Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро никој не реагира за обезглавувањето на споменикот? МВР?
Што се дешава со државава?
МВР ќе отвори истрага против непознат сторител, а истрагата ќе треба да ја вршат полицајци од ПС Дебар. 99% Албанци. И ќе остане непознат сторител. После 2001 МВР нема контрола врз територијата на западна Македонија, ако акцијата не ја одобрат Албанците. Поточно, тие секогаш може да ја саботираат операцијата.

Ти па чекаш МВР да реагира , МВР е пионче во таблата шах ништо друго ставени се само за изјави да дадат и толку ,ние треба да реагираме а не МВР.

Navistina e zastrasuvacki toa sto nikoj od vladata ne reagira na seto ona sto se slucuva denovive vo nasava drzava!
Znaminja albanski na sekoja kukja, na sekoj avtomobil sto pominuva, na sekoe pogolemo mesto kade sto bode oci... Kulturniot dom vo Tetovo e celiot prekrien so albansko zname!!!
Sto e mnogu, mnogu e!
Samo dodeka nekoj se razbudi i kaze dosta e, kasno ke bide...
Zalosno... Sami da si ja davame i gubime ovaa nasa mila drzava...

Те разбирам во чуствата , но не те оправдувам.

Да ти објаснам од каде оваа чуство кај тебе , страв дека готово е , отиде пола Македонија , ова е крајот , леле што се случува ...

Вчера читам дека Ѓунер Исмаил ги кодошел средношколците албанци , од кои 4 ученици завршиле со казна затвор пошто пееле некоја песна. Тоа било во 1983-та.

Потоа знам дека луѓе лежеле затвор заради имање дома на еден вид книги од историјата , кои според тогашната власт биле забранети.

Све било перфектно за македонците , во канцеларија само македонци , во полиција чисто , фабрика исто така , инвестиции све на избрани локации итн.

И сега одеднаш , ШОКИРАЊЕ , до вчера окото твое не било научено да види албанско знаме на јавно место , а сега гледаш цел град е преплавен со знамиња.

Се движиш по град , ама ич не си раат , иако градот е тој истиот , истите тие луѓе , но твојот немир е само заради тие знамиња , тоа е нереален страв.

Сигурно ако тие знамиња се американски-швајцарски-руски , ќе се понашаш најнормално.
Е затоа треба сите да ги прифатат тие знамиња , како нормални , дел од оваа општество.

Тоа знаме веќе е дел од Македонија , и нема да биде прв пат што ќе го сретнеш во животот. Не заборавај , со Устав е гарантирана употребата.

Параноја ! - дали ова е клучниот збор за ова што им се случува на македонците овие денови?

Ахмети отвори музеј на терористите, дигнаа споменик на шпон-терорист врз тенк на АРМ, а на јарбол од 35 метри се вее знаме на туѓа држава. А да, и обезглавен е споменик... Битно Солун е наш !!!

Да ти објаснам од каде оваа чуство кај тебе , страв дека готово е , отиде пола Македонија , ова е крајот , леле што се случува ...

Вчера читам дека Ѓунер Исмаил ги кодошел средношколците албанци , од кои 4 ученици завршиле со казна затвор пошто пееле некоја песна. Тоа било во 1983-та.

Потоа знам дека луѓе лежеле затвор заради имање дома на еден вид книги од историјата , кои според тогашната власт биле забранети.

Све било перфектно за македонците , во канцеларија само македонци , во полиција чисто , фабрика исто така , инвестиции све на избрани локации итн.

И сега одеднаш , ШОКИРАЊЕ , до вчера окото твое не било научено да види албанско знаме на јавно место , а сега гледаш цел град е преплавен со знамиња.

Се движиш по град , ама ич не си раат , иако градот е тој истиот , истите тие луѓе , но твојот немир е само заради тие знамиња , тоа е нереален страв.

Сигурно ако тие знамиња се на некоја друга земја , ќе се понашаш најнормално.
Е затоа треба сите да ги прифатат тие знамиња , како нормални , дел од оваа општество.

Тоа знаме веќе е дел од Македонија , и нема да биде прв пат што ќе го сретнеш во животот. Не заборавај , со Устав е гарантирана употребата.

Параноја ! - дали ова е клучниот збор за ова што им се случува на македонците овие денови?

Дечко од кај зимаш дрога глеам те мава јако , ако сакаш дами го кажеш дилерот на ПМ.Не е фрка ако е Shqiptar, заштитен е со устав .Moже и на нас обичните смртници ќе ни се гледаат југословенски или узбекистански знамиња,а нема да бидат на одмет и било какви само да немаат двоглави орли или некои си мутирани птици

Сигурно ако тие знамиња се на некоја друга земја , ќе се понашаш најнормално.

Не е страв, туку е гнасење. И не, не се навредувај од тој збор, бидејќи можам да те разберам дека не ти се свиѓа ама не и да те оправдам, бидејќи сепак тоа е мој израз.

Албанското знаме нека се вее во Албанија колку сака и нека биде поставено каде што сака, ич не ме занима. И кога ќе идам во Албанија доколку видам знаме албанско нема да ми биде чудно, би знаела каде сум и би било најнормално. Но, тука, во град македонски, во држава Македонија, да биде поставено албанското знаме на секој чекор и на секој објект, ми смета. Тука треба да се вее знамето на државата, а не знамето на соседната земја.

Не знам зошто не пробате во некоја друга земја вака да правите? Зошто одма на клоци ќе бидете избркани. Тука многу ве толерираат затоа доаѓа до ова. Знаеш како викаат, дај му на куче еден прст, тоа ќе ја сака цела рака. Така е и со вас.

Па кај и да идат они си носат знамиња тоа не е нешто ново , може си чуваат по некој орел дома ? многу им се свиѓа знамето .Ја сега ако сум христијанин треба да носам ОГРОМЕН КРСТ на мене само затоа што сум христијани ? тоа блесаво и детско oднесување (работава имам ферари види дали е убаво ) :pos::tapp:

Ахмети отвори музеј на терористите, дигнаа споменик на шпон-терорист врз тенк на АРМ, а на јарбол од 35 метри се вее знаме на туѓа држава. А да, и обезглавен е споменик... Битно Солун е наш !!!

Проблемот е што нема крај на сето ова. Не е само Кичево, туку цела западна Македонија е ,,нападната" со албанските знамиња... Кога поминуваш по улиците мислиш дека во Албанија се наоѓаш

(y) E тоа е најбитното ........ битно Солун го ’’ослободивме‘‘ од Гејците нели ......... т.е. Гвујо ’’патвиотот’’ го ’’ослободи’’ ........ та што се битни таму некои си гратчиња Струга, Дебар, Кичево, Тетово и сл. (n)(n)

Проблемот е што нема крај на сето ова. Не е само Кичево, туку цела западна Македонија е ,,нападната" со албанските знамиња... Кога поминуваш по улиците мислиш дека во Албанија се наоѓаш
Go zaboravi Skopje , jas poveke ne go custvuvam kako Makeddonsko a veruvam i ostanatite , mislam deka i grcite nema da ne narekuvaat poveke skopjanosi ke mora da najdat drug termin ... makedonecot moze od denes da se zdobie so eden ubav epitet (zajacko srce )

Рамковниот договор да се стави на референдум и народот да одлучи за неговата судбина.

Ахха такво нешто да се покрене гарантирам дека во рок од 24часа во Македонија ќе пристигнат најмалку илјада западни дипломати од ЕУ, НАТО, ОБСЕ, ООН... и одма ќе не испотегаат за уво ......... а да ќе почнат и да си ги вртат часовниците наназад ко оној Британскиот дипломат(во 2004 неколку дена пред референдумот) кој си го вртеше рачниот саат наназад со цел да ни покаже дека времето течело нанапред, а не наназад ........... :facepalm::facepalm:

Во Скопје живеат над 700.000 жители , западна Македонија е веќе продадена , источна Македонија нема никаков напредок за било каква работа ,инвестиција или било што така да сите што се од тој дел доаѓаат во Скопје со надеж да најдат работа останува само Скопје во другите градови нема ништо и после се лутиме кога сакаат да ни го сменат името во Скопје (другите градови се пустошат ) :tapp: на нас не ни остана ништо освен Скопје. Македонија е продадена цела, 74 % од фирмите се Грчки или Албански.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 23:44 ---
Ако дојдат дипломатите од ЕУ,НАТО ,ОБСЕ итн ние Македонците ќе цртаме сите мапа на голема Албанија :facepalm:

Рамковниот договор да се стави на референдум и народот да одлучи за неговата судбина.
Vie zar uste veruvate deka ramkovniot ispunuva kvota za proaganje , kade e predposledniot popis kade e posledniot se znae li tocnata brojka na siptarosi , jasno kako den ako se iznesat tie cifri nema da bidat ni 18% automatski toj jeben ramkoven nema da vazi poveke , samo ova im odgovara na nasive poebani politicari koi debelo se plakaat od ovie gnasi

Vie zar uste veruvate deka ramkovniot ispunuva kvota za proaganje , kade e predposledniot popis kade e posledniot se znae li tocnata brojka na siptarosi , jasno kako den ako se iznesat tie cifri nema da bidat ni 18% automatski toj jeben ramkoven nema da vazi poveke , samo ova im odgovara na nasive poebani politicari koi debelo se plakaat od ovie gnasi
so zboris be? 18%. bas zatoa propadna popisot. Mislele deka ke ide brzo kako vo istocna makedonija. za polovina od rokot ne uspeea 2 % da brojat. Bidi siguren deka nad 30% sme,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom