Pink Floyd

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Roger Waters 2013 European Tour Dates Announced

На 30 август во Софија, а на 1 септември во Белград.
Да видам, да не верувам... ова ако го пропуштам ќе си пресудам самиот!!

ПС. да ми препорачаш некој квалитетен (мислам на звук) бутлег со песни од Piper и Сид како вокал? Се‘ што симнав до сега беше со екстремно лош квалитет..

C

Crazy Diamond

Гостин
Да видам, да не верувам... ова ако го пропуштам ќе си пресудам самиот!!

ПС. да ми препорачаш некој квалитетен (мислам на звук) бутлег со песни од Piper и Сид како вокал? Се‘ што симнав до сега беше со екстремно лош квалитет..
И јас не можам да најдам некој со подобар квалитет. Да го прашаме Sussaro , може он знае. :)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.139
Поени од реакции
25.698
A tree full of secrets пишете го ова. 18 цедиња, можеби најдобрата бутлег компилација на Пинк Флојд. Тука имате од раните песни со Сид, некои се и моно снимки а не стерео, амаметрско-студиски и така натаму. На крк му дадов некои линкови не знам кој од трите беше најкапацитетен ама чим ја имате таа колекција имате скоро се, дефинитнвно вреди да ги разлистате тие Ultimate Collection, и што се точно има таму препорачливо со Pirate Bay, оти таму има детален опис на точно се што има во торентот. Во тие колекции се состојат и сите 18 делови од Tree full of secrets. Пробуричкајте малце.

C

Crazy Diamond

Гостин
Сега пробуричкав низ цедињава што ги имам од Флојд и видов дека го имам и ова Tree full of Secrets. Фала што ме потсети. :)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Да, ги имам сите 18 делови од Tree full of secrets. Малце ме нервира што торентот од првиот дел ми заглави на 94% и некои песни не се целосни. При крајов на месецов ќе пробам да го симнам вториот дел (најдов вкупно пет) од ултимејт колекцијата. Ваљда тој ќе оди побрзо од 100kbps :D
Случајно да не имате ласт.фм профил, да се најдеме таму некако?

C

Crazy Diamond

Гостин
Да, ги имам сите 18 делови од Tree full of secrets. Малце ме нервира што торентот од првиот дел ми заглави на 94% и некои песни не се целосни. При крајов на месецов ќе пробам да го симнам вториот дел (најдов вкупно пет) од ултимејт колекцијата. Ваљда тој ќе оди побрзо од 100kbps :D
Случајно да не имате ласт.фм профил, да се најдеме таму некако?
Еве го мојот профил. :) Да не биде само ова, моментално го слушам Dark Side и која атмосфера ја прави ако го слушаш додека си во темна соба. Албумот е поим за музика, timeless.

C

Crazy Diamond

Гостин
На денешен ден, во 1979 (пред 33 години) е издаден The Wall.
Која е вашата омилена песна од албумот? Еве ја мојата:

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534

Песнава ме полни со енергија. И ме расположува.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
уф .. ги има повеќе.. еве кои мене ми се допаѓаат

Kajgana Shop

На врв Bottom