Дали може да се поништи крштеницата?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Паган, атеист, антихрист... иста работа.
Да, да секако.
Кај си, топ си (y)
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 19:56 ---
Освен Безбожник немам друг коментар.
ГОСПОД Е ГОЛЕМ ПА ПРОСТУВА ГРЕВОВИ
Ако постои случајно, се надевам дека ни под разно нема да ми прости и да ме прати на исто место со ова вернициве.

Да, да секако.
Кај си, топ си (y)

Ако постои случајно, се надевам дека ни под разно нема да ми прости и да ме прати на исто место со ова вернициве.
А јас мислев цела вечност ќе ја делам со тебе :place:

Да, да секако.
Кај си, топ си (y)

:cuc::cuc:

kaj e sega ona laneno Bambi da vidi sto pisuvas ti tuka..
idi begaj:icon_mrgr:

p.s. deka ima pagansko nesto u tie obicai, vistina e:P
Ко ме зове, ко ме зове? :)
Зошто на Бадник се палат огнови?
1. Овчарите имале запалено оган кога ангелите им јавиле дека се родил Христос Спас
2. Бадникот го симболизира жарот што свети праведен Јосиф Обручник го зел во својата унечка за да запали оган и го стопли Богомладенецот.

Сите други огнови немаат врска со Василичарските и Водичарските огнови немаат оправдување во Христијанството.

ma neeee siiiiii antihrist, nego onaka si pagance...:icon_mrgr:

И шо ако е паган(ка)?! o_O
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 01:15 ---
Крстен сум во црква не по моjа желба туку по желба на моите (знам, неправедно е)
па ме интересира дали има начин да не бидам воден како православен во официjалните црквени книги? Моите религиски погледи се различни од оние на моите па не се сметам за христиjанин.

Доколку има ваква тема споjте jа, jас не успеав да наjдам.

Брат, и ја сум крстен у црква.. па шо.. голем ташак..

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Знаете дека атеизмот не е религија нели, не ви забранува идење во цркви, крстење.. све тоа, така?
Значи нема јас што да бегам како ѓавол од црква, мене се ми е исто.
Ама пример мајка ми не и е, девојка ми е не и е. Мене не ми треба исуса за да бидам способен да љубам.
Кога мене не ми менува ништо, а нив им, зошто да не се венчам во црква? Атеизмот не ми налага да не се. Зошто да не присуствувам на крштевката на братучед?
Зошто да не бидам со фамилијата за велигден? Зошто да не ги направам среќни? Прво дефинирајте се како луѓе, после религиозно.

Ко ме зове, ко ме зове? :)
Зошто на Бадник се палат огнови?
1. Овчарите имале запалено оган кога ангелите им јавиле дека се родил Христос Спас
2. Бадникот го симболизира жарот што свети праведен Јосиф Обручник го зел во својата унечка за да запали оган и го стопли Богомладенецот.

Сите други огнови немаат врска со Василичарските и Водичарските огнови немаат оправдување во Христијанството.

Ja, za da mu objasnis na covekot :)

Nego mene samo ne mi e jasno zasto den pred Badnik, obicno na 5-ti januar se pali ognot, ne na 6 -ti vecerta. Ili toa e nesto povrzano so Crkovnoto smetanje na denot koga pocnuva, koga zavrsuva? A muzikata i toa kolceto okolu ognot? Mene toa me intersira, onaka cisto informativno, inace za ognot zosto se pali manje-vise mi bese jasno.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 08:46 ---
И шо ако е паган(ка)?! o_O
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 01:15 ---

Брат, и ја сум крстен у црква.. па шо.. голем ташак..

Pa nisto, kako sto stoi i podolu - se zezav :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom