Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Евреите ја држат Америка, а со тоа и Европа.Јас ќе ти кажам едно.Секоја лага повтори ја десет пати и сите ќе ти поверуваат дека е вистина.Некој ќе ти каже да престанеш да зборуваш конспиративни теории на заговор и јудаизам, но погледни ја историјата, погледни ги фактите и погледни го списокот на светски банки, фирми, компании колку од нив се во сопственотс на Евреи.Денес фејсбукот е најголема социјална мрежа , а истата е формирана од Евреин.Мислиш дека е случајно сето тоа?Сите конверзации, проток на информации е складирано и се има увид во сето тоа.Значи сите луѓе ги собраа на едно место и можат многу полесно да ги контролираат и пратат.

Неонацизмот не е создаден заради крахот на системот, туку поради потреба белите луѓе да ја штитат својата култура, раса и белата Европа.

А нацизмот од евреи ли е создаден? Немам време а и не е тема сега ама гледам голем љубител си на антиеврејски теории на заговор. Само да ти кажам дека многу од теориите во кои веруваш лесно се разбиваат. Од каде знаеш дека и денешните радикали, десничари и неонацисти не се формирани со еврејски капитал.

И не ми е јасно како може да си против радикалниот ислам и против евреите во исто време.

Од глупостите што ги читам не успеав да ве прашам што всушност ви пречи околу знамето? Големината или самоот поставување?
Мене искрено ми е жал заради орелот.Мотив на мртва птица на црвена подлога,многу ми делува депресивно,али јебига Ноември е.

Евреите ја држат Америка, а со тоа и Европа.Јас ќе ти кажам едно.Секоја лага повтори ја десет пати и сите ќе ти поверуваат дека е вистина.Некој ќе ти каже да престанеш да зборуваш конспиративни теории на заговор и јудаизам, но погледни ја историјата, погледни ги фактите и погледни го списокот на светски банки, фирми, компании колку од нив се во сопственотс на Евреи.Денес фејсбукот е најголема социјална мрежа , а истата е формирана од Евреин.Мислиш дека е случајно сето тоа?Сите конверзации, проток на информации е складирано и се има увид во сето тоа.Значи сите луѓе ги собраа на едно место и можат многу полесно да ги контролираат и пратат.

Неонацизмот не е создаден заради крахот на системот, туку поради потреба белите луѓе да ја штитат својата култура, раса и белата Европа.

Што сакаш да кажеш? дека треба пак светска војна да прават белците против евреите?
Или само си лечиш фрустрации........
Нема што, тие се попаметни, иако не се белци (или се) и како испадна сега небелци да владеат со белците.............

Од глупостите што ги читам не успеав да ве прашам што всушност ви пречи околу знамето? Големината или самоот поставување?
Мене скоро ништо. Али има мноооогу други работи.

StormFront .................. ова што го пишуваш ти го има и на StormFront ! :icon_mrgr::icon_mrgr:
Б.Т.В. И Евреите се белци, зашто би се бореле против белата раса т.е. против самите себе, бидејќи и тие се дел од белата раса ........... бели се, барем мене ми изгледаат на белци... ниту се црнци, ниту мулати, местици, монголоиди...

Џабе ја вртите дека албанците се поврзани со радикален исламизам кога таа опција не ги интересира, тоа може да им послужи само како каписла со која подоцна би сецесирале територии. Значи целта им е една, добивање територии, и ќе провоцираат се додека не наидат на одговор од другата страна кој ќе го користат како изговор за повторно пукање по планини и некои градови. Кога ја чистеа покраината Косово избркаа се живо и диво од таму што не се декларира како косовар т е албанец, човече дури и ромите кои воопшто не ги интересира политика, ги избркаа и малубројните хрвати со кои беа браќа по оружје во битките низ Хрватска и Босна.
Ермира Мехмети изјави пред некој ден дека треба да земеме пример од Косово, потполно се согласувам.
Државата кај нас одамна не функционира како што треба и нема ни да не брани ако дојде до такво нешто, јас се надевам дека политичарите ќе ја разберат лудоста што ја прават и дека албанците ќе почнат да размислуваат со сопствена глава, а ако не се среди на време ситуацијава нема да има доволно подруми, ровови а ни гробови за да не собере сите.
А, изгледа ти не си запознаена дека Албанија е доминантно муслиманска земја и со спојување на Косово и Македонија ќе стане 90% муслиманска држава.Ти мислиш дека муслиманите во Албанија се различни од тие во Македонија и Косово?Прошетај во Корча(90% православен), па после во Скадар(70% муслимани) и направи разлика.Ти остави тука овие Албанци што ти продаваат празна слама тука.И во Албанија има забулени, покриени и полни џамии.Немој некој да те фарба тука дека Албанија е атеистичка и таму населението не се замара со тоа.И таму христијанско-муслимански бракови се бројат на прсти.

Тие Албанци христијани си ја сакаат Албанија, но не сакаат да живеат во муслиманска Албанија, а Косоварите и овие од Македонија тоа им е целта.Овде сите тебе ти зборуваат дека е национален проблем, а всушност е верски.Во ниеден случај неможе да станува збор за национален кога се во прашање две различни вери.Србите, Хрватите, муслиманите за што се тепаа?За национални прашања или затоа што овие се православни, вторите католици и третите муслимани?
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 21:05 ---
А нацизмот од евреи ли е создаден? Немам време а и не е тема сега ама гледам голем љубител си на антиеврејски теории на заговор. Само да ти кажам дека многу од теориите во кои веруваш лесно се разбиваат. Од каде знаеш дека и денешните радикали, десничари и неонацисти не се формирани со еврејски капитал.

И не ми е јасно како може да си против радикалниот ислам и против евреите во исто време.
Муабетот е ако има баба муда ќе се викаше дедо.Затоа што не се едноставно и крај на приказната.Десничари во стил на Вмро, да може да се.Зошто Евреите би создавале организации што би убивале Евреи, а тие организации посебно во Америка имаат многу пати нападнато Евреи?

Преименувани две училишта во Дебар
Среда, 25 Април 2012 08:16
Советот на општина Дебар вчера донесе одлука за преименување на две училишта во градот.

optina-debar-5000.jpg

Со едногалсно изгласаната одлука, основното училиште „Братство едиство“ се преименува во „Пенестиа“, додека гимназијата „Здравко Чочковски“ се преименува во „28 Ноември“.
Како што беше речено името Пенестиа е географски поим од илирскиот период и се однесува за дебарскиот крај, а 28 Ноември е Ден на независноста на Албанија и Ден на албанското знаме.
Гимназијата „Здравко Чочковски“ е именувана на самиот почеток со работа, пред педесет и две години. Тој е првоборец од Дебар, кој загинал во Февруарскиот поход.
Иницијатива за преименување имало од родителските совети, а зелено светло за тоа дале и општинските комисии за општествени дејности и онаа за односи со заедницата, во која има претставници од сите етнички и верски заедници.
На седницата беше изгласана и одлуката за измени во статутите на училиштата. И при гласањето на одлуките за преименување и за измени во Статутите беше запазено бадентеровото правило. Одлуките ќе бидат доставени до Министертвото за образование и наука.
- Очекуваме позитивен одговор од министерот, зашто запазени се сите законски процедури, изјави претседателот на Советот Петрит Имами.

А, изгледа ти не си запознаена дека Албанија е доминантно муслиманска земја и со спојување на Косово и Македонија ќе стане 90% муслиманска држава.Ти мислиш дека муслиманите во Албанија се различни од тие во Македонија и Косово?Прошетај во Корча(90% православен), па после во Скадар(70% муслимани) и направи разлика.Ти остави тука овие Албанци што ти продаваат празна слама тука.И во Албанија има забулени, покриени и полни џамии.Немој некој да те фарба тука дека Албанија е атеистичка и таму населението не се замара со тоа.И таму христијанско-муслимански бракови се бројат на прсти.

Тие Албанци христијани си ја сакаат Албанија, но не сакаат да живеат во муслиманска Албанија, а Косоварите и овие од Македонија тоа им е целта.Овде сите тебе ти зборуваат дека е национален проблем, а всушност е верски.Во ниеден случај неможе да станува збор за национален кога се во прашање две различни вери.Србите, Хрватите, муслиманите за што се тепаа?За национални прашања или затоа што овие се православни, вторите католици и третите муслимани?

Албанија е секуларна држава, и единствена држава која била атеистичка, така да имаше корист од комунизмот барем за тоа,....
Албанците во Македонија се најрелигиозни од сите други албанци, овде институциите не не интегрираа во општествството а џамиии даваа колку сакаш.........

StormFront .................. ова што го пишуваш ти го има и на StormFront ! :icon_mrgr::icon_mrgr:
Б.Т.В. И Евреите се белци, зашто би се бореле против белата раса т.е. против самите себе, бидејќи и тие се дел од белата раса ........... бели се, барем мене ми изгледаат на белци... ниту се црнци, ниту мулати, местици, монголоиди...
Евреите себеси се сметаат за семитска раса, а не за бела раса.
Тоа што јас го кажувам го пишува на секој националистички и анти-јудаистички форум.Не само на StormFront.
Тоа што Евреите се за Америка и Европа, тоа се Власите за Македонија.Најтајното и најскриено лоби, но немам антипатија спрема нив воопшто.Се покажале лојални многу пати кон Македонија.

Десничари во стил на Вмро, да може да се.

ВМРО = десничари ....................... :pos::pos::pos:
Ако ВМРО т.е. само(ДПМНЕ) се десничари тогаш да бабата навистина има муда, а дедото и муда и ду*да ............. :icon_lol:

Албанија е секуларна држава, и единствена држава која била атеистичка, така да имаше корист од комунизмот барем за тоа,....
Албанците во Македонија се најрелигиозни од сите други албанци, овде институциите не не интегрираа во општествството а џамиии даваа колку сакаш.........
Албанија е атеистичка држава колку што и Саудиска Арабија е атеистичка држава.И Југославија беше атеистичка држава, па секој на своја страна.

Од кај тоа фашист? Може е ефтин популист и политички профитер од ксенофобија, ама тоа што го прави е сосема во насока на унапредување на слободата во општеството, никако кон диктатура или фашизам. Човекот имал среќа да биде роден во една од најлибералните држави, со долга историја на просветителство, слобода на говор, лични и економски слободи и сите останати можни придобивки на западната цивилизација. Сега мора да се влече по судови за да ја брани слободата на говор и да се шета со панцир да не заврши како Тео ван Гог. Јас да живеам во Ротердам кајшто е тој муфтијата градоначалник, без размислување би гласал за Вилдерс.
Тие идиотите во Грција не се ништо како Вилдерс, тие се само насилници како и сите останати екстремисти (анархисти, комунисти, пичкесиматеринисти) што се појавуваат кога ќе снема државни пари да се купува социјалниот мир.

По мирен пат не можеш да отселиш толку народ. Една таква чиста си носи крв. Таквата чистка му е во програма. Како тоа ти ја дефинираш слободата и каде ставаш граници?
Каде во принципите на магна карта и останатите цивилизациски придобивки на западниот свет стои дека за да добиеш државјанство, мораш да се согласиш на тоа целосно да се асимилираш и да се откажеш од наследството на твоето потекло? Дека секој потег во насока на етаблирање на твојата култура и националност ќе се казнувa со лежење во затвор?
Има уште пикантерии.
За мене нема двоумење дека вакви партиички во Европа тенденциозно водат кон неонацизам. Тоа што ми е интересно е тоа дека ги користат слободата на говор, движење и религиозно определување во дневнополитичкиот популизам, за да се дограбат до власт.

ВМРО = десничари ....................... :pos::pos::pos:
Ако ВМРО т.е. само(ДПМНЕ) се десничари тогаш да бабата навистина има муда, а дедото и муда и ду*да ............. :icon_lol:
Затоа кажав во “стил“.Десница, левица и центар се се тоа политички магли демек народот бира, а сите нив всушност ги интересира едно нешто , а тоа е капитал :)

Војните низ Југославија беа за национални интереси, албанците тука се борат само за национални интереси, неможе да се борат религија кога истата ја имаат неколку пати менувано. За болдот машко сум чисто колку да нема забуни во иднина па да треба и мене како ан фем да ме тепаш:).

По мирен пат не можеш да отселиш толку народ. Една таква чиста си носи крв. Таквата чистка му е во програма. Како тоа ти ја дефинираш слободата и каде ставаш граници?
Каде во принципите на магна карта и останатите цивилизациски придобивки на западниот свет стои дека за да добиеш државјанство, мораш да се согласиш на тоа целосно да се асимилираш и да се откажеш од наследството на твоето потекло? Дека секој потег во насока на етаблирање на твојата култура и националност ќе биде казниво со закон?
Има уште пикантерии.
За мене нема двоумење дека вакви партиички во Европа тенденциозно водат кон неонацизам. Тоа што мене ми е интересно е тоа дека ги користат слободата на говор, движење и религиозно определување во дневнополитичкиот популизам, за да се дограбат до власт.
Си дошол да живееш во Европа и ќе живееш европски.Дали ти во Јапонија живееш шпански?Или пак дали во Саудиск Арабија живееш шведски?

Крај краева ич не ја сакам демократијата и правото на избор.Тоа е чиста фарса и магла во празно.Европа е место на белиот човек, белата раса, белата култура и воопшто не ни треба да се примаат емигранти и да рушат овдешна култура.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 21:27 ---
Војните низ Југославија беа за национални интереси, албанците тука се борат само за национални интереси, неможе да се борат религија кога истата ја имаат неколку пати менувано. За болдот машко сум чисто колку да нема забуни во иднина па да треба и мене како ан фем да ме тепаш:).
Македонците највеќе што ги спаси и тука да пукне беше православието со Србите.Тоа треба на сите да ви е јасно како ден.Србите се затруени со православје, Хрватите со католицизам, а муслиманите со вехабизам.Србите и Хрватите историски се еден ист народ којшто е поделен верски.

Албанците, Турците, Босанците се на една иста страна, а тоа е верската.Мислиш дека Турците и Босанците се пријатели на Македонците?Изгледа живееш во голема заблуда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom