Кој е Бог?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ја барав оваа слика и никако да ја најдам. Благодарам што помогна несакајќи :)
Одлична слика, ја обожавам :)
Без векторско поле, нема бог кој што ќе се протега во сите правци со различни интензитети...

П.С. Ова е и добра формула за воајер :pos:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ја барав оваа слика и никако да ја најдам. Благодарам што помогна несакајќи :)
Одлична слика, ја обожавам :)
Без векторско поле, нема бог кој што ќе се протега во сите правци со различни интензитети...

П.С. Ова е и добра формула за воајер :pos:
ахахахаха јако јако.. воајер физичар... му се зашеметуе од оргазмот шо го добива... :pos:
Иначе сосема случајно вчера ја ставив, пошто во меѓувреме глеав нешто на ЈуТјуб со Мичио Каку, па он ја спомна на горенаведениот начин .. the rest is history...

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Бог дојде во човек ,Исус Христос 100% Бог 100% човек ,стана човек за се што е човечко да го стави на крстот и да го замени за Божјата природа која е совршена и која ни е достапна сега на секој еден човек кој ќе поверува во Синот и да прими вечен живот и живот во изобилие уште тука на земјата. И ќе кажам дека ниту еден од создавачите на другите религии не се осмелија да кажат ''јас сум вистината'' поради тоа што знаеле дека они не се вистината, туку само посочувале кон вистината,наспроти тоа Исус кажа дека самиот он е ВИСТИНАТА

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Бог шефе ти е уствари една фигура која ја измислуваат луѓево за да им ги простуе грешките или како што они самите би рекле гревовите пошо не им држи гзот да живеат со истите.Они уствари го создале него за полесно да си влагаат у психа пошо човекот по дифолт што би рекле енглезите има слаба психа и мора да верува у нешо пошо е слабак.Луѓето од увек биле авантуристи и сакале да шетаат па затоа може после смртта они идат у рај и пекол безпари пошо ваљда е бесплатно за сите тогаш,поима неам.

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
  1. Он е Аллах! Нема друг бог освен Него; Зналец на видливото и невидливото. Он е Милостив и Сомилосен!
  2. هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ
    Он е Аллах! Нема друг бог освен Него! Владар, Свет, Спасител, Мирољубив, Заштитник, Силен, Моќен, Горд! Славен нека е Аллах, вiсоко над она што Му го здружуваат

Он е Аллах! Создател, Творител, Обликувач! Најубавите имиња се - Негови! Него го славии и она што е на небесата и она што е на Земјата! Он е Силен и Мудар!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
  1. Он е Аллах! Нема друг бог освен Него; Зналец на видливото и невидливото. Он е Милостив и Сомилосен!
  2. هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ
    Он е Аллах! Нема друг бог освен Него! Владар, Свет, Спасител, Мирољубив, Заштитник, Силен, Моќен, Горд! Славен нека е Аллах, вiсоко над она што Му го здружуваат

Он е Аллах! Создател, Творител, Обликувач! Најубавите имиња се - Негови! Него го славии и она што е на небесата и она што е на Земјата! Он е Силен и Мудар!
A koj си ти?
Гледам си слушнал нешто за Алах....ако ми кажеш кој си ти ќе го ставам постов у потпис.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Po mene bog e bil telemit. Toj posle svetlinata ja sozdal talemata , a toj ostanal na vrvot od drvoto na zivotot.Edinstveni prosveten lugje na forumot se telemitite, koi ponekugash na podol nacin prijavuvaat i zatvaat drugi temi so provokacii, ali toa e zanemarlivo vo postiganjeto na telemitskite celi.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Оф-топик:
Оставете го Gurdjieff да си ја работи работата за да не си имате проблеми со мене! Му замерувам што не зборува за мене и што не ме означува :D
Неговиот бог го бутка така да прави, не секогаш самиот е крив за работите што ги прави...
Коленичење не сакаме море, ништо не си разбрал за нас. :P Та не те вработуваме на државна работа па да фаќаш врски :LOL:
Ќе мора дома да ти дојдеме и 6 ноќи,6 разни пракси и 6 разни судења да поминиш! :vozbud:

Ајде сега малку подалеку од глупостите на поединци.
Он-топик муабет:
- Кој е Бог?
- Јас!
- Јас?
Тишина.
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 17:27 ---
  1. Он е Аллах!
Што е разликата од Он и Тој и зошто Он, а не Тој?
Може одговор... има одговор?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
[quote="Хептаграм XI, post: 5478309, member: 37642"

Ајде сега малку подалеку од глупостите на поединци.
Он-топик муабет:
- Кој е Бог?
- Јас!
- Јас?
Тишина.

?[/quote]

Abe brat..kakvi gluposti kakvi bakraci....

Gledaj sega svemirska logika...

Ako jas tvrdam deka bog e telemit, a jas sakam da stanam telemit, znaci deka jas sum bog....

Kolkav stepen na inteligencija imash za da ne mozesh ova da go razberesh?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334

Ако ти трдиш дека бог е телемит и сакаш да станеш телемит, за да бидеш и ти бог, значи нешто не чини кај тебе и во логиката и во целта.
Нели Бог СИ, не се станува? :rolleyes:
А и немој да тврдиш што е бог... како може ти да знаеш што е бог? :icon_lol:

П.С. Темата е КОЈ Е БОГ; не ШТО Е БОГ! Интелегенција некој спомена претходно? Оф..:pos:

Член од
24 февруари 2012
Мислења
320
Поени од реакции
225
"Toj" e tishinata, prazninata -"bozhenstvena nula". Se' e vo "nego",se pojavuva i ischeznuva..... Nema nishto "nadvor". I umot e "negov" oblik - koj deli i razdeluva. Se uspal i se zaboravil...:D

Kajgana Shop

На врв Bottom