Што се случува со Tobacco / Together?

• Креатор на темата Креатор на темата zareee
  • Време на започнување Време на започнување
Vo vreminjata koga mlatea šverc so cigarite na crno karot im beše po 15 pa se do 50 denara od kutija vo zavisnost neli sto cigari se prodale. A sega legalna prodažba so kar od 2 denara za kutija,hehe završi filmot,site ke ispozatvorat.
Vladata to što se fali deka porasnal bugetot vo poslednive nekolku godini,i stvarno e taka,mislam deka vo najgolema merka toa se dolži na toa što gi stegnaa i ispozatvorija *cigarđiite*.

Па искрено, го предвидив крајот на ова уште кога видов прв пат дека држеа дуќан у Тетово што го плаќаат 1000 евра ќирија, простор огромен, а роба има колку што бере у една трафика - цигари, мастики, кондоми, новини, и некои книги што никој не ги купува... А дел од трафиките што им се како подружници гледам дека уште постојат, или барем седи нивното лого, а големите дуќани што ги имаа ко што гледам сите се испозатворија...

Од старт се гледаше крајот на оваа фирма. Продаваш цигари, вода, а градиш имиџ како прескап накит да продаваш во нив. И тоа делува заплашувачки за сите муштерии. Плус се ширеа како да имаат некој иновативен бизнис модел а уствари се обична продавница :)

Од старт се гледаше крајот на оваа фирма. Продаваш цигари, вода, а градиш имиџ како прескап накит да продаваш во нив. И тоа делува заплашувачки за сите муштерии. Плус се ширеа како да имаат некој иновативен бизнис модел а уствари се обична продавница :)
da oti pretstavi nesto so go nemase u mk: nikoj dr osven tobako ti dozvoluvase da si nadopolnes kredit od doma preku nivnata web strana... Za moj i tvoj standard, ne e nisto ama za mk standard mislam oti sepak e nesto so dosta vrede i mene licno dosta mi ima vrsano rabota ta nivna usluga

Ван контекст сум ама ај да споменем. У тетово сеуште се продаваат цигари без бандероли или со косовски, и тоа во сред бел ден на импровизирани тезги пред пазарот. Полиција секој ден поминува и ги гледа и не реагира! Кој ку* се тие во инскпекција? -Слепи ли се?

Им дојде крајот значи а? Ц ц ц увек цигари од таму си купував :(

Мене ептен ми вршеа работа со плаќањето на сметките и работното време 24/7 (кое беше укинато уште април/мај годинава најверојатно ради големата загуба). Сега после полноќ ретко се најдвит место во Скопјево кај шо мојш да купиш цигари,сок па и кроасан шо за еден главен град е голем минус...

Ван контекст сум ама ај да споменем. У тетово сеуште се продаваат цигари без бандероли или со косовски, и тоа во сред бел ден на импровизирани тезги пред пазарот. Полиција секој ден поминува и ги гледа и не реагира! Кој ку* се тие во инскпекција? -Слепи ли се?
Па и в скопје на Бит-пазар ти е исто.
Во врска со темава, штом вработените почнат да плукаат по една фирма брзо и се гледа крајот на истата.

Јас според она што го имам слушнато не се работи за лош менаџмент како што опиша Acid. Тобако имаше работа, имаше пари, имаше бизнис. Некаде прочитав дека еден од газдите ја испразнил сметката и си се спакувал од земјава, па го оставил другиот ортак во кал до гуша и така го заебал бизнисот. Тобако не беше еден од оние бизниси кај што дуќанот чмаел празен или така нешто, си имаше луѓе, си имаше пари... нешто друго е проблемов.

Hehe,možebi namirisal deka go ceka zandana za svercot so cigari pa kidnal na vreme.
:D

Јас според она што го имам слушната не се работи за лош менаџмент како што опиша Acid. Тобако имаше работа, имаше пари, имаше бизнис. Некаде прочитав дека еден од газдите ја испразнил сметката и си се спакувал од земјава, па го оставил другиот ортак во кал до гуша и така го заебал бизнисот. Тобако не беше еден од оние бизниси кај што дуќанот чмаел празен или така нешто, си имаше луѓе, си имаше пари... нешто друго е проблемов.

И јас го слушнав ова, ги собрал парите и киднал
јбг можда му згуснало

Јас според она што го имам слушната не се работи за лош менаџмент како што опиша Acid. Тобако имаше работа, имаше пари, имаше бизнис. Некаде прочитав дека еден од газдите ја испразнил сметката и си се спакувал од земјава, па го оставил другиот ортак во кал до гуша и така го заебал бизнисот. Тобако не беше еден од оние бизниси кај што дуќанот чмаел празен или така нешто, си имаше луѓе, си имаше пари... нешто друго е проблемов.
Да, истиот муабет и јас го начув некаде. Претпоставувам дека ова е точната причина за крахот на Тобако.

mmalku im e sve im ebam mi duzat plata za septemvri
Дали има шанси да си земеш пари од каса или роба или нешто слично?
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 19:50 ---
И јас го слушнав ова, ги собрал парите и киднал
јбг можда му згуснало
И јас така слушнав :) и тоа од познат новинар фејс то фејс.

Јас според она што го имам слушнато не се работи за лош менаџмент како што опиша Acid. Тобако имаше работа, имаше пари, имаше бизнис. Некаде прочитав дека еден од газдите ја испразнил сметката и си се спакувал од земјава, па го оставил другиот ортак во кал до гуша и така го заебал бизнисот. Тобако не беше еден од оние бизниси кај што дуќанот чмаел празен или така нешто, си имаше луѓе, си имаше пари... нешто друго е проблемов.
Тоа беше шпекулација на еден интернет медиум пред пар денови. Според тоа што го знам, овој муабет нема врска. Во статијата имаше и неколку други невистини, поради кои верувам дека целава приказна е измислена (или од чаршиски муабети). Не, сериозно, не мора човек да украде пари и да избега за да пропадне фирма... Тоа се случува најчесто поради лошо менаџирање.

Тоа беше шпекулација на еден интернет медиум пред пар денови. Според тоа што го знам, овој муабет нема врска. Во статијата имаше и неколку други невистини, поради кои верувам дека целава приказна е измислена (или од чаршиски муабети). Не, сериозно, не мора човек да украде пари и да избега за да пропадне фирма... Тоа се случува најчесто поради лошо менаџирање.
Јас колку што знам Тобако направи IPO на Македонска Берза и доби повеќе сопственици така да не е логички ако е АД ако еден се повлече се да иде во неповрат, освен ако тој што избегал нема над 51% мада не ми се верува. Инаку факт е дека тогаш од докапитализацијата влезе прилично добра сума свеж капитал. Ама најверојатно нешто утнале во пресметките за ширење и раст на компанијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom