Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Радосна вест ќе биде кога ќе го вклучиш мозокот...
Мислиш кога ќе го јавне мозокот... а не обратно... ;)
--- надополнето: 1 декември 2012 во 22:55 ---
за вечен живот пред се , за победа над секое ропство на овој свет*ништо не може да ме завладее* ,за заштита од се што е зло било каква несреќа значи комплетна благосостојба и радост и целосна финансиска полнота ,се на се совршен живот кој ти го нуди Бог наспроти несигурен живот кој ти го нуди овој свет
Хипотетички земено... а кој го има направено овој несигурен живот и свет...? мм... Ох леле спремни сте и душата(за атеисти читај свеста:D) да си ја продадете за сигурен живот... а само во несигурност и незнајности и непознати територии се расте со свеста, интелигнецијата...

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
--- надополнето: 1 декември 2012 во 22:55 ---

Хипотетички земено...
Во религијата хипотетички,нешто што треба допрва да се истражи,провери?
Нема во религија хипотетички,се се сведува на слепо верување.;)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А шо е то „слепо верување„?

Само немој да ми речиш дека и ова е погрешно прашајне, оти ето, цело време чекам да се појавит некој ногу бистар на форумов, за да му постава прашајна кои ме мучат и на кои неам добијано одговор...

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
А шо е то „слепо верување„?

Само немој да ми речиш дека и ова е погрешно прашајне, оти ето, цело време чекам да се појавит некој ногу бистар на форумов, за да му постава прашајна кои ме мучат и на кои неам добијано одговор...
Прифаќањето на верското начело без никаква критика како апсолутно вистинито.;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти благодарам за добронамерниот совет,но мислам дека овој пат ќе прескокнам.:)
Одговори ми на прашањето:Дали Бог ти го овозможил тој живот лагоден?
Ниедна институционализирана религија не нуди лагоден живот.

НАпротив маки и патила, еден куп правила и прописи, за да се дојде десно од Христа, или се освои наградата од 72 хурии-девици.

За овие работи се оди во манастир, се откажува чоек од сите материјални добра, некои се разнесуваат себе си у сред трговски, убиваат шо поеќе неистомисленици итн...

Така да тешко дека е тоа лагодност:pipi:
--- надополнето: 1 декември 2012 во 23:09 ---
.
Откај сеа мозок и ОШО у иста реченица?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174

НАпротив маки и патила, еден куп правила и прописи, за да се дојде десно од Христа, или се освои наградата од 72 хурии-девици.

За овие работи се оди во манастир, се откажува чоек од сите материјални добра, некои се разнесуваат себе си у сред трговски, убиваат шо поеќе неистомисленици итн...

Мене ми е се јасно ова како ден,кажи му го на Ice Dmx ова.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
najgolem protivnik na bozjata volja e mozokot na covekot poopasen e od samiot gavol
Така е. Најдобро ќе биде скроз да го исклучиш.

Од каде бе излегувате вакви духовни инвалиди? Во што е проблемот? Ве тепаа по глава кога бевте мали, не ви даваа доволно храна, што не е во ред со вас?

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Ти благодарам за добронамерниот совет,но мислам дека овој пат ќе прескокнам.:)
Одговори ми на прашањето:Дали Бог ти го овозможил тој живот лагоден?
ова шо го споделувам тука не е на ветер туку е мојот живот одговорот е ДА , и е овозможен за секој еден човек само прашањето е дали ќе го прими

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
najgolem protivnik na bozjata volja e mozokot na covekot poopasen e od samiot gavol
Доколку е така подобро би бил поопасен за религијата и од самиот ѓавол отколку слепо,подвижно зомби.
--- надополнето: 1 декември 2012 во 23:19 ---
ова шо го споделувам тука не е на ветер туку е мојот живот одговорот е ДА , и е овозможен за секој еден човек само прашањето е дали ќе го прими
Примај те го,слободно.
И од поповите гнасни многу луѓе го примаат само со тек на време полека јасно ќе ви станува.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прифаќањето на верското начело без никаква критика како апсолутно вистинито.;)
Е па, ја од овој тренутак, почнуем да ја очекуем од Тебе откриената апсолутна вистина...

Ќе мојш? :D

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Така е. Најдобро ќе биде скроз да го исклучиш.

Од каде бе излегувате вакви духовни инвалиди? Во што е проблемот? Ве тепаа по глава кога бевте мали, не ви даваа доволно храна, што не е во ред со вас?
читај библијата зборува за тоа дека човекот е составен од 3 нешта ,тело душа и дух ,мозокот е дел од телото ,душата е измегу зависи од човекот кон што ке ја насочи ,а духот е сад кој се поврзува со Божјиот дух и станува едно, на верните во Христос духот им е нановороден после покајанието и крштавањето
--- надополнето: 1 декември 2012 во 23:29 ---
Доколку е така подобро би бил поопасен за религијата и од самиот ѓавол отколку слепо,подвижно зомби.
--- надополнето: 1 декември 2012 во 23:19 ---

Примај те го,слободно.
И од поповите гнасни многу луѓе го примаат само со тек на време полека јасно ќе ви станува.
извини братко од човек не се прима ништо Божјо тоа треба од самиот Бог да го примиш

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Абе мурџо, од кај прочита ОШО во реченицата?o_O Почна и да си замислуваш работи а... тоа е...:unsure:

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Е па, ја од овој тренутак, почнуем да ја очекуем од Тебе откриената апсолутна вистина...

Ќе мојш? :D
На човечко ниво на осознавање и разбирање,апсолутната вистина неможеме да ја дефинираме.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 03:26 ---
А Ти, по колку пати годишно се бањаш?...
Не бројам.;)
Смени си ја титулата во:Поставувач на глупи прашања.

Kajgana Shop

На врв Bottom