- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.756
- Поени од реакции
- 8.785
Не сум паган, ама антихрист сум изгледаА што си?Паган и шириш ерес
Не сум паган, ама антихрист сум изгледаА што си?Паган и шириш ерес
Освен Безбожник немам друг коментар.Не сум паган, ама антихрист сум изгледа
Паган, атеист, антихрист... иста работа.Не сум паган, ама антихрист сум изгледа
Да, да секако.Паган, атеист, антихрист... иста работа.
Ако постои случајно, се надевам дека ни под разно нема да ми прости и да ме прати на исто место со ова вернициве.Освен Безбожник немам друг коментар.
ГОСПОД Е ГОЛЕМ ПА ПРОСТУВА ГРЕВОВИ
А јас мислев цела вечност ќе ја делам со тебеДа, да секако.
Кај си, топ си
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 19:56 ---
Ако постои случајно, се надевам дека ни под разно нема да ми прости и да ме прати на исто место со ова вернициве.
Да, да секако.
Кај си, топ си
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 19:56 ---
Ако постои случајно, се надевам дека ни под разно нема да ми прости и да ме прати на исто место со ова вернициве.
ma neeee siiiiii antihrist, nego onaka si pagance...Не сум паган, ама антихрист сум изгледа
Paganite se drugi imaa crkovni izobliceni obicai kako na pr. palat ogin za procka ili badnikma neeee siiiiii antihrist, nego onaka si pagance...
kaj e sega ona laneno Bambi da vidi sto pisuvas ti tuka..Paganite se drugi imaa crkovni izobliceni obicai kako na pr. palat ogin za procka ili badnik
Научете што е паган првоma neeee siiiiii antihrist, nego onaka si pagance...
se zezam samoНаучете што е паган прво
Ко ме зове, ко ме зове?kaj e sega ona laneno Bambi da vidi sto pisuvas ti tuka..
idi begaj
p.s. deka ima pagansko nesto u tie obicai, vistina e
И шо ако е паган(ка)?!ma neeee siiiiii antihrist, nego onaka si pagance...
Брат, и ја сум крстен у црква.. па шо.. голем ташак..Крстен сум во црква не по моjа желба туку по желба на моите (знам, неправедно е)
па ме интересира дали има начин да не бидам воден како православен во официjалните црквени книги? Моите религиски погледи се различни од оние на моите па не се сметам за христиjанин.
Доколку има ваква тема споjте jа, jас не успеав да наjдам.
Ja, za da mu objasnis na covekotКо ме зове, ко ме зове?
Зошто на Бадник се палат огнови?
1. Овчарите имале запалено оган кога ангелите им јавиле дека се родил Христос Спас
2. Бадникот го симболизира жарот што свети праведен Јосиф Обручник го зел во својата унечка за да запали оган и го стопли Богомладенецот.
Сите други огнови немаат врска со Василичарските и Водичарските огнови немаат оправдување во Христијанството.
Pa nisto, kako sto stoi i podolu - se zezavИ шо ако е паган(ка)?!
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 01:15 ---
Брат, и ја сум крстен у црква.. па шо.. голем ташак..