W
Werther
Гостин
Многу погубна политика води Европа во моментов,доколку се продолжи со масовното доселување на Муслиманите во Европа ќе почнат да ја менуваат културата,запамити тие не се прилагодуваат туку ја менуваат случај е Холандија во која има десетици Исламизирани квартови во кои владее хаос,фашизмот не го оправдувам во никој случај,но ако е тоа спасот од шеријатскиот закон тогаш би го поддржал.Мене не ми се допаѓа насоката по која почнуваме да се движиме. Не ми се допаѓа тој бес помеѓу религиите и нациите. Поради некои неразвиени и неписмени заедници ние сите да страдаме. Верувам дека мора да постои подобро решение од фашисти на власт. Замислувам како после 20 години евреинов ни станува премиер, се ежам од самата помисла.
Додека сите од ден на ден стануваме порадикални како последица на константната тортура од малцинствата, многу лоши умови се создаваат. Тие умови можеби некаде таму ќе се дограбат до моќ. Тогаш дури нема да е интересно.
Верувам дека грешката е во системите. Премногу се дозволуваат работи кои се косат со Уставот и законите во секоја земја. Кај нас на пример никаде не пишува дека може да си ставаат шест метарски знамиња, имаш инструменти спречи ги. Не треба јас, ти и Петко да трчаме и да ги симнуваме знамињата, си имаме институции кои ги плаќаме да си ја завршат работата. Во Белгија на пример доселениците од арапскиот свет ги малтретираат жителите, имаш закон стрпај ги сите во ќорка да дремат. Нема потреба од фашистички движења, впрочем во секоја земја си има правила. Работата е што премногу се дозволува, а стравот да не бидеш обвинет од Најчевска е голем. Првото правило мора да се почитува, кој некому со сила, уцена или присила му прави лошо, треба да е соодветно казнет. Системите испарија во ова време, јас мислам дека до нив е проблемот. Едно е човекови права, друго е погазување на законите и вршење тортура врз граѓаните.
Погледни што се случува во Британија