абе ало дечко,според постовиве досегашни,мислам дека си шошон или дојденец,па ај по ред.
Мене ми е жал за нас,а вас кој ве ебе.
Вие имате поголеми права од мене и од секој останат македонец којшто се родил во Македонија и изразнал во Македонија.Вие бе братко сте неблагодарни копилиња,македончето глупаво како овца беше тоа што ви отвори граница и ве спаси од етничко чистење,ве спаси од масакри од другата страна,од србите.За после во рок од неколку години да се “буните“ како демек немате права воопшто,како немате живот,па ај,ќе се буниме со пушка во рака,во планина,на педерски начин.Ќе пукаме по сите оние што не спасија од сигурна смрт,ќе пукаме по сите оние што ни отворија граница,се смилуваа на нас.Чисто да им се “заблагодариме“,ништо повеќе.
Генерално гледано и јас сум против спомениците низ Скопје,но споменици од типот на ангели,коњи,шмизли,бикови,распеани свирачи и што ти јас знам.
Тие споменици немам причина да ги оправдувам,додека оние историските ги оправдувам.
Значи,бидете среќни што денеска сте живи,дишите воздух,јадете леб и се движите.Заблагодарете се на глупото како овца Македонче за тоа што сте живи,пак со пушка во рака,за некој месец,ладно е сега,нека затопли,да не настинете.
и уште едно значи,вие бевте граѓани од втор ред тука кога дојдовте од Косово,“благодарение“ на наркоманот Бранко кој беше спремен на Се за да дојде на власт,па вас ве искористи како џокер.
И за крај,не сум партиски определен,без лепење етикети.