Здраво пријатели! Ми треба вашата помош за македонски!

• Креатор на темата Креатор на темата Can_Cyborg
  • Време на започнување Време на започнување
ви благодариме за твојот пишување многу убаво пишување беше :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 02:07 ---

не запознавам зеки... така кажиш има друг дијалект во штип... ама јас учам литературно. само работам литературно... затоа луѓе од тука не повеќе малку зборуваме :(
така има лошо условите во штип... :(
Не ти се допаѓа, а :D Ајде, ќе се навикнеш. Секој почеток е тежок, а за дијалектот, литературно е тоа што ти треба, батали го штипскиот ако не ти иде... Комуницирај си литературен македонски и немај гајле, другото ќе си дојде на свое место :) Со среќа.

Не ти се допаѓа, а :D Ајде, ќе се навикнеш. Секој почеток е тежок, а за дијалектот, литературно е тоа што ти треба, батали го штипскиот ако не ти иде... Комуницирај си литературен македонски и немај гајле, другото ќе си дојде на свое место :) Со среќа.
и јас Не ти се допаѓа,
така секој почеток е тежок.
нормално ама мал град во штип ама фин град :)
се надевам дека ке биде ќе со среќа :)

Добредојде во Македонија се надевам дека ке имаш пријатен престој , за да го научиш нашиот јазик убаво ке мораш да се преселиш во Скопје на одреден период и да земаш курсеви бар да ја совладаш основата , сепак нашиот јазик е екстремно тежок за странци .
А после 2-3 години врати се тука и читај си што си пишувал :) пријатно се најдобро :)

Ај не збори глупости, факт е дека сите се клети во Штип и ги мразат турците, едноставно не можат да ги поднесат, затоа што сметаат дека буквално покрај големиот број на роми, уште и они фалеа овде. А врв е пак кога ќе слушнам дека им сметале затоа што излегувале во Ајс затоа што смрделе. Ајде беее... Како прво они се триста пати покултурни од нас, а за смрдењето дека размислат подобро кој смрди. А недај боже пак да те видат како збореш со турчин... сеирот не ти бега. Мене малоумна ме напраија затоа што му помагав на еден дечко во комуникацијата што живееше во мојата зграда и ми беше комшија.
Турците во Штип ги сакаат само овие издавачите на станови. Мамето им го ебат со енормно високите цени за кирија во една дупка.

Турците и курдците се мешаш... може да курдците мразат во не може да турците мразат... секој турски зборуваат не турчин... 27 држава Турски Зборуваат...

високите цени за кирија во една дупка една соба во штип... ама не затоа што на Турците.... имаат многу македон живеаат во штип.... има %90 македон
--- надополнето: 2 декември 2012 во 02:44 ---
Добредојде во Македонија се надевам дека ке имаш пријатен престој , за да го научиш нашиот јазик убаво ке мораш да се преселиш во Скопје на одреден период и да земаш курсеви бар да ја совладаш основата , сепак нашиот јазик е екстремно тежок за странци .
А после 2-3 години врати се тука и читај си што си пишувал :) пријатно се најдобро :)
Добровенајдов V.E.N.0.M, имам пријатен престој се надева. :)
така така после 2-3 години ќе се вратаме тука :) она што јас пишувам заедно ке смеаме :)

Добредојде во Македонија, и со среќа студирање. Многу помош можеш да имаш по темиве пишувајќи и читајќи. Исто така ако имаш ТВ дома бар сега не е проблем кога си слободен разлистај програмите не може да не најдеш Турска серија, синхронизирана на Македонски :D

Добре дојде во Македонија!
Ќе научиш побргу отколку што мислиш, само гајрет!
Цело време имај вклучено или радио или телевизија со некоја говорна програма. Разговарај со колегите, а може да одиш и на пазар-повозрасните луѓе се многу порасположени за долг муабет.
Со среќа!

За модераторите: Темата не е за во помош и хуманитарни акции, туку за во „Уметноса, литературата, јазикот“.

Добредојде пријателе, имај убав престој.
Flag-Pins-Macedonia-Turkey.jpg

Добредојде во Македонија пријателе,со среќа нека ти учењето.Добро ти оди пишувањето,читај и слушај повеќе и потруди се да ги согледуваш грешките,а ние можеме да ти ги поправиме речениците па побрзо ќе совладаш и да пишуваш. Убаво е што си решил овде да студираш,кога ќе имаш слободно време прошетај се и во останатите градови,има кај да се прошета кај нас.

Имаш на Сител и Канал 5 бесплатни часови по македонски за турци. Траат секој ден од утро до вечер, одбериси кој сакаш термин. Со среќа. (y)

Добредојде во Македонија, и со среќа студирање. Многу помош можеш да имаш по темиве пишувајќи и читајќи. Исто така ако имаш ТВ дома бар сега не е проблем кога си слободен разлистај програмите не може да не најдеш Турска серија, синхронизирана на Македонски :D
Довровенајдов Пријателе. ви влагодарима за со среќа студирање пишуваш.
така имам ТВ ќе имам слободно време ќе гледам турски серија :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 11:37 ---
Добре дојде во Македонија!
Ќе научиш побргу отколку што мислиш, само гајрет!
Цело време имај вклучено или радио или телевизија со некоја говорна програма. Разговарај со колегите, а може да одиш и на пазар-повозрасните луѓе се многу порасположени за долг муабет.
Со среќа!

За модераторите: Темата не е за во помош и хуманитарни акции, туку за во „Уметноса, литературата, јазикот“.

Добровенајдов во Македонија ;)
кисмет :) е видиме поврзо научам :)
имам многу гајрет = јас покажам многу гајрет :)
така многу убав мислите. ќе гледам тв и ќе слушам радио :)
ви благодарам за среќа :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 11:38 ---
Добредојде пријателе, имај убав престој.
Flag-Pins-Macedonia-Turkey.jpg
Добровенајдов пријателе :) ви влагодараме во македоника и имам убав престој :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 11:47 ---
Добредојде во Македонија пријателе,со среќа нека ти учењето.Добро ти оди пишувањето,читај и слушај повеќе и потруди се да ги согледуваш грешките,а ние можеме да ти ги поправиме речениците па побрзо ќе совладаш и да пишуваш. Убаво е што си решил овде да студираш,кога ќе имаш слободно време прошетај се и во останатите градови,има кај да се прошета кај нас.

Добровенајдов SaltNPepa :) ви благорадам за среќа :) сега малку користам google translate ама понекогаш користам :)
така тука решав бидејки убаво место за пратика :)
вторник , сабота и недела ќе имам слободно време.
ќе шетам во друг град ама пред треба да пријатели во тоа град :)

На форумов имаш луѓе од цела Македонија, каде и да отидеш ќе најдеш пријатели. :)

У вторник или петок качи се во државен автобус,ќе најдеш минимум 10 луѓе расположени за било каков муабет додека праат тура околу Скопје.
После користи го форумов,биди активен по темиве и пишувај чат пат во нив.

Здраво пријатели!!!

Сакам да научам македонски!!! ама мене ми треба да пријател за зборува...
може да ми помогне??
јас сум али
студент сум во штим ама Јас треба да се практикуваат :(
јас од турција само сакам да учам македонски јазик
Те цитирам само за да ти стигне известување. Темата е преместена во подфорумот „Образование“ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom