Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашто во Грција не не прославувате 100 години независна албанија и зашто не дигнавте ниту едно знаме во Грција ? На сите илегални мапи што ги правите за голема албанија или етничка, имате обележено територии од Грција ? одговорете ми зашто не дадова на вести во Грција прославување на албанија 100 години независност на албанците во Грција !
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 20:30 ---
втора рунда? :unsure:
кога велам 2-ра дунда , говорам за Борците Македонци кои го дадова својот живот бранејки ја својата татковина. Одговори ми на прашањето Кога велиш "да завршиме со вас додека Америка е светска сила" што сакаш со тоа да кажеш?!

Вие сте најмешан народ со Турците на Балканот.Еден куп бракови во Македонија има помеѓу Турци и Албанци, а и Албанци и Босанци(кои се Словени btw) .Во Турција сите Албанци веќе се измешаа со Турците и се асимилираа втора и трета генерација во Турци.

Македонците се мешани со Срби нормално.Важно се мешаме со белци и европјани, а не со Турци и азијати.Има голема разлика.

Се лажеш.............но немам аргументи конкретни........
Тие албанци што се отидени во турција не ни ги бројам како албанци, тие се завршени...........

Но јас се базирам на тоа што сите луѓе кои ги познавам немааат сродство со турци, минатите генерации имаа мешања со босанки и толку, мое мислење е дека највеќе со босанки сме се мешале, како што денеска се мешаат македонци со албанки.........само тоагш почесто се правеше...

И бојата не ме интересира.......не сум расисит како тебе/вас......

Зашто во Грција не не прославувате 100 години независна албанија и зашто не дигнавте ниту едно знаме во Грција ? На сите илегални мапи што ги правите за голема албанија или етничка, имате обележено територии од Грција ? одговорете ми зашто не дадова на вести во Грција прославување на албанија 100 години независност на албанците во Грција !

кога велам 2-ра дунда , говорам за Борците Македонци кои го дадова својот живот бранејки ја својата татковина. Одговори ми на прашањето Кога велиш "да завршиме со вас додека Америка е светска сила" што сакаш со тоа да кажеш?!
Затоа што Грците не дозволуваат никој да ги подјебава со спуштен кур..
Не се самоубивај самиот.
Ама додуша,свака им част на арнаутиве,полека полека и Чемерија ќе ја обојат со орли..

Опушти се, тоа беше само како би било јас да размислам како тебе...........

Јас лично и се восхитувам на грчката цивилизација, но ја мразам поради националистичкото владеење, заради многуте убиства, за асимилирањето на албанците итн.........
Со Грција треба по полека, таа има голема меѓународна подршка, кај нив сигурно ќе славиме 110 годишнина можеби јас лично првпат ќе учевствувам во таква прослава............
Дали си слушал дека во Грција анјмногу има албански мигранти??????//

Јас лично и се восхитувам на грчката цивилизација, но ја мразам поради националистичкото владеење, заради многуте убиства, за асимилирањето на албанците итн.........
Со Грција треба по полека, таа има голема меѓународна подршка, кај нив сигурно ќе славиме 110 годишнина можеби јас лично првпат ќе учевствувам во таква прослава............
Одговори ни на прашањето не ми врти тема, Кога велиш "да завршиме со вас додека Америка е светска сила" што сакаш со тоа да кажеш?!

А, ти дали си слушнал дека најголем капитал во Албанија е грчкиот и дека најголемиот православен храм што моментално се гради во Тирана е од страна на Грчката православна црква?

Најголем дел од имигрантите во Грција се од Јужна Албанија и се православни така да не верувам дека Грција ќе има проблем да ги асимилира.Плус, 70% од тие емигранти се сезонски и без никакви грчки документи така да кога -тогаш ќе ги протераат пак во Албанија.

Ова е закана? :tapp:
Значи ние сега да завршиме со вас додека Америка е светска сила, ако веќе не го оравиме тоа.......

Очекуваш Кина да ти помогне??? Русија????

Англија ќе потоне????????

:facepalm: Деца................
Сериозен си дека 150 000 можат да се тепаат со 1000 000 ?
Сериозно мислиш дека за една вечер не може да биде завршено албанското прашање на брзинка ?
Сериозно мислиш дека вака зимно време е тешко да се истумбаат цистерни полни со хлор во населени места каде што 90% се албанци ? Сериозно мислиш дека не можат да бидат купени и платени 5/6 бомбардери да удрат еден тепих кој би траел максимум 30 минути и за векови да ве снема од овде ?
Сериозен си кога мислиш дека кога правите митинг некаде така убаво збрани никој не може да ве подбере и од 18 % за пола сат да ве направи 0,01 % ?
Само пази после што и да биде НЕ Е БИТНО тебе ќе те нема.
не се занесувај доста се три кила мишамор у тетовскиот водовод и да бидете преполовени.

Убаво си кажуваш, само на сила и знаете, јас мирен начин низ годиниве не видов. Да не знаеше за буџет и администрација па да ми продаваш басни овде, али многу добро знаеш дека бројката на Македонци не се намалува туку се дуплира со Албанци. За жал повеќето седат дома и земаат плата или фотокопираат низ канцеларии.
Преку гз ни ја извадивте таа правична застапеност, да не ја немате сеуште? А економска дискриминација ќе има кога ќе плаќате регуларно даноци, наместо да правите дупли фактури. Тогаш ќе имаш лице да бараш економска недискриминација.

Ај еве да се сложам со тебе дека само албанците не биле регуларни по даноците и другите обврски (не е точно).

Во 2010-та , прометот во мала трговија во Полошкиот регион бил 173 милиони евра.

Со што Полошкиот регион е одма позади Скопскиот регион.

На пример Источниот регион заостанува зад Полог со 40%.

Еве значи , албанците не пријавуваат промет , градат дивоградби итн.
Но статистиките велат дека Полог цело време е позади Скопје.

Но кога иде време за инвестирање , не е Полог на второ место , туку на последно.

Објасни ми ти мене , со што придонело едно македонско село од 900 жители во буџетот на Македонија.
Во тоа село погодувам 300 лица зимаат пензија (што значи се работи за старечка општина) , и од друга страна им се гради пат , спортска сала или фудбалски терен , реновира училиштето , водовод канализација итн.

Дај објасни ми каков данок плаќаат овие пензионери , колку данок треба да плаќаат за да им се изградат овие работи?

Од друга страна имаме албанско село со 4000 жители , каде што нема ниедна инвестиција , иако селото е доста активно , има младо население , и јас ти гарантирам дека тие само со тоа што полнат нафта и зборуваат на телефон , придонесуваат повеќе за буџетот него тие стари македонци кои не мрдаат од село.

И што се виновни албанците што во нивните средини нема фабрики.
И тоа се должи на децениската дискриминација , кога фабрики градеше државата.
За да денеска ти ми речеш , во БДП-то албанците не придонесуваат колку македонците.
Па дај нека ја поправи државата таа намерна грешка и нека отвори фабрики кај албанците , за и тие да придонесат во БДП-то малце повеќе (иако и сега придонесот не е толкав како што ти го прикажуваш).

Овие денови се потврди дека нема кој да го спречи албанското знаме , сега убаво би било да се борат да нема кој да ги спречи парите да се вратат кај албанците , односно борба за економска рамноправност.

Е тек тогаш ќе има да се отворат повише теми , пошто нема веќе тие старечки села да ги јадат парите на албанците.

Одговори ни на прашањето не ми врти тема, Кога велиш "да завршиме со вас додека Америка е светска сила" што сакаш со тоа да кажеш?!

Веќе сме завршеле со вас, сме постигнале што ни треба........................

Сериозен си дека 150 000 можат да се тепаат со 1000 000 ?
Сериозно мислиш дека за една вечер не може да биде завршено албанското прашање на брзинка ?
Сериозно мислиш дека вака зимно време е тешко да се истумбаат цистерни полни со хлор во населени места каде што 90% се албанци ? Сериозно мислиш дека не можат да бидат купени и платени 5/6 бомбардери да удрат еден тепих кој би траел максимум 30 минути и за векови да ве снема од овде ?
Сериозен си кога мислиш дека кога правите митинг некаде така убаво збрани никој не може да ве подбере и од 18 % за пола сат да ве направи 0,01 % ?
Само пази после што и да биде НЕ Е БИТНО тебе ќе те нема.
Нека одговори брат што сакаше да каже со тоа "да завршиме со вас додека Америка е светска сила" што сакаш со тоа да кажеш?!

Веќе сме завршеле со вас, сме постигнале што ни треба........................
Кога велиш "сме завршиле со вас" што сакаш со тоа да кажеш , те замолуваме да бидеш прецизен во коментарите за да можеме да те разбереме !

Нека одговори б рат што сакаше да каже со тоа "да завршиме со вас додека Америка е светска сила" што сакаш со тоа да кажеш?!
Што сака да каже со тоа сега јас ќе ти кажам, америка моментално има интереси од нив, знаат дека нема за долго да ги имаат и дека ќе ги снајде исти кур како и авганистанците.Пошто никој кој што го подржувалаа таа јебана америка не останал љунфер а богами нема ни шпоновиве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom