iPad Retina 4 Generation

• Креатор на темата Креатор на темата Filip_91
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 февруари 2009
Мислења
9
Поени од реакции
1
Здраво, да не знаете негде да почнал кај нас да се продава новиов iPad 4? Во Сет го има, ама само до 32ГБ и не е LTE.

Освен iPad mini Apple исфрлија и четврт iPad со побрз процесор A6X, дополнителен GPU процесор и LTE, другите спецификации се исти
Грешка си бато. Hа оваа понова верзија со A6X процесор е додаден + Retina дисплеј. Ова не е iPad 4

Здраво, да не знаете негде да почнал кај нас да се продава новиов iPad 4? Во Сет го има, ама само до 32ГБ и не е LTE.
Што ќе ти е 4-ка...прво тој конекторот е тотално некомпатибилен со сите акцесории до сега, второ таа разлика во процесор нема да ја осетиш а ќе платиш доста пари. Затоа земи си 3-че и накриви си ја капата :)

Грешка си бато. Hа оваа понова верзија со A6X процесор е додаден + Retina дисплеј. Ова не е iPad 4

Retina дисплеј има и тројката
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 22:26 ---
Што ќе ти е 4-ка...прво тој конекторот е тотално некомпатибилен со сите акцесории до сега, второ таа разлика во процесор нема да ја осетиш а ќе платиш доста пари. Затоа земи си 3-че и накриви си ја капата :)

Со конекторот немам проблем зашто немам некои посебни акцесоари. Мене реално ми е за конективноста зошто викаат дека 4-ката има подобар Wi-Fi сензор и LTE. За процесорот не знам, други што го земаа пагаат у несвес, ама не верувам дека е до толку...

а LTE работи за македонија?

Со конекторот немам проблем зашто немам некои посебни акцесоари. Мене реално ми е за конективноста зошто викаат дека 4-ката има подобар Wi-Fi сензор и LTE. За процесорот не знам, други што го земаа пагаат у несвес, ама не верувам дека е до толку...

Планираш да симињаш торенти на iPad? Или едноставно не ти се свиѓа како отвараат страни двојката и тројката?

Што е толку битно вифи-то?

Што ќе ти е LTE кога кај нас нема?
а LTE работи за македонија?
Не.
Кај нас нема ни асален 3Г не пак LTE.

Планираш да симињаш торенти на iPad? Или едноставно не ти се свиѓа како отвараат страни двојката и тројката?

Што е толку битно вифи-то?

Планирам и по некој торент некогаш да симнам, зошто не планирам лап топ да носам коа ке го зимам iPad коа идам во странство. А реално, да ме прашаш што сум се запнал за Wi-Fi-to на 4-ката и дали сум осетил некоја разлика мегу брзината од 2ка и 4ка, не би знаел да ти кажам... :D
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 17:05 ---

Не.

Многу често сум во Австрија, па за таму исто гледам да ми користи. Сепак изгледа ке земам само со Wi-Fi, па од мобилен ке правам portable hotspot.

Не.

Па јас колку што знам нема LTE во Македонија, ама чудно ми дојде дека бара да подржува, затоа прашав....

И Ајпад 3 ќе ти заврши работа разликата меѓу 3 и 4-ка е само процесорот и џекови-портови и ништо појќе еве јас користам ајпад 3 и пред некое време си мислев апгрејд за 4-ката ама гледам под хаубата (фигуративно) е мала разлика само што е тјуниран така не вреди да се мислам и да се малтретирам и си терам ајпад 3-кава бидејќи сум задоволен освен iOS-от што не е скроен за мене ами андроид ми лежи убаво:)

Патем NFC и LTE се слични нешто како 3G и 4G
кај нас во МК едвај тераме со 3G,а камо ли NFC и LTE ;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Чиста тема за курчење, тој не знае дали има разлика меѓу 2 и 4 на wifi а прашува, тотално не потребно, не знам зошто овакви теми се отвараат, или овакви мислења се пишуваат.
Исто како јас да прашам, да земам две GTX 690 sli или и една ќе ми врши работа ? А да немам појма за што ќе ја користам, или па работа да ми брка 630 ка а јас за 690 да се курчам, пак ќе кажам не можам да го сватам тој што ја отворил темава, али ај

И Ајпад 3 ќе ти заврши работа разликата меѓу 3 и 4-ка е само процесорот и џекови-портови и ништо појќе еве јас користам ајпад 3 и пред некое време си мислев апгрејд за 4-ката ама гледам под хаубата (фигуративно) е мала разлика само што е тјуниран така не вреди да се мислам и да се малтретирам и си терам ајпад 3-кава бидејќи сум задоволен освен iOS-от што не е скроен за мене ами андроид ми лежи убаво:)

Патем NFC и LTE се слични нешто како 3G и 4G
кај нас во МК едвај тераме со 3G,а камо ли NFC и LTE ;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Наскоро ке почне имплементација на NFC читачи и картички од една од нашите банки :)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 17:13 ---
Чиста тема за курчење, тој не знае дали има разлика меѓу 2 и 4 на wifi а прашува, тотално не потребно, не знам зошто овакви теми се отвараат, или овакви мислења се пишуваат.
Исто како јас да прашам, да земам две GTX 690 sli или и една ќе ми врши работа ? А да немам појма за што ќе ја користам, или па работа да ми брка 630 ка а јас за 690 да се курчам, пак ќе кажам не можам да го сватам тој што ја отворил темава, али ај

Да имам, па да се курчам. Не знам со што се курчам. А кога не знаеш треба да прашаш. Всушност и за тоа постои форум, за споделување на мислења и поставување на прашања од тие што не знаат, кон тие што знаат (што сакаат да одговорат). А и темава е кај може да се најде, а тоа што има луге што сакаат да отворат муабет и да ја прошират темава, а не да се "курчат" како тебе е сосема друга приказна. Али ај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom