Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Јас кога зборев дека не го бива не ме сфаќавте за озбилно. Ама ај ... женско сум, не се разбирам од фудбал плус долги коси краток ум (а мојата е поприлично долга). Јас не знам кој му е филмот на Роџерс што е фура тики-така игра?! Не знае или не чул за други тактики?! Небаре Ливерпул е во Шпанија па играчите го имаат тој шпански менталитет и темперамент со дриблање и со убивање у поим противникот. Дај Боже да не сум у право и да ми докаже Роџерс дека го бива. Ако го направи тоа јас лично ќе идам и у знак на извинење ќе му напраам 30 склека и 30 пати ќе го претрчам Енфилд.

@superstarpizza постов ти е ТОП!!!
овој ливерпул е досега најслаб шо го имаме некогаш гледано, но не само на играчки, туку и на тренерски план. мислев дека на роџерс му треба само време за да се прилагоди и себе, но и тимот на некаква си негова тактика, но очигледно е дека сум бил во заблуда. човекот полека почнува да се губи под притисокот наречен ливерпул. ни роџерс нема да не спаси од оваа агонија. нам не ни треба тренер кој нема авторитет кај газдите, нам ни треба ВРВЕН тренер, кој би го издигнал клубот, не само на играчки, туку и на мотивациски план.

трансфер политиката нема да ја коментирам, зашто не доби ни 1% од слободата за носење на играчи која ја имаше кени, но ќе кажам дека со парите кои ги доби можеше/МОРАШЕ да донесе значително подобри играчи.

сите едвај го чекаме јануар да видиме дали нешто ќе се пободри во поглед на играчкиот кадар, но како шо одминува времето, се поубеден сум дека ќе се задоволиме со некој играч на свонси (можеби мичу) или некој Ш класа од другите лиги.

за кавани, хунтелар, па и виља, во овој момент можиме само да сонуваме.

пс. наздравје кафето!

позз

Не напротив..... тактиката е на завидно ниво!
На овој играчки кадар ја мислам дека ни Мастиката не би склопил тактика каква што ја имаме во моментов.

Неможе некој да ми каже... џабе е поседот, џабе додавањата кога нема голови.

Головите ги даваат поединци!
Поседот и Додавањата ги прави тимот!

Оваа работа мора да му се почитува....

Оваа тактика му доага како шаблон..... кога кажувам Шаблон мислам на тоа дека и мене да ме стават на Бек и ја би одиграл.
Проблемот ке дојде од моите поедини грешки и незалагања.

Во што ми е поентата....
Поентата ми е во тоа што...
Освен Шкртел, Агер и Реина сите напаѓаат...... во одбрана сите се бранат!
Да му се врши притисок на еден Тотенхем цели 70-80 минути и да го набиваш во 16-ник...... со овие играчи..... јас би рекол дека Тактиката работи, работи и те како!

Проблемот е што се губи во списокот на играчи!

Погледни го хаосот што го направи со Даунинг, Хендерсон, Енрике па дури и Сусо!

Даунинг.... Десно крило, Лево Крило, Лев Бек
Хендерсон.... Десно крило, Заден везен, Офанзивен везен, Десен бек
Енрике...... Лево крило, Лев бек (овој се исплатеше)
Сусо.... Десно крило, Лево крило, Офанзивен везен

Разбирам дека модерен играч игра на повеке позиции...... но не секој играч.

Да не го заборавиме Борини..... Човекот одигра се само не она за кое што работел цела кариера.... Шпиц играч!

Тука Роџерс ја помеша математиката. Јас не знам дали е тоа поради притисокот и желбата да се најде решение во овој празен бунар наречен Ливерпул
Или притисокот му пречи во оценката на играчите.

Тактиката никако!!!

2. Роџерс едноставно не е дораснат да се носи со притисокот наречен Ливерпул.

Да си ми жив и здрав за ова што го напиша.:)

За останатото нема да ти реплицирам бидејќи не се сложувам со скоро ништо ама само едно да те прашам. Ова најслаб Ливерпул е по форма или по состав?? Ако е по форма тогаш ок, но ако е по состав тогаш ќе ти реплицирам:)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:17 ---

За останатото нема да ти реплицирам бидејќи не се сложувам со скоро ништо ама само едно да те прашам. Ова најслаб Ливерпул е по форма или по состав?? Ако е по форма тогаш ок, но ако е по состав тогаш ќе ти реплицирам:)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:18 ---

--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:17 ---

--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:18 ---

Не те разбирам која е разликата по состав и по форма...

Пишав убаво..... најслаб Ливерпул во смисол на играчки потенцијал!

И слободно реплицирај, форумот постои за тоа.... секој да си го пише своето размислување!

Ете например.... Розата е ко тинејџерка во период на менструација.... мислењата му се ко улошка!:свиркам:

За останатото нема да ти реплицирам многу многу ама само едно мора да истакнам.
Ова не е најслабиот Ливерпул( по состав) .Најслабиот беше оној на Ходсон ,каде Торес му беше повреден и надвор од форма, каде немаше брзо крило како Стерлинг, каде го немаше Сахин( а ни Аквилани), тоа беше тим во кој играше Нгог напад,па сеа ти види:)
Кога беше Ходсон таа година му отиде,Маскерано,Риера,Инсуа и Аквилани кој година дена пред тоа беа првотимци.. а ги замени со Полсен,Кончески и Меиралеш.
Ходсон имаше по први 15 кола 22 бода ,велемајсторот ако успее да ги победи Саутемптон ќе има 19 што значи минимум 3 бода помалце од факинг Рој.
+ фактот дека Рој го немаше Агер( т.е Агер почесто се повредуваше) + фактот дека Рој ги победи Наполи 3-1 а овој неможе да ги победи Јанг Бојс, т.е неможе да сочува 2 пати водство на еден меч со нив и со неговите менаџерски способности го донесе ЛФЦ пред испаѓање од Лига Европа во групна фаза.

Ние денеска го браниме Роџо демек немал скаути демек немал пари а што да каже Рој ондак, каде тимот беше распарчен по одење на Бенитез ..атмосфера 0, одење на играчи, немање пари итн итн да не се повторувам.

Намерно го споредив со најмизерниот тренер што сме го имале а тоа е Рој .. епа чим нема подобра статистика т.е поени на контото од него со Суарез во тим ,со Агер во тим со Сахин во тим со Керол( кој паметниот го пушти) што повеќе треба да збориме ?

Затоа Брендан аут што побрзо док не сме отишле втора лига али најсериозно.

ПС - Уште еден факт што го приметив сезонава, а тоа е дека Брендан не претвори во тим каде неможеме да тепаме ''конкурент'' Арсенал,Сити,Јунајтед,Евертон,Њукасл,Тотенхем..што значи можеме да ги тепаме Виган али со главнава 6ка можеме да се надеваме евентуално на бод што не става на рамниште на Астон Вила и Вест Хем..
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:57 ---
Не те разбирам која е разликата по состав и по форма...

Пишав убаво..... најслаб Ливерпул во смисол на играчки потенцијал!

И слободно реплицирај, форумот постои за тоа.... секој да си го пише своето размислување!

Ете например.... Розата е ко тинејџерка во период на менструација.... мислењата му се ко улошка!:свиркам:

Не прочитав,еве реплицирано е веќе:)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:58 ---
^Аман бе...напиши уште 4178234 пати :)

Ми пишуваше грешка а уствари се постирало..

За останатото нема да ти реплицирам многу многу ама само едно мора да истакнам.
Ова не е најслабиот Ливерпул( по состав) .Најслабиот беше оној на Ходсон ,каде Торес му беше повреден и надвор од форма, каде немаше брзо крило како Стерлинг, каде го немаше Сахин( а ни Аквилани), тоа беше тим во кој играше Нгог напад,па сеа ти види:)
Кога беше Ходсон таа година му отиде,Маскерано,Риера,Инсуа и Аквилани кој година дена пред тоа беа првотимци.. а ги замени со Полсен,Кончески и Меиралеш.
Ходсон имаше по први 15 кола 22 бода ,велемајсторот ако успее да ги победи Саутемптон ќе има 19 што значи минимум 3 бода помалце од факинг Рој.
+ фактот дека Рој го немаше Агер( т.е Агер почесто се повредуваше) + фактот дека Рој ги победи Наполи 3-1 а овој неможе да ги победи Јанг Бојс, т.е неможе да сочува 2 пати водство на еден меч со нив и со неговите менаџерски способности го донесе ЛФЦ пред испаѓање од Лига Европа во групна фаза.

Ние денеска го браниме Роџо демек немал скаути демек немал пари а што да каже Рој ондак, каде тимот беше распарчен по одење на Бенитез ..атмосфера 0, одење на играчи, немање пари итн итн да не се повторувам.

Намерно го споредив со најмизерниот тренер што сме го имале а тоа е Рој .. епа чим нема подобра статистика т.е поени на контото од него со Суарез во тим ,со Агер во тим со Сахин во тим со Керол( кој паметниот го пушти) што повеќе треба да збориме ?

Затоа Брендан аут што побрзо док не сме отишле втора лига али најсериозно.

ПС - Уште еден факт што го приметив сезонава, а тоа е дека Брендан не претвори во тим каде неможеме да тепаме ''конкурент'' Арсенал,Сити,Јунајтед,Евертон,Њукасл,Тотенхем..што значи можеме да ги тепаме Виган али со главнава 6ка можеме да се надеваме евентуално на бод што не става на рамниште на Астон Вила и Вест Хем..
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:57 ---

Не прочитав,еве реплицирано е веќе:)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:58 ---

Ми пишуваше грешка а уствари се постирало..

Прво.....
Хоџсон превзема тим кој беше навикнат да биде на чекор до титула!

Второ...
Хоџсон го навикна тимот да биде километри од место за ЛШ!

Неспоредлив е составот на Хоџсон со составот на Роџо.

Човече.... Го имавме Торес кој што и да шутнеше влегуваше
Џерард во најдобрите години
Карагер во врвот на кариера
Лукас беше играч на сезона
Бабел..... Бабел...
Мираљес еден од најдобрите играчи таа сезона
Макси во најдобрите години
Кајт во најдобрите години
Џо Кол во најдобрите години

Една цела 11ка која предходно беше на чекор до титула!

Споредуваш со состав во кој освен Суарез еден неможе да даде гол.... колку за илустрација, констатацијата на девојка ми синоќа беше: Срце само овај ќелавио може да дае гол!:facepalm:

Значи состав во кој се надеваш Енрике да даде гол......

На сето ова..... Повредите на Агер и Аурелио не се заслуга на самите играчи, туку на Тренерите!

И да.... ова е најслабиот Ливерпул гледајки го играчкиот потенцијал!

Поседот и Додавањата ги прави тимот!

Не би се сложил за ова со тебе...истата ситуација беше и со Kenny ланската сезона...надиграни беа скоро сите противници,со посед,шутеви на гол и сл...единствено што памтам е тека Tottenham нагости не надигра убаво и тоа коа изгубивме 4:0 (може имало уште некоја меѓутоа оваа ми е останата во секавање),па на крај јаде отказ..Муабетот ми е дека може има некое тактичко познавање велемајсторот меѓутоа овде не му успева и мора да бара друг начин на игра,па макар играл и најлошо на крај нека ги земе 3те бода,како што е случај во повекето утакмици на Gaycester..
И најголема грешка според мене е тоа шо му се дава тотална подршка од газдите,па како може бе тимот ти е во долниот дел на табела после пола сезона одиграна,мора да му се стави на знаење дека секој нареден кикс е еднаков на отказ,да почне да чуствува притисок и тој и играчите ако му е дојдено да играат под негова палка,а не после секоја утакмица да изјавуваат како биле задоволни од играта а немале среќа..па јбг ајде една утакмица да немаш среќа и да си поразен ама ова кај нас веќе преминуна у навика втора сезона по ред.

Прво.....
Хоџсон превзема тим кој беше навикнат да биде на чекор до титула!

Второ...
Хоџсон го навикна тимот да биде километри од место за ЛШ!

Неспоредлив е составот на Хоџсон со составот на Роџо.

Човече.... Го имавме Торес кој што и да шутнеше влегуваше
Џерард во најдобрите години
Карагер во врвот на кариера
Лукас беше играч на сезона
Бабел..... Бабел...
Мираљес еден од најдобрите играчи таа сезона
Макси во најдобрите години
Кајт во најдобрите години
Џо Кол во најдобрите години

Една цела 11ка која предходно беше на чекор до титула!

Споредуваш со состав во кој освен Суарез еден неможе да даде гол.... колку за илустрација, констатацијата на девојка ми синоќа беше: Срце само овај ќелавио може да дае гол!:facepalm:

Значи состав во кој се надеваш Енрике да даде гол......

На сето ова..... Повредите на Агер и Аурелио не се заслуга на самите играчи, туку на Тренерите!

И да.... ова е најслабиот Ливерпул гледајки го играчкиот потенцијал!

Неможам да се сложам со ова.

Не наследи тим кој бил на чекор до титулата..тимот кој беше на чекор до титулата беше две години порано и го имаше Алонсо и Маскерано во тим.

Торес не беше тој истиот, по операцијата ни во ЛФЦ не играше ништо освен двата гола со Челзи друго ништо и да не покажа ,мислам дека до полусезона имаше 5-6 гола, пред да дојде Кени каде под негово водство на 2 натпревари даде уште 3 гола..и после си отиде.

Макси и Меиралеш почнаа да играат одкако дојде Кралот, т.е он им ја погоди позицијата ,кај Ходсон ништо не играа поготово Меиралеш(немаше гол дадено после дојде Кени и на 5 натпревари даде 5 гола по ред..)

Кајт,Џерард и Лукас само беа стандардни ,другото беше крш.

Такада тоа беше најслабиот Ливерпул а ова е далеку поквалитетен по играчки кадар од тој 2010..но за жал го имаме Роџо со кој тој квалитет неможе да дојде до израз.

Не би се сложил за ова со тебе...истата ситуација беше и со Kenny ланската сезона...надиграни беа скоро сите противници,со посед,шутеви на гол и сл...единствено што памтам е тека Tottenham нагости не надигра убаво и тоа коа изгубивме 4:0 (може имало уште некоја меѓутоа оваа ми е останата во секавање),па на крај јаде отказ..Муабетот ми е дека може има некое тактичко познавање велемајсторот меѓутоа овде не му успева и мора да бара друг начин на игра,па макар играл и најлошо на крај нека ги земе 3те бода,како што е случај во повекето утакмици на Gaycester..
И најголема грешка според мене е тоа шо му се дава тотална подршка од газдите,па како може бе тимот ти е во долниот дел на табела после пола сезона одиграна,мора да му се стави на знаење дека секој нареден кикс е еднаков на отказ,да почне да чуствува притисок и тој и играчите ако му е дојдено да играат под негова палка,а не после секоја утакмица да изјавуваат како биле задоволни од играта а немале среќа..па јбг ајде една утакмица да немаш среќа и да си поразен ама ова кај нас веќе преминуна у навика втора сезона по ред.

Во ниту еден случај не треба да се споредува играта на Роџо со играта на Кени.

Проблемот во тактиката на Кени беше што имавме посед и додавања..... немавме шанси.
Во овој случај мислам дека ги имаме двете работи.

Неспоредливо повеке шанси се креираат сега одколку во ерата на Кени!

Новинарските текстови и приватните состаноци на Ливерпул неможе да бидат исто.
Тоа ти е исто како ти дома шо правиш и шо имаш проблеми со твојата фамилија (немо да ме сватиш погрешно) не ги кажуваш надвор на улица..... кажуваш дека ти е одлично дома!

Проблемот во тактиката на Кени беше што имавме посед и додавања..... немавме шанси.
Во овој случај мислам дека ги имаме двете работи.

Неспоредливо повеке шанси се креираат сега одколку во ерата на Кени!

Баш напротив мислам дека со Кени имавме многу повеќе шанси за гол створено..само тогаш имаше 234543 стативи и пречки...а неретко и голманите на противнички екипи збудалуваа кога бранеа против нас..
Како и да е сите ке се сложиме дека нешто мора да се менува,вака не иде..

Неможам да се сложам со ова.

Не наследи тим кој бил на чекор до титулата..тимот кој беше на чекор до титулата беше две години порано и го имаше Алонсо и Маскерано во тим.

Торес не беше тој истиот, по операцијата ни во ЛФЦ не играше ништо освен двата гола со Челзи друго ништо и да не покажа ,мислам дека до полусезона имаше 5-6 гола, пред да дојде Кени каде под негово водство на 2 натпревари даде уште 3 гола..и после си отиде.

Макси и Меиралеш почнаа да играат одкако дојде Кралот, т.е он им ја погоди позицијата ,кај Ходсон ништо не играа поготово Меиралеш(немаше гол дадено после дојде Кени и на 5 натпревари даде 5 гола по ред..)

Кајт,Џерард и Лукас само беа стандардни ,другото беше крш.

Такада тоа беше најслабиот Ливерпул а ова е далеку поквалитетен по играчки кадар од тој 2010..но за жал го имаме Роџо со кој тој квалитет неможе да дојде до израз.

Значи Кени им ги пронашол позициите.... значи Кени ја пронашол тактиката!
Играчите биле тие!

Доволно е тоа што сме ги имале Макси и Кајт.... ако ништо друго сме имале замена

Прекрасно било што сме го имале во тимот еден Н’гог..... пази сега немаме НАПАЃАЧ.

Свати ме што сакам да ти кажам..... Играчки потенцијал во моментов!
Најслабиот состав!

Не барај сега форми морми и повреди!
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 14:00 ---
Баш напротив мислам дека со Кени имавме многу повеќе шанси за гол створено..само тогаш имаше 234543 стативи и пречки...а неретко и голманите на противнички екипи збудалуваа кога бранеа против нас..
Како и да е сите ке се сложиме дека нешто мора да се менува,вака не иде..

Можеби.... нема да се пречкам... немавме лоша игра со Кени.

Проблемот не лежеше таму, проблемот беше што направи со Парите!
Му беше дадено се..... исто ко да си во Сити.... тој направи хаос.

Тоа беше проблемот со Кени..... згора на тоа завршивме каде завршивме!

Значи Кени им ги пронашол позициите.... значи Кени ја пронашол тактиката!
Играчите биле тие!

Доволно е тоа што сме ги имале Макси и Кајт.... ако ништо друго сме имале замена

Прекрасно било што сме го имале во тимот еден Н’гог..... пази сега немаме НАПАЃАЧ.

Свати ме што сакам да ти кажам..... Играчки потенцијал во моментов!
Најслабиот состав!

Не барај сега форми морми и повреди!

Како немаме, Суарез има 10 гола дадено и е прв спрелец во ПЛ.. ако ова не е дефиниција за напаѓач ондак незнам што е..

Добро, ова се твои мислења , јас неможам да се сложам. По мене газдите треба да си го голтнат егото и да го избркаат конечно Роџерс или да му дадат пари во Јануар па после тоа да го видиме.. ако има веќе што да се гледа..

Е да,тука си во право.Премногу лоша трансфер политика и фрлање пари..Можеби Hendarson и Downing покажуваа добри партии во Sunderland и Aston Villa..али реално коа ги гледам кај нас како играат ми се плаче :facepalm:

Како немаме, Суарез има 10 гола дадено и е прв спрелец во ПЛ.. ако ова не е дефиниција за напаѓач ондак незнам што е..

Добро, ова се твои мислења , јас неможам да се сложам. По мене газдите треба да си го голтнат егото и да го избркаат конечно Роџерс или да му дадат пари во Јануар па после тоа да го видиме.. ако има веќе што да се гледа..

Суарез и.... кој друг?

Да го имавме сеа Н’гог..... ја би бил пресреќен!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom