Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Александар ако не е албански, тогаш уште помалку е македонски.........

Александар = македонско е?
Филип = македонско е?
Пела = македонско е?

Па зошто не се навредиш кога ве прави сопствената власт антички македонци? не чувствувате срам? Целиот свет ви се смее........

Што ќе правите кога ќе ја снема Америка???

По Македонски имиња неможеш ни да најдеш.
Најдими еден Албанец што се вика Александар и Филип па ондак ќе правиме моабет.

Околу Антиката. Светот мора да не негира бидејќи ако не признае т.е ако ја признае Македонија им паѓа цела историја што ја граделе.Паѓа Грција паѓа Англија ,излагаат на виделина сите нивни гомнаарии од минатото а тоа е чекор кој они никогаш ама баш никогаш нема да го направат.

Никој од Балканските земји нема ништо да ви праи,све што ќе ви направи ќе ви направи Европа. Како што ја издигнаа Грција така и ја срушија, како што ја издигнаа Југославија така и ја срушија,како што го издигаат муслиманството така и ќе го срушат.. тоа се природни процеси.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Во 17-18 век албанците почнаа да се исламизираат, не почнаа да доаѓаат тогаш од некаде, не значи ако името му е словенско мора да не е албанец, пред исламот албанците беа католици и ортодоксни, и биле распространети во истава територија ако не поголема од денес..........
Албанското ортодоксно население имаа словенски имиња затоа што црквата беше на словенски јазик, исто како ортодоксните албанци во грција кои имаа грчки имиња но се знаеше дека албанци....

Турците не ги донеле со себе албанците, туку ги нашле тука, и зошто да се тероризира христијанското население??????? Кој нормален би сакал да се дестабилизира својата територија......

Тоа што го учите е срање, со еден збор објаснето, па нормално е дека нема да ве научат дека сте ги земале албанските територии, кој пука во своја глава така.......
А сте ги зеле............и после тоа следело етничкото чистење од србите, не знам до јаде сте биле вие тогаш........

реканскиот крај бил христијански, но не 100% македонски, ако е така тогаш сите муслимани се арапи, заота што имаме арапски имиња..........

И не постои народ или племе ГЕГИ, тоа е диалект, кога имаш јазик сопствен знаеш дека и дијалекти се појавуваат..............
Не реков дека Турците ги донеле Албанците(иако има и такви теории ама ај да речеме дека не ги прифаќам), јас реков дека Турците ги подбуцнале Албанците(кои живееле во денешна северна Албанија) да почнат да се селат и да колонизираат накај Косово и Метохија и накај западна Македонија, а со самото тоа нивно колонизирање и да го тероризираат и бркаат Словенското Христијанско население Србите(во Косово) и Македонците(во зап. Македонија) ............ дали си го читал делото Сердарот(за Кузман Капидан), ова дело најдобро го опишува тој период ........... период кога Христијанинот(било Македонец, било Србин, било друг) морал да бира или да стане Муслиман или да му лета главата или пак да бега на друго место !
Албанците од северна Албанија почнале да се селат накај Косово(кое било чиста Српска земја) и накај западна Македонија(која била чисто Македонска земја) после 1700 година, а бидејќи биле веќе Исламизирани имале амин од Турската држава за тоа б.т.в. добро е познато дека Албанците биле први Турски чувари на Балканот и исто така биле Турски платеници(мерценарии) !
А што се однесува до имињата, име си е име, едно е национално име(изворно), друго е религиско име ........ на пр. постојат имиња кои се изворно Словенски и ги има само кај Словенските народи, потоа има имиња кои се изворно Албански и ги има само кај Албанците, а имињата кои се на религиска основа ги има кај сите нации кои се од таа религија ........... на пр. Христијански имиња како Петар, Димитар, Ѓорѓи, Јован, Павле, Кристијан, Никола и.т.н. ги имаат сите Христијански нации(само во различна форма), а пак Муслиманските имиња како на пр. Мухамед, Ахмед, Идриз, Исљам, Селим, Мустафа и.т.н. ги има кај сите Муслимански нации, инаку си постојат и имиња кои што се национално изворно Турски и ги имаат само Турците, постојат и имиња кои се изворно Арапски и ги имаат само Арапите и.т.н. ......... нацијата си е нација, а религијата си е друга работа ......... постојат нации кои се еднорелигиски, со само една религија, но постојат и нации кои се со мешан религиски состав !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
По Македонски имиња неможеш ни да најдеш.
Најдими еден Албанец што се вика Александар и Филип па ондак ќе правиме моабет.

Околу Антиката. Светот мора да не негира бидејќи ако не признае т.е ако ја признае Македонија им паѓа цела историја што ја граделе.Паѓа Грција паѓа Англија ,излагаат на виделина сите нивни гомнаарии од минатото а тоа е чекор кој они никогаш ама баш никогаш нема да го направат.

Никој од Балканските земји нема ништо да ви праи,све што ќе ви направи ќе ви направи Европа. Како што ја издигнаа Грција така и ја срушија, како што ја издигнаа Југославија така и ја срушија,како што го издигаат муслиманството така и ќе го срушат.. тоа се природни процеси.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Aleksandër Moisiu (English: Alexander Moissi, Italian: Alessandro Moissi; 2 April 1879 – 23 March 1935) was an Austrian stage actor of Albaniandescent.

Aleksandër Gabriel Meksi (born march 8 1939) was the Prime Minister[1] of Albania from April 13, 1992 to March 11, 1997. A former archaeologist of ethnic Greek descent, he was the first person to be prime minister of Albania after the end of communist rule.[2

:icon_mrgr:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да водиш дијалог, и тоа конструктивен со албанциве на форумов, е само трошење драгоцено време.

Александар е Албанец,
мајка му Илирка,
најстар народ на Балканов се,
Словените само нив ги остаиле на раат,
1 200 000 ги имало у Македонија,
Сакале соживот,
повеќето од нив биле АТЕИСТИ пази се пишуеле ради реда и традиција муслимани,
тек ќе се закачнеле со Грците за Чемерија,
...
...итн..

Дали ова е воопшто вредно за нормална дискусија?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Со грците допрва ќе имаме работа...............
Да ама Грција не е исто со Македонија, Србија, Црна Гора и.т.н.
Преку 10 милиони се ............ имаат добро обучена армија со сите можни НАТО орудија и мислам дека имаат околу 200 000 платени војници добро вооружени и обучени, башка што Грците се тешки фанатици, најголеми на Балканов, биди сигурен во тоа !
Ако ја рчнете работава со Грција ептен лошо ќе биде, бидејќи Америка ве сака и вас, ама Грците ги сака многу повеќе, башка и Европската унија и е доста наклонета на Грција !
Ако Грците решиле да има Грци во Албанија(јужен дел) тогаш навистина има и да ги нема пак ќе ги има, ако сфаќаш што сакам да ти кажам, со ѓаволот не се играат играчки !

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да ама Грција не е исто со Македонија, Србија, Црна Гора и.т.н.
Преку 10 милиони се ............ имаат добро обучена армија со сите можни НАТО орудија и мислам дека имаат околу 200 000 платени војници добро вооружени и обучени, башка што Грците се тешки фанатици, најголеми на Балканов, биди сигурен во тоа !
Ако ја рчнете работава со Грција ептен лошо ќе биде, бидејќи Америка ве сака и вас, ама Грците ги сака многу повеќе, башка и Европската унија и е доста наклонета на Грција !
Ако Грците решиле да има Грци во Албанија(јужен дел) тогаш навистина има и да ги нема пак ќе ги има, ако сфаќаш што сакам да ти кажам, со ѓаволот не се играат играчки !
Ако се закачнат со Грците, тоа ќе биде крај на една лажна приказна која трае од 1912 година наваму.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Да водиш дијалог, и тоа конструктивен со албанциве на форумов, е само трошење драгоцено време.

Александар е Албанец,
мајка му Илирка,
најстар народ на Балканов се,
Словените само нив ги остаиле на раат,
1 200 000 ги имало у Македонија,
Сакале соживот,
повеќето од нив биле АТЕИСТИ пази се пишуеле ради реда и традиција муслимани,
тек ќе се закачнеле со Грците за Чемерија,
...
...итн..

Дали ова е воопшто вредно за нормална дискусија?
Vredi ako zboruvas ozbilno , inaku kako sam ke ja vodis diskusijata takov odgrovor i ke dobies , i nekoj ne rekol deka Aleksandar e Albanec , bar ne od Albancite .
Ovie istorisku avtori so pisuvaa-tvrdea deka bil Albanec , Albanci li se? http://alexanderthegreat.wordpress.com/ imas preku 25 takvi vo toj link, inaku mene licno i ne me zabole za nego .

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Aleksandër Moisiu (English: Alexander Moissi, Italian: Alessandro Moissi; 2 April 1879 – 23 March 1935) was an Austrian stage actor of Albaniandescent.

Aleksandër Gabriel Meksi (born march 8 1939) was the Prime Minister[1] of Albania from April 13, 1992 to March 11, 1997. A former archaeologist of ethnic Greek descent, he was the first person to be prime minister of Albania after the end of communist rule.[2

:icon_mrgr:
Името Александар е универзално ........... Александар/Aleksandar/Alexandar, Александер/Александр/Aleksander/Alexander, Олександер(Рус.), Алехандро/Alejandro(Шп.), Алесандро/Alessandro(Ит.), Искендер/Iskender(на Турски) .......... :гик:

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ако се закачнат со Грците, тоа ќе биде крај на една лажна приказна која трае од 1912 година наваму.
Bogami i so vkrsteni race nema da gi docekame vo toa bidi siguren ..
Dovolno nie od niv , drzavata nivna ja stvorivme , pola Albanija ja okpuiraa , preku 3 milion arvaniti gi asimiliria.. e toa ne se zaborava kolega .

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Не реков дека Турците ги донеле Албанците(иако има и такви теории ама ај да речеме дека не ги прифаќам), јас реков дека Турците ги подбуцнале Албанците(кои живееле во денешна северна Албанија) да почнат да се селат и да колонизираат накај Косово и Метохија и накај западна Македонија, а со самото тоа нивно колонизирање и да го тероризираат и бркаат Словенското Христијанско население Србите(во Косово) и Македонците(во зап. Македонија) ............ дали си го читал делото Сердарот(за Кузман Капидан), ова дело најдобро го опишува тој период ........... период кога Христијанинот(било Македонец, било Србин, било друг) морал да бира или да стане Муслиман или да му лета главата или пак да бега на друго место !
Албанците од северна Албанија почнале да се селат накај Косово(кое било чиста Српска земја) и накај западна Македонија(која била чисто Македонска земја) после 1700 година, а бидејќи биле веќе Исламизирани имале амин од Турската држава за тоа б.т.в. добро е познато дека Албанците биле први Турски чувари на Балканот и исто така биле Турски платеници(мерценарии) !
А што се однесува до имињата, име си е име, едно е национално име(изворно), друго е религиско име ........ на пр. постојат имиња кои се изворно Словенски и ги има само кај Словенските народи, потоа има имиња кои се изворно Албански и ги има само кај Албанците, а имињата кои се на религиска основа ги има кај сите нации кои се од таа религија ........... на пр. Христијански имиња како Петар, Димитар, Ѓорѓи, Јован, Павле, Кристијан, Никола и.т.н. ги имаат сите Христијански нации(само во различна форма), а пак Муслиманските имиња како на пр. Мухамед, Ахмед, Идриз, Исљам, Селим, Мустафа и.т.н. ги има кај сите Муслимански нации, инаку си постојат и имиња кои што се национално изворно Турски и ги имаат само Турците, постојат и имиња кои се изворно Арапски и ги имаат само Арапите и.т.н. ......... нацијата си е нација, а религијата си е друга работа ......... постојат нации кои се еднорелигиски, со само една религија, но постојат и нации кои се со мешан религиски состав !
Абе не ме зеабавај, нема теории кои тврдат така.........нема историчар кој вели дека албанците дошле надвор од балканот.........
А внатрешното мигрирање на народите е вообичаено во тоа време, но не било толку значително за да се населат првпат албанци воопшто во западна Македонија и да бидат мнозинство..........
Како што кажав, исламизирани се сите народи исто, само што после ослободувањето некои побрзо се реконсолидираа во старата вера, а албанците задоцнија малку, после се обидеа со комунизмот да направат нешто .............
Во Косово и зап. Македонија секогаш имало ортодоксни албанци, но тешко било да се разликувааат од останатите затоа што имале слични имиња........
Во дебар, охрид сигурно секогаш имало ортодоксни албанци............
Сите биле ортодоксни, иста вера, и на некој начин немаше разлики, со исламизирањето на населениото, некако почнаа да се појавуваат разликите............
еве на пример во Охрид и околината има пуно стари цркви кои биле преправени во џамии, па после па вратени.......... има сигурни докази дека постоела црква со има Јован Арбанашки во Охрид, но таа никогаш не се реставрираше.......

Поентата со имињата ми беше затоа што има примери кога ортодоксни албанци се обидуваат да ги пишуваат како македонци.......на пример Скендербег........

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Vredi ako zboruvas ozbilno , inaku kako sam ke ja vodis diskusijata takov odgrovor i ke dobies , i nekoj ne rekol deka Aleksandar e Albanec , bar ne od Albancite .
Ovie istorisku avtori so pisuvaa-tvrdea deka bil Albanec , Albanci li se? http://alexanderthegreat.wordpress.com/ imas preku 25 takvi vo toj link, inaku mene licno i ne me zabole za nego .
Види батка тоа горе напишаното се мудрости од твоите осверници, не мои, наназад низ темиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom