Џои
КИНЕКТиран
- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 8.406
- Поени од реакции
- 2.076
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај една споредба помеѓу:
Muscle Juice 2544 : http://www.bodybuilding.com/store/un/mj.html
и
Muscle Juice Revolution 2600 : http://www.bodybuilding.com/store/un/musclejuicerevolution2600.html
Разликата е што во првиот 100% од мастите се Saturated, и вториот има 71% Less Sugar од првиот, а иста количина на јаглехидрати.
Тоа значи дека новиов го направи срање првиов, а? Го имам користено првиот, и сега сакам да си земам некој гејнер. Зашто не сакам тоа да биде QuickMass ( заради креатинот ), најубаво ќе ми биде да го земам вториов а?
Ќе го испиеш ова за 5-6 дена.
А зашто нејќеш да го земеш првиот? Не си задоволен од резултатите ?
Тогаш поради X причини не го пиев редовно, и немам појма за резултати. И сега кога разгледував гејнери, го видов поновиот 2600 ( вториот ), и прочитав дека е подобар во 2 работи што ги пишав погоре. Твоја препорака? Не мора да е од овие 2, ама не сакам да е со креатин во него.
Гејнер како гејнер, тие 8,5грама заситени масти нема да те убијат сигурно, особено ако вежбаш, поентата е да одржиш калориски плус. Ако ме прашуваш дали ќе има видлива разлика во резултатите ако земеш 2544 или 2600. мое мислење е дека ти е сеедно кој и да го земеш.
Претпоставував за мастите, и така се ептен во мала количина. А за шеќериве? Во првиот има 60г шеќери во 162г јаглехидрати, а во вториот има само 18г шеќери во 170г јаглехидрати. Што разлика ми прават тие, и ако не се шеќери - ептен се подобри останатите јаглехидрати? Нешто е поврзано со потребното време на дигестија на истите, или? Фала
Треба да има во Гет реди за 1880денЗнае некој дали во аптеките има DHEA и колку пари се?
Гет реди забегуваат малце со цените.Треба да има во Гет реди за 1880ден
Со оглед на тоа дека ќе го пиеш по тренинг, барем јас би го пиел тогаш шеќери во него нема воошпто да ти пречат, напротив бргу се апсорбираат и ќе ги заменат истрошените резерви гликоген. Во 510калории има 30 гр шеќер и околу 25-30гр протеини што е сосема во ред за PWM.
Во остатокот на денот (освен наутро) би требало да избегнуваш шеќери за да не се депонираат како сало.
Инаку што имаш толку страв од креатин?
Добро чим е мала разликата, пишав на фб на GetReady, па ако вратат и ако има, ќе купам кој било
Иначе за креатинот.. хмПосле речиси една и пол година вежбање дома, конечно почнав во теретана пред 2 недели. И сега прво сакам да повежбам без креатин, да видам до кај ми е силата. А ако отпосле се одлучам за креатин, се сомневам дека би го земал како дел од гејнер, како QuickMass што е. Можеби ќе сакам само 10г креатин, а 1000 калории од гејнерот. Не знам колку грама креатин имаше во една дозерка од QuickMass, ама полесно за рачунање би било кога би имал посебно гејнер и креатин
![]()
Јаглехидрати.До поискусните.
Кажете ми што да земам, нејќам да биде креатин бар не до Јануари, за да бидам посвеж, тренирам во теретана а исто така и кик бокс тренирам, храната ми е ОК, сепак се трудам маснотиите да ги кинам така да и пазам што јадам и колку јадам. Но ете, за енергија повеќе што да земам?
До поискусните.
Кажете ми што да земам, нејќам да биде креатин бар не до Јануари, за да бидам посвеж, тренирам во теретана а исто така и кик бокс тренирам, храната ми е ОК, сепак се трудам маснотиите да ги кинам така да и пазам што јадам и колку јадам. Но ете, за енергија повеќе што да земам?