Бодибилдинг суплементи

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
До поискусните.

Кажете ми што да земам, нејќам да биде креатин бар не до Јануари, за да бидам посвеж, тренирам во теретана а исто така и кик бокс тренирам, храната ми е ОК, сепак се трудам маснотиите да ги кинам така да и пазам што јадам и колку јадам. Но ете, за енергија повеќе што да земам?
Спиење. И гледај сонце да те гледа, дур има ден до 4 поручек вака зимно време, надвор да бидеш барем еден саат на сонце. На сонце не само што лачиш витамин Д туку и некои ствари се лачеа во мозокот кои придонесуваат среќа и подобро расположение, нешто што не можеш да го добиеш од витамин д суплемент.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Спиење. И гледај сонце да те гледа, дур има ден до 4 поручек вака зимно време, надвор да бидеш барем еден саат на сонце. На сонце не само што лачиш витамин Д туку и некои ствари се лачеа во мозокот кои придонесуваат среќа и подобро расположение, нешто што не можеш да го добиеш од витамин д суплемент.
серотонин и ендорфини хормон на среќата :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
серотонин и ендорфини хормон на среќата :)
серотонин! +1
ендорфин не се лачи од сонцето иако да и тој е клучен за среќа :)
ендорфин се лачи од секс, чоколадо, итн итн.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
серотонин! +1
ендорфин не се лачи од сонцето иако да и тој е клучен за среќа :)
ендорфин се лачи од секс, чоколадо, итн итн.
Ништо, ќе си јаде чоколадо на сонце. Првата комбинација би требало да е забранета :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Не советувам никој ништо околу тоа од причина што јас користам креатин преку текот на целата година. Ретко ако направам пауза од недела-две додека купам нов.

Но ова е мое искуство, и нешто што функционира кај мене :icon_mrgr:
Епа тоа е веќе друго, меѓувреме збориме за монохидрат или некоја друга форма? Нешто да препорачаш? Се мислам за кре-алкалин или бета аланин-кре алкалин?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Епа тоа е веќе друго, меѓувреме збориме за монохидрат или некоја друга форма? Нешто да препорачаш? Се мислам за кре-алкалин или бета аланин-кре алкалин?
Бегај подалеку од кре-алкалинот, поскап е а послаб ефект видов отколку од монохират, плус прави проблеми на желудникот.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не верувам дека ќе најдеш нешто слично на нашиот пазар.

Бегај подалеку од кре-алкалинот, поскап е а послаб ефект видов отколку од монохират, плус прави проблеми на желудникот.
Тоа е твое искуство со кре-алкалинот.
Не значи дека кре-алкалинот е лош вид на креатин, и кај секој ќе реагира исто.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Тоа е твое искуство со кре-алкалинот.
Не значи дека кре-алкалинот е лош вид на креатин, и кај секој ќе реагира исто.
Ок, нека биде така. Јас сепак мислам дека се работи за uderdosed суплемент во спроедба со монохидратот, нека проба членот погоре па нека пише свое искуство.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.923
Поени од реакции
11.305
Друштво да пишам нешто за Jack3d значи ова е само мој преглед според мојот организам и искуство со овој суплемент до сега. Не правам антиреклама или нешто слично кажувам резултати до сега. За жал кај мене овој суплемент не покажа никакви резултати, дали мојот организам има толеранција кон состојките што ги содржи џекот или е нешто друго во прашање незнам. Би побарал мислење од поискусните како Myers и Gjoroski.
Не сум некој голем човек, 1.70 цм висина со 70 кг тежина. Првите три пати терав со пропишаната доза (5.55гр) после уште три пати фурав со двојна доза на користење, 40тина минути пред тренинг. Не почувствував некоја посебна сила и расположение во ниеден тренинг. На бенч исти килажи и на остали вежби исто, можеби сум можел едно повторување плус да направам али за таа цена ништо сензационално (не дека очекував чуда али за таа цена очекував повеќе).
Така да ако може некој да предложи друг пред-вежбачки суплемент со различна содржина од џекот би бил благодарен...
Во меѓувреме ако е некој заинтересиран да го купи тоа што ми остана, џекот има 45 дози мене ми останаа уште 35-6, една четвртина помалце. Ако има заинтересиран нека пише пп па ќе се договориме ;)
Штета што не фати кај мене али тоа е тоа секој организам е различен, ќе пробуваме нови работи ;)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
@AceCaleb, ako производот е како што е напишано на етикетата и декларацијата, сигурно работи.
Но, се сомневам во квалитетот на одредени производи, особено кога тие ќе бидат со закон тргнати од пазар како додатоци, а сепак ги има...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Добро зема некој вакво нешто? За што е поточно ова ?
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 20:01 ---
Гледам нешто за сила како креатинот демек. Ама за тоа е, или има некакви резултати дава?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

Добро зема некој вакво нешто? За што е поточно ова ?
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 20:01 ---
Гледам нешто за сила како креатинот демек. Ама за тоа е, или има некакви резултати дава?
Трибулус, се прави од тревка која помага за природно зголемување на лачење на тестостеронот и немаш потреба од него ако не си над 30 и кусур.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Момци земав креатин конечно после скоро една година вежбање :) прашањето ми е моментално пијам протеин со декстроза после тренинг значи може да го убацам и креатинот 5г во тој шејк и ако може дали ќе треба да ставам повеќе декстроза ? моментално протеинот ми е 24г а декстроза ставам околу 30г.
И која беше другата комбинација со креатин заедно што се пие сок од што ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom