Ваучери за компјутери за апсолвентите (2012/13)

• Креатор на темата Креатор на темата Pelasg
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој поднесено на Економски факултет - Скопје? 2 дена колеги одат во Библиотека и на студентски и тие како изгубени германци, викале немаме никакви информации и др работи.

Добро како тоа треба копија од државјанство, а на конкурсот ништо такво не пишува? Други пак колеги ми се запнаа, требало уверение од УЈП и за брат ми, па и потврда за редовен за брат ми, па и копија од лична карта... Триста шубиња ми напрајвте! На факултет се прават на удрени, ми викаат „ами извај си, за секој случај“ :facepalm: На конкурсот пишува 1. УВЕРЕНИЕ ЗА МАЈКА 2. УВЕРЕНИЕ ЗА ТАТКО 3. УВЕРЕНИЕ ЗА ТЕБЕ 4. ПОТВРДА ЗА РЕДОВЕН 5. БАРАЊЕ. 6. ТОЛКУ!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Мене од УЈП ми извадија 0.00 на сите три уверенија, а не сум социјален случај, па сега ако подадам овие ќе мислат како живи овој.

Татко ми зема пари преку завод, значи го пуштија од работа ама се пријавува во завод секој месец и од таму му стигаат пари секој месец нешто како плата, па дали треба таму да барам потврда бидејќ од ујп му покажува 0 приходи.

Ова со копијата од државјанство ептен ја тупат треба нетреба, еден другар поднесе пред да биде продолжен рокот без копија од државјанство и си доби ваучер, сега некој зборат дек требало мада никаде неможеш да прочиташ дек е потребно, ако го уште еднаш продолжат рокот и крв ќе бараат да се дава.
Заебани се овие ујп на некој што остваруват примња на уверенијата покажува 0,00, а има и обратни случаеви што сум слушнал зема 10000 ко вади уверение му покажува 15000 до што е работава :rolleyes: .

Мене од УЈП ми извадија 0.00 на сите три уверенија, а не сум социјален случај, па сега ако подадам овие ќе мислат како живи овој.

Татко ми зема пари преку завод, значи го пуштија од работа ама се пријавува во завод секој месец и од таму му стигаат пари секој месец нешто како плата, па дали треба таму да барам потврда бидејќ од ујп му покажува 0 приходи.

не ти треба потврда од заводот поднеси ги само уверенијата

истото е и кај мене сите 3 уверенија се 0 ги поднесов само трите уверенија и ми рекоа дека ќе имам предност бидејќи приходите се 0.

moze li nekoj da mi kaze za mene ...majka mi zema 8,500 den. plata , na mene mi stiga eden vid pomos (penzija) od tatko mi deka e pocinat.7200 denari za studiranje... ako izvadam uverenija od ujp ke bide 15 700 den.imam li pravo na vaucer...

moze li nekoj da mi kaze za mene ...majka mi zema 8,500 den. plata , na mene mi stiga eden vid pomos (penzija) od tatko mi deka e pocinat.7200 denari za studiranje... ako izvadam uverenija od ujp ke bide 15 700 den.imam li pravo na vaucer...

dali majka ti prijavena tamu kade sto raboti?

Најубаво да си извадиш од УЈП уверение и ќе си видиш, дали тие 7200 ќе ти ги сметаат, извади си уверение, не се плаќа и така најсигурно ќе дознаеш дали исполнуваш услов или не, пошто не знам дали тие пари ти ги рачунаат како персонален доход или како помош, затоа најубаво извади си уверение за тебе и мајка ти и ќе видиш.

Има некој поднесено на Економски факултет - Скопје? 2 дена колеги одат во Библиотека и на студентски и тие како изгубени германци, викале немаме никакви информации и др работи.
Јас бев денес.
Ми фалеа документи, т.е. копија од државјанство. А не прочитав нигде да пишуваше такво нешто! Значи сега треба да ваѓам ново државјанство и да го копирам.
А дали можам да го направам тоа на факултетов, т.е. да ми го дадат тие државјанството што е кај нив да си го ископирам?
И покрај државјанство, треба потврда за редовен студент и копија на лична карта (а на тој лист да напишеш со пенкало телефонски број и меил).
И уште се чудам, а убаво слушнав, барањето го пишуваш сам со пенкало на обичен лист? Како би изгледало тоа барање? Неписмен сум во врска со тие работи.
А да, и има рок кај нас на економски. За трета година бил на 27ми и 28ми. :facepalm:

Јас бев денес.
Ми фалеа документи, т.е. копија од државјанство. А не прочитав нигде да пишуваше такво нешто! Значи сега треба да ваѓам ново државјанство и да го копирам.
А дали можам да го направам тоа на факултетов, т.е. да ми го дадат тие државјанството што е кај нив да си го ископирам?
И покрај државјанство, треба потврда за редовен студент и копија на лична карта (а на тој лист да напишеш со пенкало телефонски број и меил).
И уште се чудам, а убаво слушнав, барањето го пишуваш сам со пенкало на обичен лист? Како би изгледало тоа барање? Неписмен сум во врска со тие работи.
А да, и има рок кај нас на економски. За трета година бил на 27ми и 28ми. :facepalm:

http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/258
Незнам за државјанството дали може да го дадат тие да се ископира, валда може тие имаат наши државјанства што ги носевме при упис, а во линкот има информации што се е потребно и кога да се поднесат.

http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/258
Незнам за државјанството дали може да го дадат тие да се ископира, валда може тие имаат наши државјанства што ги носевме при упис, а во линкот има информации што се е потребно и кога да се поднесат.
Ова не сум го видел, не ја посетувам често страницата. А кажи ми, има ли врска положените предмети и кредитите? Оваа на студентски не беше сигурна.

Незнам колега, мислам нема врска положени предмети, сите услови што се потребни ги пишува во известувањето, и плус ова важи за сите студенти што ги усполнуваат условите, бруцошите неможат по тој критериум да одат (положени предмети и кредити) бидејќи како што пишува ќе се знае до 17 валда кој има добиено ваучер, а тие досега ги имаат само првите колоквиуми полагано :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom