LCD телевизори

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135
Барам еден совет. Најдов да купам телевизор кој има DVB-T/C tuner но нема DVB-S tuner. Ако некој знае да ми објасни што поконкретно значи овој сателитски тјунер. Дали тоа значи дека телевизорот нема да можам да го приклучам на дрим бокс(сателитска антена)? Ако е така тоа би ми сметало. Со други зборови која му е функцијата на DVB-S tuner и што губам ако го немам?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
moe lichno mislenje e deka philips televizorite se ednakvi na nula.
Ова чисто од ракав или имаш аргументи?
Кај телевизорите најбитен е панелот што го користат, а повеќет марки делат исти панели (читај исто страње во различно пакување) така да отворете очи моделот што го купувате кој панел го корисит, прогуглајте за тој панел и ќе видите реално што добивате за парите.
Филипс конкретно има случаи еден модел да користи два различни панели, зависно од серијата што ќе ја начекате, а разликата меѓу нив да е огромна

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Барам еден совет. Најдов да купам телевизор кој има DVB-T/C tuner но нема DVB-S tuner. Ако некој знае да ми објасни што поконкретно значи овој сателитски тјунер. Дали тоа значи дека телевизорот нема да можам да го приклучам на дрим бокс(сателитска антена)? Ако е така тоа би ми сметало. Со други зборови која му е функцијата на DVB-S tuner и што губам ако го немам?
Ако има телевизорот двб-с тјунер мислам дека ќе можеш директно од антена во тв да вклучиш кабел и да пребаруваш сателитски канали. Исто како да имаш скајстар во компјутер. Дримбоксот ќе си го поврзеш секако со хдми кабел во тв и ќе си ги бираш каналите секако преку далинското од дримбоксот поврзан со мотор/антена, на тв ќе си имаш слика/звук од она што ти го дава дримбоксот.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ако има телевизорот двб-с тјунер мислам дека ќе можеш директно од антена во тв да вклучиш кабел и да пребаруваш сателитски канали. Исто како да имаш скајстар во компјутер. Дримбоксот ќе си го поврзеш секако со хдми кабел во тв и ќе си ги бираш каналите секако преку далинското од дримбоксот поврзан со мотор/антена, на тв ќе си имаш слика/звук од она што ти го дава дримбоксот.
А значи може директно коаксијалниот кабел од сателитската (од окцето) да иде у телевизорот? Али очигледно ќе се фаќаат само FTA канали :D

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775

Со телевизорот немат да мојш да ги гледаш кодираните канали (ќе ти требит оригинал картица со модул) плус немат да мојш да го вртиш моторот (ако ти е DiSEqC). А дримбоксот ќе си го поврзиш со HDMI кабел со ТВ (ако е 800-HD или 500-HD) а ако е обична 500-ка тогаш преку AV кабел

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
А значи може директно коаксијалниот кабел од сателитската (од окцето) да иде у телевизорот? Али очигледно ќе се фаќаат само FTA канали :D
Може, но мислам дека мора да има двб-с тјунер или таков конектор за сателитска на тв.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Може, но мислам дека мора да има двб-с тјунер или таков конектор за сателитска на тв.
Ако е така тогаш чао дримбокс! :D (како што кажав и да не чита само FTA)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ако е така тогаш чао дримбокс! :D (како што кажав и да не чита само FTA)
Ама подобро распрашај се, како што знам постарите модели на скај стар и ресивери беа двб-с, поновите се двб-с2, и не верувам дека ќе ти чита телевизорот други канали освен слободните ако има двбс тјунер. Дримбокс си е дримбокс.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135
PANASONIC TX-P42ST50E. Заинтересиран сум за овој плазма телевизор ама во него ги има вградени следниве тјунери PAL-I; DVB-T, DVB-T/T2 (MPEG4-AVC [H.264]).
Бидејќи нема DVB-C тјунер дали тоа значи дека нема да можам да приклучам кабелска телевизија на овој телевизор? Ако некој знае дали може да се надмине овој проблем би му бил благодарен. Инаку овој телевозор се смета за best buy на скоро сите професионални странски сајтови.

Член од
24 мај 2012
Мислења
294
Поени од реакции
114
Со што да го избришам лед телевизор?!?!?!?!?! страв ми е да не го оштетам бидејќи мој братучед еднаш кога го бришеше го оштетил и сега има дамка и на некој делови од екрано е потемно :SSS

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
PANASONIC TX-P42ST50E. Заинтересиран сум за овој плазма телевизор ама во него ги има вградени следниве тјунери PAL-I; DVB-T, DVB-T/T2 (MPEG4-AVC [H.264]).
Бидејќи нема DVB-C тјунер дали тоа значи дека нема да можам да приклучам кабелска телевизија на овој телевизор? Ако некој знае дали може да се надмине овој проблем би му бил благодарен. Инаку овој телевозор се смета за best buy на скоро сите професионални странски сајтови.
Како што сам кажа нема кабелски тјунер што значи ќе ти треба кабелски рисивер што и онака секој кабелски оператор бесплатно го дава. Да имаше DVB-C ќе можеше да го приклучиш кабелот директ во телевизорот без кабелскиот рисивер. Друга разлика немаш.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.131
Чисто информативно...има некој купено Hyundai TV?
--- надополнето: 5 декември 2012 во 19:13 ---
Само што го изгледав. Топ е стварно, сеа малце очи ме болат неможам да се стабилизирам:pos:

Кажувајте и други вакви видеа, само не од јапанциве :D
Корејки се море :D

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.439
Поени од реакции
5.486
Kakov brend e ST od SET kompjuteri....Licno nivni brendiran za Mak pazar?
Zasto go forsiraat kako Germanski proizvod
i postoi li nekade oficijalen sajt ili e interen brend na samite SET kompjuteri

Kajgana Shop

На врв Bottom