Има некој поднесено на Економски факултет - Скопје? 2 дена колеги одат во Библиотека и на студентски и тие како изгубени германци, викале немаме никакви информации и др работи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
da sakas da mi poklonis eden vaucerИ јас и сестра ми се погодивме апсолвенти у иста година ( она на медицина дека) и лапнавме 2 ваучера. Како убаво ни легнаа 500 евра...![]()
![]()
Мене од УЈП ми извадија 0.00 на сите три уверенија, а не сум социјален случај, па сега ако подадам овие ќе мислат како живи овој.
Татко ми зема пари преку завод, значи го пуштија од работа ама се пријавува во завод секој месец и од таму му стигаат пари секој месец нешто како плата, па дали треба таму да барам потврда бидејќ од ујп му покажува 0 приходи.
moze li nekoj da mi kaze za mene ...majka mi zema 8,500 den. plata , na mene mi stiga eden vid pomos (penzija) od tatko mi deka e pocinat.7200 denari za studiranje... ako izvadam uverenija od ujp ke bide 15 700 den.imam li pravo na vaucer...
da da prijavena e 8, 500 den . i e platadali majka ti prijavena tamu kade sto raboti?
не може,da da prijavena e 8, 500 den . i e plata
Најубаво да си извадиш од УЈП уверение и ќе си видиш, дали тие 7200 ќе ти ги сметаат, извади си уверение, не се плаќа и така најсигурно ќе дознаеш дали исполнуваш услов или не, пошто не знам дали тие пари ти ги рачунаат како персонален доход или како помош, затоа најубаво извади си уверение за тебе и мајка ти и ќе видиш.moze li nekoj da mi kaze za mene ...majka mi zema 8,500 den. plata , na mene mi stiga eden vid pomos (penzija) od tatko mi deka e pocinat.7200 denari za studiranje... ako izvadam uverenija od ujp ke bide 15 700 den.imam li pravo na vaucer...
Јас бев денес.Има некој поднесено на Економски факултет - Скопје? 2 дена колеги одат во Библиотека и на студентски и тие како изгубени германци, викале немаме никакви информации и др работи.
Јас бев денес.
Ми фалеа документи, т.е. копија од државјанство. А не прочитав нигде да пишуваше такво нешто! Значи сега треба да ваѓам ново државјанство и да го копирам.
А дали можам да го направам тоа на факултетов, т.е. да ми го дадат тие државјанството што е кај нив да си го ископирам?
И покрај државјанство, треба потврда за редовен студент и копија на лична карта (а на тој лист да напишеш со пенкало телефонски број и меил).
И уште се чудам, а убаво слушнав, барањето го пишуваш сам со пенкало на обичен лист? Како би изгледало тоа барање? Неписмен сум во врска со тие работи.
А да, и има рок кај нас на економски. За трета година бил на 27ми и 28ми.![]()
Ова не сум го видел, не ја посетувам често страницата. А кажи ми, има ли врска положените предмети и кредитите? Оваа на студентски не беше сигурна.http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/258
Незнам за државјанството дали може да го дадат тие да се ископира, валда може тие имаат наши државјанства што ги носевме при упис, а во линкот има информации што се е потребно и кога да се поднесат.