Стефан Пеев против Ајнштајн

• Креатор на темата Креатор на темата El Bohemio
  • Време на започнување Време на започнување
Како може така да дискриминираш !?
Не е во ред напамет(лаички) да пишуваш за некого ако не го разбираш тоа што он го напишал а најмалку да го осудуваш.Како прво хипотетички дури и да е апсолутна глупост сепак човекот е научник напишал нешто па дури и да е во грешка.....ај напиши ти некој труд и објави го на кајгана па да го коментираме !?
Кажи ми ти што мислиш дека сите измуми секогаш се во ред.....хмммм
1.измислени се лекови генијална идеја на човештвото---да ама лекуваш едно а разболуваш друго !?
2.измислено е оружје---гинат стотици,илјадници луѓе секој ден
3.брза храна,производство на храна со адитиви,емулгатори,прскања---се создадоа илјадници болести поради глупоста на "паметњациве"
Пријател, не го разбираш поимот дискриминација, не го „дискриминирам“ само го давам моето мислење дека по сурат ми личи на таков. Исто како што К. Роналдо по сурат ми личе на хомосексуалец, иако ја дупе Ирина Шаик :) шо ќе рече дека не мора да сум у право.
И, да, од тоа што е пишано ја ништо не разбирам, затоа што не ми е сфера на занимање. Ќе ти одговорам само на првото прашање, да некои лекови имаат контра ефекти, ама замисли го светот без нив, ако те боле главата сигурно лапнеш некое апче, а не се лекуваш со некои нетрадиционални „лекарства“

Како може така да дискриминираш !?
Не е во ред напамет(лаички) да пишуваш за некого ако не го разбираш тоа што он го напишал а најмалку да го осудуваш.Како прво хипотетички дури и да е апсолутна глупост сепак човекот е научник напишал нешто па дури и да е во грешка.....ај напиши ти некој труд и објави го на кајгана па да го коментираме !?
Кажи ми ти што мислиш дека сите измуми секогаш се во ред.....хмммм
1.измислени се лекови генијална идеја на човештвото---да ама лекуваш едно а разболуваш друго !?
2.измислено е оружје---гинат стотици,илјадници луѓе секој ден

1. Не е научник

2. Не сите на форумот имаат помалку од 5 год. па да не можат на направат разлика помеѓу мистика и наука

Немам намера да губам време за глупости и да се контрирам од идиотизам со било кој...!
Само знам дека идиодски(очекувам да ме поправи некој дека треба со Т) е да се споредува човек по сурат,фаца :D и да се коментира за нешто за кое појма се нема.НЕ РАЗБИРАТЕ НЕШТО НЕ КОМЕНТИРАЈТЕ, оди на друга тема филм, гатанки, телевизија.......:tapp:

НЕ РАЗБИРАТЕ НЕШТО НЕ КОМЕНТИРАЈТЕ

РАЗБИРАМЕ И ЌЕ КОМЕНТИРАМЕ.

Повели дај доказ зошто Пеев е попаметен од Ајнштајн, не ни продавај филозофии.

Немам намера да губам време за глупости и да се контрирам од идиотизам со било кој...!
Само знам дека идиодски(очекувам да ме поправи некој дека треба со Т) е да се споредува човек по сурат,фаца :D и да се коментира за нешто за кое појма се нема.НЕ РАЗБИРАТЕ НЕШТО НЕ КОМЕНТИРАЈТЕ, оди на друга тема филм, гатанки, телевизија.......:tapp:

A за тие што разбираат за што се говори, и пак се со таков став? Што имаш за нив да кажеш?

РАЗБИРАМЕ И ЌЕ КОМЕНТИРАМЕ.

Повели дај доказ зошто Пеев е попаметен од Ајнштајн, не ни продавај филозофии.
Не бе другарче не продавам филозофии, ама не можам ни јас ни никој друг да процени кој е попаметен само времето ќе покаже.Јас искрено не сум од никоја страна но ме интригира начинот на коментирање за работи од кој се нема везе !?
Ај ти дај ми доказ и процени кој е попаметен јас или ти ? МОЖЕШ....
--- надополнето: 28 октомври 2012 во 19:35 ---
A за тие што разбираат за што се говори, и пак се со таков став? Што имаш за нив да кажеш?
БРАВО ЗА НИВ,само напред секој нека коментира она што го мисли и знае јас сум на нивна страна па макар и да не се во право (y).
Само мразам кога идиотски се говори на теми со содржина која не се разбира.Не може сега да зборам за нуклеарна физика ако блага везе немам од тоа, ако ме интересира ќе си ја читам темата ама нема да коментирам глупости има други што се разбираат ќе пишуваат,коментираат..

Ало, погледни погоре, убаво искоментирав, зошто не може да воведува фиктивни поими... И што ми се исплати ако разбирам? На форум ќе докажам нешто со тоа? Стефанвил ме нарече фрустриран и бла бла, онаа мачкица мочко и то.

Ало, погледни погоре, убаво искоментирав, зошто не може да воведува фиктивни поими... И што ми се исплати ако разбирам? На форум ќе докажам нешто со тоа? Стефанвил ме нарече фрустриран и бла бла, онаа мачкица мочко и то.

Не се навредувај немав таква цел,ако сум те навредил некако ти се извинувам :)

Но човекот на земјава е дојденец од друг свет и патува кон свет кој ќе ја достигне универзалната интелегенција. Теоријата на Дарвин за потеклото е сосема погрешна
[/quote]

И јас истово го мислам дека овај пат шо го оди човештвово т.е времево кое ние го живееме е само дел што треба да го изодиме, (некогаш че биди небитен) за да се стаса до нешто до кај шо е зацртано. А за Дарвин ич не прам муабет..од експлозија од прашина настанал животот?жив организам ?! Ајде бе..кај е тука основниот закон на биологијата Биогенеза, дека само од живи организми можат да настанат живи организми?..

"Маса на простор"?

Say what!? :eek:

Држи вода поимот маса на простор. Ајнштајн вели покрај масивни тела просторот се закривува!? и научно е докажано со експериментот на звездата и сонцето ако се сеќавате. Е сега е прашање како може просторот да се свива ако е составен од ништо? или сепак е составен од нешто. Гравитационата сила е пропорционална со масата на телата што се привлекуват, значи сепак просторот има маса или сепак просторот е составен од темната материја и таа има замешано прсти во оваа појава.

P.S. Теоријата на релативноста остана само теорија.

Држи вода поимот маса на простор. Ајнштајн вели покрај масивни тела просторот се закривува!? и научно е докажано со експериментот на звездата и сонцето ако се сеќавате. Е сега е прашање како може просторот да се свива ако е составен од ништо? или сепак е составен од нешто. Гравитационата сила е пропорционална со масата на телата што се привлекуват, значи сепак просторот има маса или сепак просторот е составен од темната материја и таа има замешано прсти во оваа појава.

P.S. Теоријата на релативноста остана само теорија.
Koj toa vi kazuva deka vo prostorot ima mesto bez nishto a i prazniot prostor okolu tvrdata materija ima svoja specifichna tezina.Toj taka narechen sloboden prostor sluzi za povrzuvanje na materijata i vrshi razmena na istata ili preku toj taka narechen prazen prostor si go zema sekoj svoeto ili potrebnoto ili taka se odrzuva i sozdava zivi sushtestva ili se so pomosh na tvrdata materija i i slobodniot prazen prostor vo prostorot.

...sushtestva ili se so pomosh na tvrdata materija i i slobodniot prazen prostor vo prostorot.

Многу филозовски го напиша ова :),
под празен простор дали мислеш на етерот кој го заговараше и Никола Тесла или сега со новата терминологија е - темна материја.

Многу филозовски го напиша ова :),
под празен простор дали мислеш на етерот кој го заговараше и Никола Тесла или сега со новата терминологија е - темна материја.
Nikogash ne ja koristam filozofijata vo pravecot na nerealnosta ili na eterot se razbira a moze da se vklopi i terminologijata - temna materija.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 20:29 ---
Во секој случај Пеев има интересни идеи, ама дека протонот е носител на времето ??? е тоа не му требаше, а поимите како маса на простор и брзина на време мислам дека суштествуваат.
I materijata e mnogu vazna vo toj sluchaj no taa materija shto se razmenuva preku prostorot bidejki preku nea se odreduva i brzinata na dvizenjeto na po tvrdata materija sto e okolu nea pa taka se sledi ili oformuva nova evolucija na izgledot i formata na tvrdata ili sekoja druga ziva ili i tvrdata e ziva materija no se vo ramkite na svojot sostav koi formiraat edno celo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom