Ѓабе е друже со тоа уште на почетокот пробав не сакаше, на never си стоат тие ми беа првен на 15 минути ама ги сменив и пак се затемнува целосно кога се полни. Не е нешто во ред за тоа некој подетално да ми објасни ако има некои сетинзи ако не да им се жалам и нов да ми дадат..Control Panel\Hardware and Sound\Power Options
избери High Performance, потоа:
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\Edit Plan Settings
стави и на двете на NEVER. Ова е ако си на виндовс 7.
Еве тука пишува (под точка 4) дека за Инспирон моделите брајтнесот заедно со power профилот у биос се подесува, вероватно може и софтверски .Не разбрав ај ако можеш објасни ми попрости бидејќи не се разбирам до толку, кај да одам по ред. Да не е во воа display settings мене Ballanced ми е кликнато... а не Power saver... ама имам пробано и тоа мислам пак е истото.
Влегов у БИОС и кај мене нема Power menagement има само нешто Charger behavior, powernow!, usb poweshare и секаде беше enabled ставено... не знам што да чепкам нуму да направам беља.. ако не ќе им вратам утре па нека бидат они.Еве тука пишува (под точка 4) дека за Инспирон моделите брајтнесот заедно со power профилот у биос се подесува, вероватно може и софтверски .
Отиди до Анхоч нека ти опишат што се дешава. Може стварно е дефектен, се случува.Влегов у БИОС и кај мене нема Power menagement има само нешто Charger behavior, powernow!, usb poweshare и секаде беше enabled ставено... не знам што да чепкам нуму да направам беља.. ако не ќе им вратам утре па нека бидат они.
Јас со 3870 имам проблеми со прегревање, на сред работа/гејмање се гаси мониторот и толку, мора рестарт.Ако има некој со графичка ATI RADEON HD 4870, да пише колк крева температура на оптеретување и во мирување?
И случајно да не го имал проблемот со "The display driver stopped working, and recovered..."
Кој драјвери? не ти е проблемот во температура, него во powerplay/clock control.Ако има некој со графичка ATI RADEON HD 4870, да пише колк крева температура на оптеретување и во мирување?
И случајно да не го имал проблемот со "The display driver stopped working, and recovered..."
Пробав и со исклучување на Power Play, пробав и со официјални драјвери и со драјвери од Windows 7/8. Пробав и со Downclock.... на крај излезе, фабрички сјебана графичка. Има гаранција 2 години, стара е скоро месецКој драјвери? не ти е проблемот во температура, него во powerplay/clock control.
Google Atiman Uninstaller, избриши од контрол панел, следи инструкции избер автоматска ан-инсталација, после рестарт, избери continue, пред да го почнеш ова исклучи UAC, и антивирусот, па после целата постапка.
А, нов форматиран компјутер ги брише ли?Проба ли чиста инсталација? ако не све паѓа во вода, и да пред да речеш пробав со driver sweeper/fusion, да ти кажам дека ништо не ги брише драјверите целосно освем Atiman uninstaller.
Да, па не го кажа тоа. Јас сум имал сличен проблем и се решил со многу разни верзии на драјвери, колку драјвери проба? значи не го испитувам твоето знаење, само ме интересира немој погрешно да ме сватиш.А, нов форматиран компјутер ги брише ли?
Немај гајлеДа, па не го кажа тоа. Јас сум имал сличен проблем и се решил со многу разни верзии на драјвери, колку драјвери проба? значи не го испитувам твоето знаење, само ме интересира немој погрешно да ме сватиш.