САД до Бериша: Не смее да се чепка во границите на Балканот

Статус
Затворена за нови мислења.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
САД до Бериша: Не смее да се чепка во границите на Балканот

Американскиот Стејт департмент, како реакција на изјавата на албанскиот премиер Сали Бериша во кој спомна обединување на Албанците во регионот, денеска испрати јасна порака дека не поддржуваат каква било промена на границите на Балканот.

- Соединетите Американски Држави не го поддржуваат прецртувањето на националните граници на Балканот. Секој обид да се стори тоа е непродуктивен и дестабилизирачки - изјавил висок претставник на американскиот Стејт департмент.

Реакцијата доаѓа по изјавата на албанскиот премиер Сали Бериша, кој во рамките на 100 годишнината од одбележувањето на независноста на Албанија, како албански наведе градови во Македонија, Грција, Црна Гора и во Србија. Оваа изјава предизвика реакции во соседството, а грчкиот министер за надворешни работи, Димитрис Аврамопулос, поради тоа ја откажаа посетата на Албанија.

http://www.plusinfo.mk/vest/68970/SAD-do-Berisha-Ne-smee-da-se-chepka-vo-granicite-na-Balkanot

.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Убаво е тоа ама оваа вест подоле е многу позначајна за нас Македонците:)
Навивачко Обединување. Послушајте патриоти..

По настаните коишто се случија во нашата држава минатиот месец ние навивачката група Комити прогласуваме еднострано дека на натпреварите кои што ги игра нашиот клуб во било кое натпреварување ќе ги смениме критериумите на навивање.
Имено против секој македонски клуб повеќе нема да практикуваме негативно скандирање на било која основа. Најстрого забрануваме нашите членови да напаѓаат физички или вербално други навивачи Македонци без разлика дали на натпревар или надвор. Мотивирани од помислата за обединување, прогласуваме дека ќе ја закопаме непријателската секира.
Да направиме примирје кое ќе биде само почетен основ за понатамошна соработка, бидејќи нашата држава е над се, и секое ривалство мора да се згасне доколку сакаме понатамошна соработка.
Ги повикуваме сите навивачки групи да не известат доколку имаат било какви идеи во кои ние секако би се приклучиле, да го надминеме егото и ривалството и да почнеме да гледаме за една поголема цел. Нека ова биде само прелиминарна согласност за сите навивачки групи да покажат иницијатива за обединување.
Како прва акција предлагаме овој викенд да се извади парола “Послушајте патриоти” на црвена позадина со жолти букви која што ќе стои на оградата на сите трибини, а ќе биде попратена со истоимената песна.
Ние ја поддржуваме секоја иницијатива, така што ќе ја поддржиме и идејата на Фемили Аеродром и ќе понесеме Македонски знамиња на нашата трибина во Недела.
ПОВИК ДО СИТЕ!
Ова нека биде само почеток на нашиот глас !
Од мали идеи до големи чекори!
ВО НАПАД ВО НАПАД ЗА МАКЕДОНИЈА и ПРЕДАВНИЦИТЕ ПАТАТ !!

Напишано на 30.11.2012
http://www.komiti.org/вести/Навивачко-Обединување-Послушајте-патриоти
(y)(y):cuc::cuc::cuc:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
САД неќаат САД (Соединети Албански Држави)

САД вака реагирале секогаш , демек не им чини нешто, а на крај се главни подржувачи.

Бериша рече дека Исмаил Ќемали прогласил независност на Албанија во териториите од Превеза-Скопје-Прешево-Приштина-Малесија , но дека му дадоа независност само за 1/3 од тие територии.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

САД вака реагирале секогаш , демек не им чини нешто, а на крај се главни подржувачи.

Бериша рече дека Исмаил Ќемали прогласил независност на Албанија во териториите од Превеза-Скопје-Прешево-Приштина-Малесија , но дека му дадоа независност само за 1/3 од тие територии.
Како не ти се смачи да јадеш говна?

Си ги пуштивте нозете подолго од чергата, и веднаш ве искараа.

:pos:

Како кучиња кога ќе згрешат, и веднаш по муцка. Сега се обидуваш ова да го прикажеш како подршка?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.592
Поени од реакции
22.314
САД многу прецизно ги следат работите и добро знаат што се случува. Се е прашајне на интересот од Америка, секојпат било така низ историјата. Ако им е нешто во корист тие ќе си ја тераат агендата. Голема Албанија изгледа не им е во корист, ќе ги изгубат потенцијалните дестабилизирачки фактори во државите кај што има Албанци. Рака на срце, Македонија на пример најлесно со нив може да се дестабилизира.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Колку што знам САД се правеа дека не ја слушале изјавата на Бериша...............а не дека го предупредија Бериша дека границите се неминливи, и дека не подржуваат било какво менување.......

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Колку што знам САД се правеа дека не ја слушале изјавата на Бериша...............а не дека го предупредија Бериша дека границите се неминливи, и дека не подржуваат било какво менување.......
А ти, подржуваш промена на границите?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.439
Поени од реакции
5.486
Hah koj moze da im naredi da ne vrsat prekrojuvanje na granici koga toa ke go infliktiraat samite gragani na tie teritorii.
Sigurno Albania ne gi pusti tenkovite pa da im go zeme Kosovo na Srbite...Samite Albanci vo Srbija im go zemaa!

Svesni ste vie deka vo Makedonija ima cisti etnicki Albanski teritorii kade policijata, javnite zdrastveni ustanovi, opstinite se rakovodeni od etnicki Albanci kade ne postoi nitu eden Makedonec.

Svesni ste deka vo sredata bev vo Javna ustanova koga vlegov vo kancelarijata na desktop kako wallpaper bea postaveni albanski znaminja i od zvucnicite ecese Albanska muzika..."Oj Kosove ....itd"
Svesni ste sto znaci toa vo svoja drzava vo Nacionalna ustanova MAKEDONSKA da ti se viorat albanski znaminja i da te precekuvaat nacionalisticki pesni dodeka ti graganski dostavuvas dokumentacii kon svojata ti tvoja mila Makedonija?!?!

Na toa "kece gadno smrdeno" mu dadovte premnogu prava i sega nekoj vi e kriv?

Veruvajte idninata na Makedonija ne e svetla Ne se zalazuvajte deka so vlez vo EU i Nato ke se postigne nesto.
Koga vo edna Spanija moze da se vrsi referendum za otcepuvanje zasto smetate deka bi bilo nesto porazlicno koga toa ke dojde vo Makedonija za 10-15godini

Ke krenime puska protiv Albancite? Kazete ajde najiskreno kako toa bi izgledalo vo ocite na Evropa / Amerika?

Edini problem momentalno im e iscrtuvanje na vnatresni granici. Decentralizacijata na opstinite e sprovedena. Sledno sto ke go pobaraat e nekoj lesen nacin na kantonizacija. Svoi upravni strukturi...

Ako veruvate vo zaednicki sozivot togas i Alisa od zemjata na cudata moze da vi pozavidi

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122

што тропаш бе торбеш еден..бериша, рече вака, исмаил рекол така ..кои се тиа два фактори бе ало ?! ај шетај ! оди сервирај ми порција тулумба со чаша боза! xD
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 22:26 ---
Инаку да ви кажам дека со Грците наскоро ке си имате голем проблем, затоа што и чепкате во тањирот, а грк кога јаде никој не сака да го закача ! ;)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
што тропаш бе торбеш еден..бериша, рече вака, исмаил рекол така ..кои се тиа два фактори бе ало ?! ај шетај ! оди сервирај ми порција тулумба со чаша боза! xD
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 22:26 ---
Инаку да ви кажам дека со Грците наскоро ке си имате голем проблем, затоа што и чепкате во тањирот, а грк кога јаде никој не сака да го закача ! ;)

Со грците ќе се обединиме, во една држава која ќе се вика Грција, со две официални јазици, и мене лично нема да ми пречи да се викам грк кој зборува арванитски........
И со македонија би останал, ако се официализира и албанскито како службен, и јас без проблеми ќе се викам македонец..........

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Со грците ќе се обединиме, во една држава која ќе се вика Грција, со две официални јазици, и мене лично нема да ми пречи да се викам грк кој зборува арванитски........
Ќе завршите работа вие Албанците на тој начин, сите клозети во супер државата ќе ги исчистите...

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Албанците и колку да се влажнат на Голема Албанија,никогаш нема да имаат де-јуре состојба со границите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom