Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Една интересна изјава што ја начекав низ нетот..

LAZIO, Brocchi : "I hate Inter Milan and here is why"
29 Nov| Eddy Akoglu | read 750

Lazio midfield hardman Christian Brocchi (34) was an Inter Milan player in the 2000-2001 season and he definitely does not have anything good to say about it.

In an interview with Italian magazine SPQR Sport on Monday, Brocchi stated : "My time at Inter was the worst experience I ever had. My problem started when I needed back surgery. The doctors told me that my football career might have ended because I had two herniated discs in my back. I felt terrible and wanted to cry and shout out of anger. I expected some sort of support from Inter's club officials during my hospitalization and rehab, but nobody showed up and no one cared. A football club is supposed to take care of its players. I started to hate Inter then and that is why I joined AC Milan the following year, once I recovered. .... Although I could return to action, I had to modify my playing style. The operation really slowed me down and, since then, I cannot run like I used to. I decided to get more physical and build more muscle after that - it was the only way to keep my career alive. I lost speed, but I bulked up. .... Everytime I play against Inter, it is a personal battle for me. I am looking forward to this Friday's match with them".

Сите големи трансфери на Тутоспорт :icon_lol:
AfMdr82CEAEg82z.jpg

Messi sogno possibile, Ronaldo alla Juve , Vidic con Benitez:pos: овие бетер од Сан.

ЛШ им го зема данокот на Јувентус полека полека јас се надевам дека ќе догурат подалеко во ЛШ и Пирло да умре од преморба и така да ќе ја изгубат титулата во Сериа А.

ЛШ им го зема данокот на Јувентус полека полека јас се надевам дека ќе догурат подалеко во ЛШ и Пирло да умре од преморба и така да ќе ја изгубат титулата во Сериа А.
Како тоа им го зема данокот а моментално ја имаат најголемата предност пред второпласираниот од почетокот на сезоната?

Разликата од лани е дека сега ги добиваме слабите, а кикснуваме со јаките. Нормално, секоја екипа има пад во формата во одреден период од сезоната, некој порано, некој подоцна, но сега сум презадоволен како ги поминавме овие 4 месеци без Конте, барем вие Интерашите знаете како ви беше неколку натпревари без Мурињо кога беше суспендиран.

Дали ИС Арена е конечниот нов стадион на Каљари каде што моментално го одиграа мечот со Наполи?
Ми се чини дека не е овој тој што го најавуваа. Овој како што сум информиран е со монтажни трибини.

Како тоа им го зема данокот а моментално ја имаат најголемата предност пред второпласираниот од почетокот на сезоната?
Има разлика и тоа голема. Како пример земи ги натпреварите против Интер и Милан, тука Јуве ептен бледо делуваше, иако со Интер кога играа пред тоа не играа ЛШ туку вонредно коло против Болоња. Вчера заморот си го направи своето, гледав сеа некои делови од средбата, одамна го немам гледано Јуве толку анемичен што лани на пример не беше случај. Но лани не играа среда-сабота, си играа еднаш неделно и играчите 110% од своите можности вложуваа на мечевите од Серија А. Е оваа сезона тоа се промени, им значи ЛШ на Јуве и тоа многу, исто како што значи и за останатите тимови од Серија А а и за Италија како земја бидејќи ризикуваат да изгубат уште едно место во ЛШ доколку имаат слаби резултати жабариве во Европа. Не велам дека Јуве нема да биде шампион, ипак имаат најдобра екипа и најголеми фаворити се, но нема тоа да е преубедливо, сигурен сум во тоа. Што подалеку одат во ЛШ толку повеќе киксови ќе има. :)

Има разлика и тоа голема. Како пример земи ги натпреварите против Интер и Милан, тука Јуве ептен бледо делуваше, иако со Интер кога играа пред тоа не играа ЛШ туку вонредно коло против Болоња. Вчера заморот си го направи своето, гледав сеа некои делови од средбата, одамна го немам гледано Јуве толку анемичен што лани на пример не беше случај. Но лани не играа среда-сабота, си играа еднаш неделно и играчите 110% од своите можности вложуваа на мечевите од Серија А. Е оваа сезона тоа се промени, им значи ЛШ на Јуве и тоа многу, исто како што значи и за останатите тимови од Серија А а и за Италија како земја бидејќи ризикуваат да изгубат уште едно место во ЛШ доколку имаат слаби резултати жабариве во Европа. Не велам дека Јуве нема да биде шампион, ипак имаат најдобра екипа и најголеми фаворити се, но нема тоа да е преубедливо, сигурен сум во тоа. Што подалеку одат во ЛШ толку повеќе киксови ќе има. :)
Не викам дека нема улога играњето во ЛШ при заморот на играчите ама не може порази од Интер и Милан да се наречат кикс поради заморот. Па ако Јуве веќе има пораз(и), од кого ќе бидат тие ако не од овие два тима? Тоа ти е исто ко да кажеш Реал го плаќа данокот на играње во ЛШ со слабиот пласман во Примера. Не оди нели? Не може еден тим нонстоп да победува без разлика дали игра или не во ЛШ.

Одлично е чувството кога ке пркне и по некој ваков коментар. Свакаш дека конкурентот има респект и очекува да руинираш се пред себе.

Но,
Има разлика ако не си фан на Јувентус. Скоро и да нема, ако си фан на Јувентус кои ги прати сите статистики.

Мината година до 14 коло Јувентус имаше 8-6-0 и гол разлика 25 -11 = 30 поени.
Оваа година Јувентус има 10-2-2 и гол разлика 29-10 = 32 поени.
Што значи минатата година Јувентус имаше помалку дадени голови, повеке примени и фала богу помалку бодови.

Горе - долу исто. Но не е исто ако уствари ставиш се на мерило каде главниот mastermind на овој успех само немо гледа од Sky box-овите и плус играш на натпревари во ЛШ распоред среда - недела.
Али и покрај овој хендикеп Јувентус е прв на табела во Серија со најдобра статистика. И во групата во ЛШ Јувентус има водечка статистика, намалку примени голови, најдобра гол - разлика, единствен без пораз (до сега). И во отсуство на класа шпиц што се посочува како главен проблем, Шахтјор бега само 1 гол во однос на постигнати голови.

Разбирам што сакаш да кажеш, дека играњето во ЛШ го ослабнува Јувентус. Но еве нешто за тебе, тоа што ја цица енергијата на играчите е отсуството на Конте. Тоа за нив е најголем хендикеп, поголем отколку натпреварите во Вторник и Среда.

Јувентус ке продолжи да се бори и во Серија А и во Европа онака како што се борат сите големи клубови.

Пишав вчера во фан клубот, поени во овие моменти најмногу се губат поради фокусот на играчите. Во овој момент, Шахтјор и Челзи се многу поважни од Милан и Лацио. Сезоната не е сеуште ни на пола, па така овие бодови можат да се надокнадат и можат да си дозволат ваков луксуз, особено поради арогантноста на Интер кој не може да го превземе врвот и по серија лоши резултати на Јувентус.

За око можеби Јувентус ти изгледа како да губи концентрација, но на хартија Јувентус игра подеднакво добро и дома и во Европа.

na primer zemi lani Konter bese na klupa a sega ne e

Пишав вчера во фан клубот, поени во овие моменти најмногу се губат поради фокусот на играчите. Во овој момент, Шахтјор и Челзи се многу поважни од Милан и Лацио. Сезоната не е сеуште ни на пола, па така овие бодови можат да се надокнадат и можат да си дозволат ваков луксуз, особено поради арогантноста на Интер кој не може да го превземе врвот и по серија лоши резултати на Јувентус.

За око можеби Јувентус ти изгледа како да губи концентрација, но на хартија Јувентус игра подеднакво добро и дома и во Европа.

неспособност , немање муда/карактер/шампионски ментален склоп не е исто со арогантност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom