Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
На луѓе на кутијата на цигарите им пишува дека се жив отров па пушат по 2-3 кутии на ден по 40 години у редица.
Башка веќе се дојде до заклучок дека таа туна у мкд не е таква туна.
Али вие си знаете. :)

Интересното е што мислите дека пилешкото што го јадете исто така е 100% и без хормони, и било која друга храна не е прскана и полна хемикалии...
Кај си видел дека ја така мислам? Исто као што не јадам пилешко секој ден, така нема ни туна секој ден да јадам. Simple bro.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Што мислите за сончогледот,дали е масен и штетен ли е да се користи кога се гради мускулна маса?

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Што мислите за сончогледот,дали е масен и штетен ли е да се користи кога се гради мускулна маса?
А колку мислиш да јадеш од него во текот на денот?

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
А колку мислиш да јадеш од него во текот на денот?
Па незнам сега конкретно во грамажа,ама секојдневно го јадам и тоа по доста онака во замена за соленки,чипсови,смоки

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Па незнам сега конкретно во грамажа,ама секојдневно го јадам и тоа по доста онака во замена за соленки,чипсови,смоки
Те прашав затоа што претпоставувам дека не е некоја бројка која би ти создала проблем и тоа баш во период на зголемување на телесна тежина и мускулна маса. Напротив, може само добро да ти дојде. Иако не е лошо да ги менуваш понекогаш со друг вид на зрнести намирници.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Дали 47 грама масти се премногу кога пробуваш да добиеш на мускулна маса?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Зависи од килажата, освен ако не си 30 кила тогаш не се многу.

"Правилото" за мастите важи 1 гр масти на 1 килограм телесна тежина. Што значи ако си 70 кила, треба да внесеш 70 грама масти во текот на денот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

"Правилото" за мастите важи 1 гр масти на 1 килограм телесна тежина. Што значи ако си 70 кила, треба да внесеш 70 грама масти во текот на денот.
Ама здрави не заситени масти ;)

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493

68 кила сум,ама мастите се од туна,лешници,јајца итн.Гледам што помалку не здрави масти да внесувам.Прашувам зошто ми е страв покрај мускул да не добијам многу и на масно ткиво

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
68 кила сум,ама мастите се од туна,лешници,јајца итн.Гледам што помалку не здрави масти да внесувам.Прашувам зошто ми е страв покрај мускул да не добијам многу и на масно ткиво
Додека качуваш мускул, нормално е и да покачиш телесни масти.

Тоа немора да биде ништо екстремно. Се со однапред испланирана исхрана - и нема да имаш големи проблеми.

П

Пепси_

Гостин
63 kg so 176-7 visok......знам дека сум доста слаб и пробувам последниве неколку месеци да го средам тоа,дај кажете што да јадам од прилика повеќе и колку пати во денот.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
63 kg so 176-7 visok......знам дека сум доста слаб и пробувам последниве неколку месеци да го средам тоа,дај кажете што да јадам од прилика повеќе и колку пати во денот.
krevanje masa.... preporacajte sto najmnogu da vnesuvam od hrana
Ајт тука да си прашам....Значи незнам што да јадам у пм паднав на килажа,т.е. салцето го скинав ама ептен сум сеа вака слаб сакам мускули да правам. Што треба да јадам сега или друго чаре :unsure:
Незнам што да јадам веќе после вежбање,во теретана одам претежно кај 6-7 до 8-9 ч.
Не дека јас бев мускулест цел,почнав пред месец ипол да одам во теретана,и рацете,грбот и рамениците ги стегнав полека полека се гледа дека имам успех во тоа за разлика каков бев. Е сеа стомакот ме маче мене,правам и стомачни плус кардио вежби скоро секој ден (на степер окапувам по 20-30 минути целото тело ми се поте) .Резултатите кај стомакот што ми се забележуват е дека од страната нај многу скинав,ама и во предниот дел. Сега сакам да зацврстам ептен напред да не се тресе салцето,ама да не паѓам уште во килажа може и да качам 2-3 не е лошо. Муабетот ми е што се препорачува да се јаде.... ??

Да не беше толку дембел, ќе запамтеше бар еднаш тоа што ти го одговараат, или ќе отидеше на првата страна од темава и ќе видише пример за исхрана.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Има ли врска тоа дали храната со протеини ќе се внесува пред или после тренингот?

Kajgana Shop

На врв Bottom