Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Zosto da se navreduvam. ke se gordev da sum od anadolija ili kurdistan. so im fali na tie.
Nista loso nemaat ni rusite pozadi karpatite. ne sakav da ve uvredam samo sakav da ve potsetam deka ste gosti (dojdeni)
Извини, забораваш дека словените се сплотени со стариот народ што живеел тука или историјата застанала за тебе?

Zosto da se navreduvam. ke se gordev da sum od anadolija ili kurdistan. so im fali na tie.
Nista loso nemaat ni rusite pozadi karpatite. ne sakav da ve uvredam samo sakav da ve potsetam deka ste gosti (dojdeni)

Какво потсетување бе .......... каква врска имаме ние со Русите живти господ ............ немам ништо против Русите, но ние не сме Руси човече ............ немам ништо против ниту кон Турците, Курдите, Чеченците... но кога викаш дека некои биле дојденци од оваму, тогаш знај дека и вие сте дојденци од онаму ................... ОК ........... Персиан Бој ........ :)

абе ало дечко,според постовиве досегашни,мислам дека си шошон или дојденец,па ај по ред.
Мене ми е жал за нас,а вас кој ве ебе.
Вие имате поголеми права од мене и од секој останат македонец којшто се родил во Македонија и изразнал во Македонија.Вие бе братко сте неблагодарни копилиња,македончето глупаво како овца беше тоа што ви отвори граница и ве спаси од етничко чистење,ве спаси од масакри од другата страна,од србите.За после во рок од неколку години да се “буните“ како демек немате права воопшто,како немате живот,па ај,ќе се буниме со пушка во рака,во планина,на педерски начин.Ќе пукаме по сите оние што не спасија од сигурна смрт,ќе пукаме по сите оние што ни отворија граница,се смилуваа на нас.Чисто да им се “заблагодариме“,ништо повеќе.
Генерално гледано и јас сум против спомениците низ Скопје,но споменици од типот на ангели,коњи,шмизли,бикови,распеани свирачи и што ти јас знам.
Тие споменици немам причина да ги оправдувам,додека оние историските ги оправдувам.
Значи,бидете среќни што денеска сте живи,дишите воздух,јадете леб и се движите.Заблагодарете се на глупото како овца Македонче за тоа што сте живи,пак со пушка во рака,за некој месец,ладно е сега,нека затопли,да не настинете.
и уште едно значи,вие бевте граѓани од втор ред тука кога дојдовте од Косово,“благодарение“ на наркоманот Бранко кој беше спремен на Се за да дојде на власт,па вас ве искористи како џокер.
И за крај,не сум партиски определен,без лепење етикети.

Ако чекаш благодарам си се наебал.....
И јас сум се родил и израснал во Македонија, што сега????
Додека имам причина ќе се бунам со што сакам, дали ти ќе можеш да ме спречиш????
И вие дојдовте од Грција, србија и бугарија, ве избркаа од таму и овде ја изменивте целата структура на населението..........
Природната Македонија е многу кон Југ, овде сте како остаток на србите или бугарите нушто повеќе./...........

Затоа сме еднакви, и ние не сме азиланти.........

Додека имам причина ќе се бунам со што сакам, дали ти ќе можеш да ме спречиш????
И вие дојдовте од Грција, србија и бугарија, ве избркаа од таму и овде ја изменивте целата структура на населението..........
Природната Македонија е многу кон Југ, овде сте како остаток на србите или бугарите нушто повеќе./...........

:pos::pos::pos::pos:

Какво потсетување бе .......... каква врска имаме ние со Русите живти господ ............ немам ништо против Русите, но ние не сме Руси човече ............ немам ништо против ниту кон Турците, Курдите, Чеченците... но кога викаш дека некои биле дојденци од оваму, тогаш знај дека и вие сте дојденци од онаму ................... ОК ........... Персиан Бој ........ :)

mene ne mi smeta sto ste dojdeni. Ako ste vekje dojdeni barem napravete edna sopstvena drzava, nemojte da kradite ime, zname i istorija. vie treba da mu se zablogodarite na komsiite sto ve primija a ne da mu kradete ime i istorija

Ако е вон тема
најди еден сериозен историчар кој вели дека албанците се од надвор од балканот, јас ќе ти најдам 100 истор. кои тврдат дека имате врска со русите(словените)........

П.С. не сакам да кажам дека со тоа ние албанците треба да се чувсвтуваме УБЕР АЛЕС
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 00:58 ---

o_O

Ако е вон тема
најди еден сериозен историчар кој вели дека албанците се од надвор од балканот, јас ќе ти најдам 100 истор. кои тврдат дека имате врска со русите(словените)........

П.С. не сакам да кажам дека со тоа ние албанците треба да се чувсвтуваме УБЕР АЛЕС

o_O
Цепим дрва пиљим дрва ооооооо цепим дрва пиљим дрва оооооооооо ВАА ВАААААА ВААААААА ВАААААААААА , о газда че го јадем бук па ќе го продужим.
Не се лупај од земја бе убер алес,освен боза уз леб ништо друго и не знаевте.
Начекавте се искурназивте, копавте канали и пак ќе ги копате не се секирај.

Македонците во денешнава Македонија се во огромен мнозински дел Вардарци, има и Егејци(кои се доселени од Егејскиот дел во овој Вардарски дел од Македонија после Грчката граѓанска војна), а па Пиринци воопшто нема тука !
Во Македонија Бугари(прави) скоро и воопшто да нема, на попис сите си се попишуваат како Македонци, а Србите си се посебна етничка заедница и на попис си се попишуваат како Срби(35-40 000), а не како Македонци, исто како што и Црногорците(2-3 000) си се попишуваат како Црногорци, Хрватите(3 000) како Хрвати и.т.н.
Во денешнава структура на Македонското население повеќе има Власи т.е. Власи асимилирани во Македонци отколку некакви си Срби или Бугари !
Македонец си е Македонец, Србин си е Србин, А Бугарин си е Бугарин .......... еднаш треба сите да го разберат тоа на оваа планета ........... јазиците ни се слични на сите да, но сепак и доволно различни, плус културата и традициите ни се различни од Србите и од Бугарите, па и менталитетот и.т.н. да не набројувам !
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 01:08 ---
Ако е вон тема

o_O

Како може да сме Руси бе човек ............. оди во Русија и погледни ги тамошните Руси(прави Руси) како изгледаат, а погледни тука грото од Македонците како изгледаат !
Како може јас на пр. да сум Русин(по потекло), они се плави луѓе, со друга физиономија, а јас на пр. имам тотално супротна физиономија од нив, повеќе личам на Италијанец, Шпанец и сл.:icon_mrgr: ............. мислам дајте малце, да точно е тоа дека сме Словени(делумно), но мешани сме и со други народи(генетска симбиоза ти е тоа) ........... истото важи и за вас и вие сте генетски мешан народ, сите народи се генетски мешани, некои повеќе, некои помалку !

Има ли барем еден нормален албанец на кој му се гади од овој претеран национализам? Еден барем, да знаеме дека има и нормални во вашите редови.

да точно е тоа дека сме Словени(делумно), но мешани сме и со други народи(генетска симбиоза ти е тоа) ........... истото важи и за вас и вие сте генетски мешан народ, сите народи се генетски мешани, некои повеќе, некои помалку ![/quote]

toa treba javno da se priznae i taa simbioza da se sprovede i kaj imeto za da se resava problemot. Ne moze vocna salata da se vika kiwi

Има ли барем еден нормален албанец на кој му се гади од овој претеран национализам? Еден барем, да знаеме дека има и нормални во вашите редови.
Има. Ермира Мехмети на Алфа тв кажа дека ова со знамињава било естетски невкусно и претерано, и она повеќе празникот го одбележала по музеи и изложби, опери и сл. посветени на празникот. Ама кој да знае дека имало и културни манифестации кога има други поинтересни работи.

Еве ви дел од говорот на Бериша:
“Ky 100 vjetor na fton, na frymëzon të vazhdojmë për të bërë realitet ëndrrën e atyre që u flijuan gjatë një shekulli për liri dhe dinjitet kombëtar. Ajo ëndërr në të vërtetë 1000 herë po ta lexosh, është ëndrra e bashkimit kombëtar të shqiptarëve. Këtu nga Shkupi dua t’ju bëj thirrje shqiptarëve. Të punojnë çdo minutë, çdo orë, çdo ditë, çdo javë, çdo muaj, çdo vit për bashkimin e tyre. U bëj thirrje fqinjëve tanë, përpiquni të kuptoni drejt bashkimin e shqiptarëve do të bëheni më të lirë, më të drejtë dhe shqiptarët janë të gatshme për një bashkëpunim miqësor, afatgjatë, shekullor. Shqiptarët e lirë do të jenë forcë kryesore zhvillimi për veten e tyre dhe rajoni”, deklaroi Sali Berisha, kryeministër i Shqipërisë.

Преведено на англиски(google) -
This annual 100 invites us, inspires us to continue to make reality the dream of those who were sacrificed during a century of freedom and national dignity.It really dream 1000 times is to read, it is the dream of national unity of Albanians. Here from Skopje want to call Albanians. Work every minute, every hour, every day, every week, every month, every year for their union. I call on our neighbors, try to understand to unify will become freer, fairer and Albanians are ready for a long term friendly cooperation, centuries. Free Albanians will be the main force of development for themselves and the region, "said Sali Berisha, Prime Minister of Albania.

Ова е малку оф-топик ама не можам да ја најдам темата за јајцувањето на Груевски во Тирана
Високи претставници на ДУИ, на чело со претседателот Али Ахмети, интервенирале кај албанскиот премиер Сали Бериша, да биде ослободен Таулант Цапа, младиот дебарчанец, кој минатиот петок, со јајца гаѓаше по колата на премиерот Никола Груевски во Тирана
http://a1on.mk/wordpress/archives/65705

Ima, samo sto pravev muabet telefonski so eden takov.

да точно е тоа дека сме Словени(делумно), но мешани сме и со други народи(генетска симбиоза ти е тоа) ........... истото важи и за вас и вие сте генетски мешан народ, сите народи се генетски мешани, некои повеќе, некои помалку !

Таа генетска симбиоза е испитувана и испитувана стотици пати, и гените (не јас) викаат дека јас во крвта имам дел од стариот народ на овие простори. И што сега?
Шо се потресе па ти па за името кога ти и онака си албанец? Си имаш одредница, си имаш и матична држава, немој жити се да глумиш загрижен за името на Македонија.
И онака ич не ви е гајле.

toa treba javno da se priznae i taa simbioza da se sprovede i kaj imeto za da se resava problemot. Ne moze vocna salata da se vika kiwi
Види го малиов бе името ќе го решава. Браво браво

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom