Z
zmej gorjanin
Гостин
Ништо, на расизмот со расизам се враќа. Кога некој се нашол у моја земја да ми кажува дека сум гостин.И што?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо, на расизмот со расизам се враќа. Кога некој се нашол у моја земја да ми кажува дека сум гостин.И што?
Кои се тие деца,кои се тие фамилии задоени на буџетска цицка?
Ајде покажи ги,извади список и кажи ги јавно.
Од што ти е страв?Ти нели немаш книшка партиска?Што имаш да загубиш?
Со сила се пробаше 100 години , се покажа лоша тактика (еве го Руфи Османи горе , во 1997-ма казнет со затвор , а денеска истиот човек си вее пред општината албанско знаме, а вечерва ќе постават знаме од 350м2), албанците се понудија по мирен пат да се договориме , еве 10 години поминаа , сеуште другата страна глуми неписменост , демек не разбираат што е договорено во Охрид.
Сеуште вие мислите дека албанците не смеат да го употребат знамето.
Сеуште ти мислиш дека албанците треба да молат и да протестираат за правична застапеност и економска недискриминација.
Таа работа требаше да биде решена до 2004-та , веќе требаше албанците да бидат 25% во сите институции , а не и после 10 години бројката да биде 17%.
Заради непочитување на Уставот и договорот , денеска албанците се посиромашни можеби за 2 милјарди евра и повеќе , а тие пари завршиле кај македонците.
Употребата и славењето на албанското знаме е сосем легална работа , и џабе што трошите време на блаблаирање во форум , еве 57 страни тука ви се чудам.
Да бев некоја будала па да ти веруам на зборовиве..Не постои човек у државава што не е член на некоја партија..Тоа е сосема нормално,партии има низ цел свет..Системот е така наместен..Мора да си член..Неутралното никогаш не постоело,нема ни да постои..И секој еден што ќе каже,не бе ја немам книшка,еби ги политичарите,доле влада,е еден најобичен лажго.Имаш партиски списоци, немам членска книшка од некого па да имам пристап до нив. Да имам пристап ќе ги објавам со име и со презиме сите до еден. Немам од што јас да се плашам, ниту ме финансира некој, ниту крадам, ниту лажам, ниту трошам државни пари. А се знае човек треба финансиски да го стегнеш за да те слуша, тоа ни се случува во државава. Треба да му зависи нешто од тебе за да молчи, затоа е таа немоќ.
Абе види сега ако ние имаме врска со Русите(ко што викаш) тогаш вие имате врска со Турците, Курдите, Чеченците, па и со Арапите?... мислам ако така ги гледаме работите ............ мада немам ништо лично против тие народи и нема ништо лошо и понижувачки во тоа некој да е мешан на пр. со Турци и сл. а има такви Албанци, ама што има тоа врска ......... сите се луѓе, без разлика дали се стари Балканци или пак зад-Карпатјани, Кавкасци, Анадолци и.т.н. !
А за тоа дека Македонците се мешани со Срби и Бугари .......... секој трет бил мешан викаш, тоа апсолутно не е точно, може само мал дел 5-10% од Македонците имаат по некој/а Србин/ка во фамилија(т.е. мешани се), инаку ти гарантирам дека едно 90% од Македонците немаат никаква врска со Србите. Србите си се посебна етничка заедница во МКД и на попис си се попишуваат како Срби(35-40 000), а не како Македонци, е сега дека има Македонци кои се про-Српски ориентирани да има, но тоа се само политички гледишта, а политиката си е политика, додека пак генетиката си е генетика !
Нацијата си е нација, јазикот си е јазик, религијата, културата, традициите си се друго, а генетиката си е па сосема друга работа !
Баш сами си го направија,и сами си се изборија..Преку курот од тие муабети,америка ова она..Сите ние Македонци си знаеме што е работата, вие што се нарекувате албанци немојте да мислите дека сето ова што го направивте и што се изборивте дека САМИ сте го напрвиле..се во тацна ви даде Европа и Америка. Така да ние не сме толку моќни да се бориме против тие 2 сили.
И сите знаеме дека еден ден кога Европа ке банкротира, а Кина и Русија ке го достигнат својот максимум во економијата и ке станат повторно светски сили, а Србија ке стане многу моќна со помош на Русија, кога Руска чизма ке стапне на Косово е, Е ТОГАШ КЕ СЕ ВИДИМЕ 2-ра РУНДА ПРИЈАТЕЛИ МОИ !!!!!!
Шкотска ке се одцепи од UNITED KINGDOM 2014 така да и Англија ке потоне и нема веке кој да и помага и на Грција, бидејки Англија живее на грбот на Шкостска како нарасната печурка. Грција ке потоне, а балканот ке си биде тоа што си бил !!!!!!!!!!!!!!!!!
Добро ГоцкоПоцко прекрасен говор, аплауз.Да бев некоја будала па да ти веруам на зборовиве..Не постои човек у државава што не е член на некоја партија..Тоа е сосема нормално,партии има низ цел свет..Системот е така наместен..Мора да си член..Неутралното никогаш не постоело,нема ни да постои..И секој еден што ќе каже,не бе ја немам книшка,еби ги политичарите,доле влада,е еден најобичен лажго.
Ти сигурно си екологист,па си член на партијата ДОМ..Моја предпоставка...
Ќе се црвоса дотаму. Најдобро жива кокошка да ти пратам и наводило за упрабо.Шабан, остај тука сељаци да си копаме ровови.
Туку ти друга работа можеш да ми завршиш. Ме фати иштаф(тоа на англески би ти дошло нешто како craving) за Кеј-Еф-Си (или по англески, Кентаки фрајд чикин). Дај среди таму по пошта да ми пратиш, на сета мака малце да се омрсам. Брза пошта, ако може, да не забајати.
Имаш партиски списоци, немам членска книшка од некого па да имам пристап до нив. Да имам пристап ќе ги објавам со име и со презиме сите до еден. Немам од што јас да се плашам, ниту ме финансира некој, ниту крадам, ниту лажам, ниту трошам државни пари. А се знае човек треба финансиски да го стегнеш за да те слуша, тоа ни се случува во државава. Треба да му зависи нешто од тебе за да молчи, затоа е таа немоќ.
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 20:06 ---
Убаво си кажуваш, само на сила и знаете, јас мирен начин низ годиниве не видов. Да не знаеше за буџет и администрација па да ми продаваш басни овде, али многу добро знаеш дека бројката на Македонци не се намалува туку се дуплира со Албанци. За жал повеќето седат дома и земаат плата или фотокопираат низ канцеларии.
Преку гз ни ја извадивте таа правична застапеност, да не ја немате сеуште? А економска дискриминација ќе има кога ќе плаќате регуларно даноци, наместо да правите дупли фактури. Тогаш ќе имаш лице да бараш економска недискриминација.
По ова прашање се виде дека можеме да делуваме како колектив. Јас сум убедена дека можеме. Само фатени сме во расчекор. Нивниот менталитет ни е познат, они се вечно угнетени и секојдневно ние им се закануваме. Се прашувам некогаш длаи се воопшто нормални, но на тоа прашање немам одговор. Значи да го дефинираме нивниот менталитет:
- Делуваат во орда, на само цвикаат
- Секој еден збор што ќе им го напишеш, кажеш, упатиш го сфаќаат како закана или навреда
- Вечно се они од страната на угнетени и се нив не им е погодено нешто
- Проблемите ги решаваат со закани, насилство и убиство
- Кога ќе ги фатиш во тесно плачат до Америка, значи се вклучуваат вујни, стрини, чичковци до петто колено ранети, преврзани, малтретирани со слики и видео записи
- Нецивилизирани, недоволно писмени и без никаква култура
- Каналот на информација им е џамија
- Секогаш први провоцираат и навредуваат, за потоа да ја свијат опашката и да се прикажат невини жртви
- Лицемери до срж
- Опремени до заби со калашников, во секоја куќа има оружје
Може да дополните и да дадете идеја во која насока можеш да се разбереш со нив.
Сите ние Македонци си знаеме што е работата, вие што се нарекувате албанци немојте да мислите дека сето ова што го направивте и што се изборивте дека САМИ сте го напрвиле..се во тацна ви даде Европа и Америка. Така да ние не сме толку моќни да се бориме против тие 2 сили.
И сите знаеме дека еден ден кога Европа ке банкротира, а Кина и Русија ке го достигнат својот максимум во економијата и ке станат повторно светски сили, а Србија ке стане многу моќна со помош на Русија, кога Руска чизма ке стапне на Косово е, Е ТОГАШ КЕ СЕ ВИДИМЕ 2-ра РУНДА ПРИЈАТЕЛИ МОИ !!!!!!
Шкотска ке се одцепи од UNITED KINGDOM 2014 така да и Англија ке потоне и нема веке кој да и помага и на Грција, бидејки Англија живее на грбот на Шкостска како нарасната печурка. Грција ке потоне, а балканот ке си биде тоа што си бил !!!!!!!!!!!!!!!!!
Вие сте најмешан народ со Турците на Балканот.Еден куп бракови во Македонија има помеѓу Турци и Албанци, а и Албанци и Босанци(кои се Словени btw) .Во Турција сите Албанци веќе се измешаа со Турците и се асимилираа втора и трета генерација во Турци.Не е така, ЗДРАВО се вика од македонија до русија, а албанецот не може така до турција.....
Освен религијата ништо немаме заедничко со турците, чеченците или било кој.............
Турски зборови колку што имаме ние имате и вие.
Дури албанците се навеќе муслимани затоа што после распадот на О. И. не наидоа на силен сојузник кој би ни помогнал да се ослободиме од религиската рамка, како што имаа бугарите, грците, хрватите дури и србите.......
Се пробаше во комунистичко време да се прави тоа но не со целосен успех........
Еве има една тема во кајгана за родители нешто беше, посетија и види колку имаат роднини срби, освен ако форумов има само такви.......
Кога велиш "да завршиме со вас додека Америка е светска сила" што сакаш со тоа да кажеш?!Ова е закана?
Значи ние сега да завршиме со вас додека Америка е светска сила, ако веќе не го оравиме тоа.......
Очекуваш Кина да ти помогне??? Русија????
Англија ќе потоне????????
Деца................
Ова е закана?![]()
Да се завршеше во рок и без објавување по 100 пати подобро ќе беше и за албанците и за болните како ти............