Сега ме откри... И не ти објаснувам тебе... јас и ти не сме битни битно е да се изнајде вистината без разлика кој ке биде во право... Ај батали...Што се малтретираш да ми објаснуваш мене? Тоа си е дефиницијата на која ниеден од нас не може да и побегне....тоа си е тоа....а ти ако си ја ишкаш мувата на капата не знам што да ти кажам хахах
а бе немој, ќе помислам сериозен си.Мукла ма. Ќе те кажам на мажот ит, ај ај.
Секта се оние, ошофци, џурџевбљаци, телињати пардон телемити.
Има разлика. Дефиниција за религија и секта има. И не се исти.
Ошко....а бе шала леле шо сте све буквалиста до буквалиста.Сега ме откри... И не ти објаснувам тебе... јас и ти не сме битни битно е да се изнајде вистината без разлика кој ке биде во право... Ај батали...
Ко на пример овој над мене тапчово да прочита нешто можда ке му влезе во то тврдата тиква... али се сомневам
хаххахаааа леле какви пари би направил да беше стенд ап комедианАј вака, се шо има над миљарда врници не е секта туку религија. Освен комунизмот. Оти тој ќе испадне најголема религија на свет. Ради кинезите.
Е добро де нејќам ни ја... остај денот ми е таков...а бе немој, ќе помислам сериозен си.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 22:50 ---
Ошко....а бе шала леле шо сте све буквалиста до буквалиста.
Yo mama's so fat, she can be a religion unto it's own...хаххахаааа леле какви пари би направил да беше стенд ап комедиан
Ovoj pa seriozen mamlaz da ti bilЕ добро де нејќам ни ја... остај денот ми е таков...
Ама ти се молам види само што пишит овој над тебе... и како да не се заебаваш со вакви глупости напишани... абе ако имало милијарди, религија било... ма не ни знае што преставува вистинскиот збор религио-зен во практична смисла(и само индивидуа може да биде религиозен не и стадо овци, тие можат да бидат само секта)
eeeeee удараш ниско со yo mama jokes hahhaaYo mama's so fat, she can be a religion unto it's own...
па си ги знаеме кои какви се и тоа е тоа. Бројката на следбеници врска нема дали е секта или не, во право си.Е добро де нејќам ни ја... остај денот ми е таков...
Ама ти се молам види само што пишит овој над тебе... и како да не се заебаваш со вакви глупости напишани... абе ако имало милијарди, религија било... ма не ни знае што преставува вистинскиот збор религио-зен во практична смисла(и само индивидуа може да биде религиозен не и стадо овци, тие можат да бидат само секта)
hhhahahaaa леле ќутОК, yo daddy's so thin, he can squeeze in your mama's butt-crack
Tuku, seriozno, од сите бесполез тука, она шерифон, самом мене ми опиња казнени.
Секта е темава, епа:
Lemme off Jesus, lemme of this train....
- A group of people with somewhat different religious beliefs (typically regarded as heretical) from those of a larger group to which they belonged.
- A group that has separated from an established church; a nonconformist church.
- A group of people forming a distinct unit within a larger group by virtue of certain refinements or distinctions of belief or practice.
Од оксфорд дикшонери се мојве.hhhahahaaa леле ќут
Е па дефиницииве пак се исто као онаа ја што ја постирав. Значи, на кој како му одговара ќе означи нешто дека е секта - се разбира, мора да иде контра кон она тој-таа што верува.
Дефиниција за религија:Од оксфорд дикшонери се мојве.
А морав да ги постирам, ои шерифон, ќе избрише три ислења од други, едно мое, исамо мене ми опиња казнени. Дур не ми собере купче оеднаш и оп. Бан.
А секта је секта извинте ме шо пцујем....ал ако си лаагали мене и ја лааажееем вас.
Секта не е религија, религија е појќе од секта. Се додека сектата не стане религија, после таа ќе им вика на другите секти дека не се религии. КО она вицон за циганскана фамилија шо им рекле дека ако препливаат Дрина нема да се веќе цигани. Татконо прв кога испливал и видел му се дават децата. Кога пбарале помош рекол, не сум циган на цигани да им помагам. така и со сектите и религиите. Сите почнуваат од едната страна на Дрина...потоа, која како исплива ако доплива.
Е сеа, и православието е секта според римокатолиците. Секоја една група христијани која не се слага со останатите си се викаат секти, а за себе си велат дека се религија....по чиј памет и чија дефиниција?