Графички карти

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options
избери High Performance, потоа:
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\Edit Plan Settings
стави и на двете на NEVER. Ова е ако си на виндовс 7.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options
избери High Performance, потоа:
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\Edit Plan Settings
стави и на двете на NEVER. Ова е ако си на виндовс 7.
Ѓабе е друже со тоа уште на почетокот пробав не сакаше, на never си стоат тие ми беа првен на 15 минути ама ги сменив и пак се затемнува целосно кога се полни. Не е нешто во ред за тоа некој подетално да ми објасни ако има некои сетинзи ако не да им се жалам и нов да ми дадат..

А и да заборавив да додадам кога не ми е на полнење и коа се стемнува па одма само се осветлува е само кога работам на интернет... а кога е ставен да се полне било како да е и ништо да не работам целосно затемнува и не се осветлува освен ако не го извадиш од полнење.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Не разбрав ај ако можеш објасни ми попрости бидејќи не се разбирам до толку, кај да одам по ред. Да не е во воа display settings мене Ballanced ми е кликнато... а не Power saver... ама имам пробано и тоа мислам пак е истото.
Еве тука пишува (под точка 4) дека за Инспирон моделите брајтнесот заедно со power профилот у биос се подесува, вероватно може и софтверски .

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Еве тука пишува (под точка 4) дека за Инспирон моделите брајтнесот заедно со power профилот у биос се подесува, вероватно може и софтверски .
Влегов у БИОС и кај мене нема Power menagement има само нешто Charger behavior, powernow!, usb poweshare и секаде беше enabled ставено... не знам што да чепкам нуму да направам беља.. ако не ќе им вратам утре па нека бидат они.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Влегов у БИОС и кај мене нема Power menagement има само нешто Charger behavior, powernow!, usb poweshare и секаде беше enabled ставено... не знам што да чепкам нуму да направам беља.. ако не ќе им вратам утре па нека бидат они.
Отиди до Анхоч нека ти опишат што се дешава. Може стварно е дефектен, се случува.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако има некој со графичка ATI RADEON HD 4870, да пише колк крева температура на оптеретување и во мирување?

И случајно да не го имал проблемот со "The display driver stopped working, and recovered..."

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако има некој со графичка ATI RADEON HD 4870, да пише колк крева температура на оптеретување и во мирување?

И случајно да не го имал проблемот со "The display driver stopped working, and recovered..."
Јас со 3870 имам проблеми со прегревање, на сред работа/гејмање се гаси мониторот и толку, мора рестарт.
Проблемот го решив до downclock за 50 херци на јадрото...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Кој драјвери? не ти е проблемот во температура, него во powerplay/clock control.

Google Atiman Uninstaller, избриши од контрол панел, следи инструкции избер автоматска ан-инсталација, после рестарт, избери continue, пред да го почнеш ова исклучи UAC, и антивирусот, па после целата постапка.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој драјвери? не ти е проблемот во температура, него во powerplay/clock control.

Google Atiman Uninstaller, избриши од контрол панел, следи инструкции избер автоматска ан-инсталација, после рестарт, избери continue, пред да го почнеш ова исклучи UAC, и антивирусот, па после целата постапка.
Пробав и со исклучување на Power Play, пробав и со официјални драјвери и со драјвери од Windows 7/8. Пробав и со Downclock.... на крај излезе, фабрички сјебана графичка. Има гаранција 2 години, стара е скоро месец :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Проба ли чиста инсталација? ако не све паѓа во вода, и да пред да речеш пробав со driver sweeper/fusion, да ти кажам дека ништо не ги брише драјверите целосно освем Atiman uninstaller.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проба ли чиста инсталација? ако не све паѓа во вода, и да пред да речеш пробав со driver sweeper/fusion, да ти кажам дека ништо не ги брише драјверите целосно освем Atiman uninstaller.
А, нов форматиран компјутер ги брише ли? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
А, нов форматиран компјутер ги брише ли? :)
Да, па не го кажа тоа. Јас сум имал сличен проблем и се решил со многу разни верзии на драјвери, колку драјвери проба? значи не го испитувам твоето знаење, само ме интересира немој погрешно да ме сватиш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да, па не го кажа тоа. Јас сум имал сличен проблем и се решил со многу разни верзии на драјвери, колку драјвери проба? значи не го испитувам твоето знаење, само ме интересира немој погрешно да ме сватиш.
Немај гајле :)

Пробано на стандард драјвери од 7ца
Пробано на апдејтирани стандард драјвери од 7ца
Истово пробано на 8ца
Пробано со најнови драјвери од ATI
Пробано со 1-2 верзија постари драјвери
Пробано со Downclock
Пробано со исклучување на PowerPlay

Се исклучува комплет графичката кога ги правам тестовите на РС за оценка
Истото се случува и кога ќе пуштам било која игра, после 10 секунди од пуштање на играта (значи уште на интро)
Се укочува/исклуува/гаси на јутуб видеа
Има 4 црвени LED сијалички директ на плочата на графичката, според кои се ориентирав дека е сјебана

Има гаранција 2 години, стара скоро месец, ќе средат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Најверојатно е сјебана, но, мислам дека може да се среди со фиксиран clock, т.е. кастом клокови сетирани во Afterburner/Overdrive, проблемот е што клоковите се менуваат од 3D во 2D, а кога гледаш видеа, не се качуваат доволно, понекогаш дури и гасењето на power play/ULPS не го средува ова, но со форсирање на UnofficialOverclockingMode= 2 во Afterburner, мислам дека успешно и целосно се дисејблира дропот на клоковите.

Како и да е ако е под гаранција, нема што да се замараш, иначе оваа мака ми е одамна со AMD карти, една од цените која ја плаќаш со купување на поефтини карти, и Nvidia ги има овие проблеми, но доста поретко, но во 2D AMD картите се едноставно по-нестабилни и тоа е тоа, во игри се сосема ок, обично уште повеќе се случува ако користиш алатки за оверклок-оверклок.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
5.933
Според AMD, новите Catalyst 12.11 драјвери ќе имаат големи подобрувања на перформансите во повеќе игри. Guru3D направи бенчмарци и еве ги резултатите од BF3 & Sleeping Dogs:

За целосната сторија - овде.

Thumbs up за AMD (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom