Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Tокму така ............ во Историјата намерно оној отпадот т.е. шљамот од народ се населувал во пограничните региони со цел да ја брани внатрешноста од државата/кралството од надворешните сили, но исто така и да освојува и да врши терор кон останатите соседни народи и територии !
Чист пр. имаме овдека на Балканот ........... Косово било чиста Српска земја, но после поразот од Турците доаѓа до исламизација на тој регион т.е. намерно населување на Албанци-Муслимани(Геги) од северна Албанија на подрачјето на Косово и Метохија со цел Христијанското Словенско население да се тероризира, а со самото тоа и постепено да се иселува/бега кон север ............. истото се случува и во западна Македонија која била 100% чиста Македонска Христ. земја, но Турците намерно ги пуштале Гегските племиња да вршат колонизации и терор врз останатите народи(Христијански) на тој простор и од тогаш почнува повлекувањето на Македонското Христ. население кон исток !
Еве на пр. Реканскиот крај кој бил 100% населен со Христијани Македонци, таков терор се вршел да се исламизираат што некои се исламизирале, а некои пак избегале кон други краишта со цел да се спасат од исламизирањето, потоа да го земеме и делото Сердарот во кое убаво се опишува теророт на Гегите врз Македонското население во тој крај, Македонците не биле заштитени од никого и затоа морале сами да си прават народна милиција(Кузман Капидан) со цел да се бранат од Гегите кои биле Турски платеници и колаборационисти !
Албанците/Гегите се населуваат на овие краишта(западна МКД) после 1700 година ........... прво една фамилија, па друга, па трета и.т.н. а како резултат на теророт од нив(Гегите) Македонците морале да се повлекуваат кон други краишта ......... опстоиле на тие простори само Македонците кои се исламизирале(Торбешите) !

Во 17-18 век албанците почнаа да се исламизираат, не почнаа да доаѓаат тогаш од некаде, не значи ако името му е словенско мора да не е албанец, пред исламот албанците беа католици и ортодоксни, и биле распространети во истава територија ако не поголема од денес..........
Албанското ортодоксно население имаа словенски имиња затоа што црквата беше на словенски јазик, исто како ортодоксните албанци во грција кои имаа грчки имиња но се знаеше дека албанци....

Турците не ги донеле со себе албанците, туку ги нашле тука, и зошто да се тероризира христијанското население??????? Кој нормален би сакал да се дестабилизира својата територија......

Тоа што го учите е срање, со еден збор објаснето, па нормално е дека нема да ве научат дека сте ги земале албанските територии, кој пука во своја глава така.......
А сте ги зеле............и после тоа следело етничкото чистење од србите, не знам до јаде сте биле вие тогаш........

реканскиот крај бил христијански, но не 100% македонски, ако е така тогаш сите муслимани се арапи, заота што имаме арапски имиња..........

И не постои народ или племе ГЕГИ, тоа е диалект, кога имаш јазик сопствен знаеш дека и дијалекти се појавуваат..............

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Чудно, почнувам да ги засакувам грците :) :)
Ke gi zasakas i malce ke ti bide ,sega i bugarite vi go turna ,
--- надополнето: 2 декември 2012 во 19:52 ---
Женско е членот кој го цитирал Дарданија ...... а ти си пишал ОВОЈ ............ :pos:
ne obrnav vnimanie na toa dali e masko ili zensko ,pa i ne e tolku vazno ,vazno e da se gleda kaj ste vie ,vo podrum ili vo jama .

Pa i ne se cudam ,koga nemate odgovori ,pocnuvate so navredi ,jas ti go zboram tvojot majcin jazik i plus nekoi 3 ili 4 drugi ,a ti ne znaes tvoj jazik bre (bugarski ) pa zatoa i zboruvas na dialekt

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Каде тоа тука ................ Историјата сосема друго покажува !
Вие Гегите сте биле во Албанија и тоа во северниот дел од Албанија но поради тоа што сте се исламизирале и сте биле колаборационисти со Турците за возврат ве пуштале да се населувате кон Косово и кон западна Македонија со цел тероризирање на Христијанското Српско(на Косово) и Македонско(зап.МКД) население !
Јас барем сум учел Историја и тоа многу и сум го читал Сердарот и се ми е јасно како бел ден ............. (y)
И немам ништо лично против тебе ниту пак кон ниту еден Албанец, мене ме нервира и иритира Албанската националистичка политика и желбата за приграбување на туѓи територии !
Што е проблемот Србите не ве сакаат, Црногорците исто, Македонците исто, Грците еве и тие почнаа да ви вртат грб ............. тоа е поради вашата Националистичка политика и желбата за присвојување на туѓи територии ......... цртањето на мегаломански карти во кои пола Балкан го претставувате како Албанска земја/територија(Shqiperi Etnike) !
Која историја бре брат? таа историја која ви се менува на секое менување на власта?? Таа историја???

Не постоеле овие граници пред 100, не постоеле национални држави, постоле групи на луѓе кои имаа посебен јазик и традиција...............
Целиот балкан бил христијанки, масовното преминување во ислам се случило во исто време кај сите народи во балканот, но бугарите, србите и грците имаа голема подршка и затоа веднаш по ослободуваето од турците со разни начини успеа да са вратат религијата кај своето население....
Не е вистина дека најмногу албанците се исламизирале, вистина е дека албанците најмалку се вратиле во ссвојата првична вера поради немоќ.........

Србите, црногорците, македонците, грците не не сакаат затоа што знаат дека имаат огромно население и албанска територија............

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Немаат шанси со 50.000 да направат нешто , во Македонија има роми и турци повеќе што има грци во Албанија.
Плус тоа што Албанија има 2,8 милиони жители , значи процентуално грците се ни 2%.
Јас ти кажав и 5.000 нека се, тоа не го менува фактот дека во Јужна Албанија се веат Грчки знамиња (на училишта, општини и др. институции), додека пак Албанците во Грција се околу 600.000 (иако најголем процент од нив се сезонски работници, а не постојани жители), а Албанското знаме не смее да се вее дури ни на официјален фудбалски натпревар помеѓу репрезентациите?! o_O

Или се случуваат вакви „испади“ :confused:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Србите, црногорците, македонците, грците не не сакаат затоа што знаат дека имаат огромно население и албанска територија............
Ако фатиме наназад да гледаме тогаш од тука па до Индија е Македонско( во време кога не постоеле ни албанци ни гети ни мети ни срби ни бугари ни ништо).. па ние ипак не им се лутиме нит имаме стремежи кон Египет,Индија денеска .

Вашава историја е момент( да го потенцирам МОМЕНТ) каде се погоди западниве сили да ве подржуваат ради нивни бизниси па сега пробувате да грабнете што може да се грабне пред западов да ве батали.
Слушав едно време како викаа(вашиве) дека и Александар Македонски бил Албанец.. мислам идиотизмот нема граници ама ова е срамота..
Име Александар, татково име Филип, роден Пела(Македонија).. и на крај Албанец?!?!
Да сум Албанец и ова некој да ми го продава како приказна искрено ќе се навредам бидејќи ќе мислам дека ме сметаат за глуп и можат да ми продаваат разни финтици.
Го знаеш чуството кога ти е срам од туѓи постапки?

Пример ко сега некој да изјави од нашиве дека Хоџа бил Македонец и јас да речам ДАДА МАКЕДОНЧИШТЕ Е ОН,АЛБАНЦИТЕ НИ ГО КРАДАТ. Кој идиот би бил пред останатите ,нели??

Само да ти кажам Албанците што ќе украдат ќе украдат сега али од кога ќе престане подршката од западот.. тек тогаш ќе сватите што значи да ти е Америка ''пријател'' ..
Нека се крстат во Бондстил и во хероинот што проаѓа од тамо пошто ако престане тој бизнис,ќе биде хаварија и на политички и на економски и на историски план за албанците..

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ако фатиме наназад да гледаме тогаш од тука па до Индија е Македонско( во време кога не постоеле ни албанци ни гети ни мети ни срби ни бугари ни ништо).. па ние ипак не им се лутиме нит имаме стремежи кон Египет,Индија денеска .

Вашава историја е момент( да го потенцирам МОМЕНТ) каде се погоди западниве сили да ве подржуваат ради нивни бизниси па сега пробувате да грабнете што може да се грабне пред западов да ве батали.
Слушав едно време како викаа(вашиве) дека и Александар Македонски бил Албанец.. мислам идиотизмот нема граници ама ова е срамота..
Име Александар, татково име Филип, роден Пела(Македонија).. и на крај Албанец?!?!
Да сум Албанец и ова некој да ми го продава како приказна искрено ќе се навредам бидејќи ќе мислам дека ме сметаат за глуп и можат да ми продаваат разни финтици.
Го знаеш чуството кога ти е срам од туѓи постапки?

Пример ко сега некој да изјави од нашиве дека Хоџа бил Македонец и јас да речам ДАДА МАКЕДОНЧИШТЕ Е ОН,АЛБАНЦИТЕ НИ ГО КРАДАТ. Кој идиот би бил пред останатите ,нели??

Само да ти кажам Албанците што ќе украдат ќе украдат сега али од кога ќе престане подршката од западот.. тек тогаш ќе сватите што значи да ти е Америка ''пријател'' ..
Нека се крстат во Бондстил и во хероинот што проаѓа од тамо пошто ако престане тој бизнис,ќе биде хаварија и на политички и на економски и на историски план за албанците..
Александар ако не е албански, тогаш уште помалку е македонски.........

Александар = македонско е?
Филип = македонско е?
Пела = македонско е?

Па зошто не се навредиш кога ве прави сопствената власт антички македонци? не чувствувате срам? Целиот свет ви се смее........

Што ќе правите кога ќе ја снема Америка???

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250

Филип = македонско е?
Пела = македонско е?

Па зошто не се навредиш кога ве прави сопствената власт антички македонци? не чувствувате срам? Целиот свет ви се смее........

Кога македонија владеела, америка не постоела ...

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.155

Филип = македонско е?
Пела = македонско е?

Де баш кажи како Александар е пак албански :D да не мислиш на илирски и тоа е FAIL али ајде да ти пружиме шанса да се искажеш ? Подобро твоите нека се запрашаат што вие ќе правите од кога ќе ја нема USA него ние ;)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:16 ---
Јас ти кажав и 5.000 нека се, тоа не го менува фактот дека во Јужна Албанија се веат Грчки знамиња (на училишта, општини и др. институции), додека пак Албанците во Грција се околу 600.000 (иако најголем процент од нив се сезонски работници, а не постојани жители), а Албанското знаме не смее да се вее дури ни на официјален фудбалски натпревар помеѓу репрезентациите?! o_O

Или се случуваат вакви „испади“ :confused:
Да надополнам http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2963&stID=71327 единствениот народ на Балканот што слепо им верувал бил Македонскиот ама и ние ќе кренеме раце бидејќи ова е потешко од турско неможе ни да се издржи .

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Де баш кажи како Александар е пак албански :D да не мислиш на илирски и тоа е FAIL али ајде да ти пружиме шанса да се искажеш ? Подобро твоите нека се запрашаат што вие ќе правите од кога ќе ја нема USA него ние ;)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:16 ---

Да надополнам http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2963&stID=71327 единствениот народ на Балканот што слепо им верувал бил Македонскиот ама и ние ќе кренеме раце бидејќи ова е потешко од турско неможе ни да се издржи .
Со грците допрва ќе имаме работа...............

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.155
Со грците допрва ќе имаме работа...............
http://www.youtube.com/watch?v=c7YAbN7z-xc ....... http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2551&stID=39406 Еве ти види како си поминалe :) работа !?!?!?! што ти е бре човече единствена држава на Балканов ја имаат они која работа со нив ќе ја имате 10.500 мил со страшно вооружување :D

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
http://www.youtube.com/watch?v=c7YAbN7z-xc ....... http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2551&stID=39406 Еве ти види како си поминалe :) работа !?!?!?! што ти е бре човече единствена држава на Балканов ја имаат они која работа со нив ќе ја имате 10.500 мил со страшно вооружување :D
Е баш за тоа ти зборувам дека допрва ќе имаме работа со грците.........

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Каде тоа тука ................ Историјата сосема друго покажува !
!
Pa napisav , sosema druga istorija od toa sto ti go ucis od svoite "AKADEMCI" . Nie sme od ovie kraevi pred vas .
Taka bar kazuvaat stranskite strucnjaci ne mie..
Што е проблемот Србите не ве сакаат, Црногорците исто, Македонците исто, Грците еве и тие почнаа да ви вртат грб ............. тоа е поради вашата Националистичка политика и желбата за присвојување на туѓи територии ......... цртањето на мегаломански карти во кои пола Балкан го претставувате како Албанска земја/територија(Shqiperi Etnike)
Za ovie goronavedenite drzavi sto gi spomna nitu barame da ne zasakat ;) , pa tie drzavi sami so sebe se mrzaat :)

Kajgana Shop

На врв Bottom