- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
Најдобра понуда ти е понудата на Aircon, Toshiba, светска класа инвертери. Врвот на греењето/ладењето со уште 2-3 Јапонски и една Американска фирма, што се однесува до квалитетно греење, долговечност на производот, минимални захтеви за одржување и сервиси (освен оние редовни и полнење фреон после години...). Меѓутоа нивниот најевтин модел AvAnt RAS 107 чини 560 Евра, што излегува од твојата буџетска рамка и е наменет за загревање на 20м2, а ти велиш дуќан од 30М2.... што од друга страна мене на пример не би ми било проблем, бидејки дуќан или салон баш и немора да бидат ‘‘напукани‘‘ со топлина како што сакаме да ни е во дневната, нели тамо не седиме во фотеља у пижами или тренерки, така да и температури од 20 (+ -) се доволни.... меѓутоа само 0,88KW/h од тоа скапата индустриска струја!Edna molba kade da najdam nekoja asalna klima do tieset iljadi denari inventer mislam deka taka se vika sto gree i ladi mi treba za ducan od 30 kvadrati
.... Исто така извонреден избор за твоите потреби е и модел на Fujitsu Inverter. исто така врвен јапонски произведувач на климатизација и затоплување... ASYG 12 е моделот и за тоа колку е добар барем 2-3ца на форумов пишуваа за него.... 3,7 COP факторот, со потрошувачка од 1 киловат на час, е овој во потполност ќе си ја заврши работата во твојот дуќан. Но тоа се добрите вести, лошата е што и овој излегува од твојот буџет... едно + 8,000....Велат дека компресорот во климата е 80-90%.... како и моторот во автомобилот нели!? Но SangYong џипот произведен во Кина може ли да биде Mercedes? За некого можеби и може.... ако е така тогаш и Midea, може да биде или барем замена за Тoshiba.... особено со најновите модели кои имаат компресор од овој реномиран производител... Dai-ichi GTF12-360INV, модел на Midea со Тошиба компресор, 3,62COP фактор, Енергетска А класа... доволно моќен 4,5 КW и би требало без проблем квалитетно да го затопли дуќанот... но со поголема потрошувачка која би одела до 1,4 KW/h.... моделот на овој инвертер може да се најде во Сетек (ребрендиран Сет-компјутери) http://www.set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=67&si=65317 и чини 25 сома....
Интересно е што Грција е ‘‘преплавена‘‘ со овој вид инвертери, додека на ниедно друго место не најдов ништо за него. Мислам дека и предходно е пишувано за овој модел на темава за економично греење... Е да, исто на оваа тема некој пиша и за инвертер на барем колку мене ми е познато германски производител на грејни тела, бојлери... и тн. Vaillant. Нели познат овде по конвекторите кои ги нудат на пазарот. Имам и бојлери сретнато во понуда низ продажната мрежа од овој производител, но не и инвертери и клими... но ќе повторам некој предходно спомна за Vaillant инвертери.
Тоа би можело да биде интересен и квалитетен производ ете ако доаѓа од Дојчланд.
се е супер..иако вака долг пост(над мене) ни на бг форумите не сум прочитала