вака, се шо има над миљарда врници не е секта туку религија. Освен комунизмот. Оти тој ќе испадне најголема религија на свет. Ради кинезите.
хаххахаааа леле какви пари би направил да беше стенд ап комедиан :P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
а бе немој, ќе помислам сериозен си.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 22:50 ---

Ошко....а бе шала леле шо сте све буквалиста до буквалиста.
Е добро де нејќам ни ја... остај денот ми е таков...:D
Ама ти се молам види само што пишит овој над тебе... и како да не се заебаваш со вакви глупости напишани... абе ако имало милијарди, религија било... ма не ни знае што преставува вистинскиот збор религио-зен во практична смисла(и само индивидуа може да биде религиозен не и стадо овци, тие можат да бидат само секта)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
хаххахаааа леле какви пари би направил да беше стенд ап комедиан :P
Yo mama's so fat, she can be a religion unto it's own...
--- надополнето: 4 декември 2012 во 22:56 ---
Ама ти се молам види само што пишит овој над тебе... и како да не се заебаваш со вакви глупости напишани... абе ако имало милијарди, религија било... ма не ни знае што преставува вистинскиот збор религио-зен во практична смисла(и само индивидуа може да биде религиозен не и стадо овци, тие можат да бидат само секта)
Ovoj pa seriozen mamlaz da ti bil

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Yo mama's so fat, she can be a religion unto it's own...
eeeeee удараш ниско со yo mama jokes hahhaa
--- надополнето: 4 декември 2012 во 23:04 ---
па си ги знаеме кои какви се и тоа е тоа. Бројката на следбеници врска нема дали е секта или не, во право си.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ОК, yo daddy's so thin, he can squeeze in your mama's butt-crack

Tuku, seriozno, од сите бесполез тука, она шерифон, самом мене ми опиња казнени.

Секта е темава, епа:

1. A group of people with somewhat different religious beliefs (typically regarded as heretical) from those of a larger group to which they belonged.
  2. A group that has separated from an established church; a nonconformist church.
  3. A group of people forming a distinct unit within a larger group by virtue of certain refinements or distinctions of belief or practice.
Lemme off Jesus, lemme of this train....

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
ОК, yo daddy's so thin, he can squeeze in your mama's butt-crack

Tuku, seriozno, од сите бесполез тука, она шерифон, самом мене ми опиња казнени.

Секта е темава, епа:

1. A group of people with somewhat different religious beliefs (typically regarded as heretical) from those of a larger group to which they belonged.
  2. A group that has separated from an established church; a nonconformist church.
  3. A group of people forming a distinct unit within a larger group by virtue of certain refinements or distinctions of belief or practice.
Lemme off Jesus, lemme of this train....
hhhahahaaa леле ќут

Е па дефиницииве пак се исто као онаа ја што ја постирав. Значи, на кој како му одговара ќе означи нешто дека е секта - се разбира, мора да иде контра кон она тој-таа што верува.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
hhhahahaaa леле ќут

Е па дефиницииве пак се исто као онаа ја што ја постирав. Значи, на кој како му одговара ќе означи нешто дека е секта - се разбира, мора да иде контра кон она тој-таа што верува.
Од оксфорд дикшонери се мојве.

А морав да ги постирам, ои шерифон, ќе избрише три ислења од други, едно мое, исамо мене ми опиња казнени. Дур не ми собере купче оеднаш и оп. Бан.

А секта је секта извинте ме шо пцујем....ал ако си лаагали мене и ја лааажееем вас.

Секта не е религија, религија е појќе од секта. Се додека сектата не стане религија, после таа ќе им вика на другите секти дека не се религии. КО она вицон за циганскана фамилија шо им рекле дека ако препливаат Дрина нема да се веќе цигани. Татконо прв кога испливал и видел му се дават децата. Кога пбарале помош рекол, не сум циган на цигани да им помагам. така и со сектите и религиите. Сите почнуваат од едната страна на Дрина...потоа, која како исплива ако доплива.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Од оксфорд дикшонери се мојве.

А морав да ги постирам, ои шерифон, ќе избрише три ислења од други, едно мое, исамо мене ми опиња казнени. Дур не ми собере купче оеднаш и оп. Бан.

А секта је секта извинте ме шо пцујем....ал ако си лаагали мене и ја лааажееем вас.

Секта не е религија, религија е појќе од секта. Се додека сектата не стане религија, после таа ќе им вика на другите секти дека не се религии. КО она вицон за циганскана фамилија шо им рекле дека ако препливаат Дрина нема да се веќе цигани. Татконо прв кога испливал и видел му се дават децата. Кога пбарале помош рекол, не сум циган на цигани да им помагам. така и со сектите и религиите. Сите почнуваат од едната страна на Дрина...потоа, која како исплива ако доплива.
Дефиниција за религија:

a set of beliefs concerning the cause, nature, and purpose ofthe universe, especially when considered as the creation of asuperhuman agency or agencies, usually involving devotionaland ritual observances, and often containing a moral codegoverning the conduct of human affairs.
Е сеа, и православието е секта според римокатолиците. Секоја една група христијани која не се слага со останатите си се викаат секти, а за себе си велат дека се религија....по чиј памет и чија дефиниција?

Сега. Разно разни стари религии што останале, а се сокриени и во помали групи се општо познати како секти. Два примера само: Сантериа и Пало. Што се?

Така да....овие дефиниции даваат голема слобода на луѓе да си определат сами за себе што е според нив религија и што е секта.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
23.04.2013, 12:01
„Ордо темпли ориентс“ - нова религија меѓу холивудските ѕвезди

За основач на ОТО се смета Алистер Кроули, а нејзини следбеници се Џеј Зи, Пичис Гелдоф, Џими Пејџ и многу други

Се чини дека на саентологијата и минува модата во Холивуд. Холивудските ѕвезди се почесто се свртуваат кон сектата „ордо темпли ориентс“ (скратено ОТО), за чиј основач се смета Алистер Кроули. Нејзини следбеници се Џеј Зи, Пичис Гелдоф, Џими Пејџ и многу други.

Имено, станува збор за сатанистички секс култ, според кој секојдневно се истражуваат сексуалните пориви, за да се постигне смиренос во животот. Мототот на оваа секта е „прави што сакаш“, а врвот на излузиите се случува под влијание на тешки опојни дроги како опиум, кокаин, хероин и метамфетамин.

Иако сите членови се тајни, Џими Пејџ јавно говорел дека е член на оваа група и алудирал на сите свои фанови дека и тие би требало да се придружат. Раперот Џеј Зи, исто така е во центарот на вниманието последниведенови, зашто се повеќе смета дека и тој е припадник не само на оваа секта, туку и на најпознатата масонска група на свето „Илуминати“. За тоа можат да сведочат потезите што ги прави, како носење на маици со натписи на овој култ, како и некои од најновите спотови, во кои јасно се гледаат знаци на оваа масонска ложа.

Во последно време се зборува дека се повеќе познати личности преминуваат од саентологија во ОТО, првенствено затоа што не е потребно да се плаќаат астрономски цени за членарина, а и како совршено решение за привремено бегство од бурниот живот.

Еве да научи модераторот exlexmk што е секта. Сите негативни добиени за тоа да ми ги избришеш и заедно со киселиот да ме одбанирате од темата „до модераторот..“ Морав овде да пишувам затоа што без врска сум баниран на именуваната тема.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8F336FDA19CEF64694A2C7D4B1A105BC

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Gurdjieff

ај не ми шерифувај ...
затоа шо некој во утрински пишал нешто треба тоа да го земеме за факт?

ПС: и за шерифување има казенени поени
ППС: не ми реплицирај ... пиши ми на ПП ако сакаш ... а тука ако ми одиш офтопик знаеш што следува ...
ПППС: ни на крај памет ни ми паѓа да се замарам со тролови и искомплексирани личности како тебе.

АМИН

Kajgana Shop

На врв Bottom