Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
me interesira pravev krvna analiza denes i mi e pokaceno zelezoto???? sto moze da bide i dali e opasno ova? pozdrav

затнат ми е носот неам капки за нос ме мрзи да одам да купам кажувајте што да праам не ми треба интерпункција

Ај ако може помош на работа сум 3 смена :cautious:а забов ме утепа од болјење немам кој да ме замени и сл... кажете што да земам од аптека нешто што ќе ми ја ублажи болката барем и да издржам до сабајле додека отидам до заболекар ...

Има едни витамински таблети,се викаат едно на ден од Supra Vit а и така се пие, по едно на ден.
Дали некој ги има пиено и дали се прави пауза после едно кутиче (една доза):)

Ај ако може помош на работа сум 3 смена :cautious:а забов ме утепа од болјење немам кој да ме замени и сл... кажете што да земам од аптека нешто што ќе ми ја ублажи болката барем и да издржам до сабајле додека отидам до заболекар ...

Пробај со Блок Макс на Алкалоид, викаат многу биле добри

Ме боли нешто левиот бубрег денес, решение? :/

Оди на дежурен, ќе те снимаат и испитаат урина/крв да не е песок/каменче во бубрег. Пиј повеќе течности - по пола литар на екс (бистри сокови, чаеви што тераат на мокрење - магдонос, брусница) ;)

Шитни го за 10 000ки додека е време, после никој нема да сака да ти го купи :D
Пиј пиво бре сигурно имаш песок.

Оди на дежурен, ќе те снимаат и испитаат урина/крв да не е песок/каменче во бубрег. Пиј повеќе течности - по пола литар на екс (бистри сокови, чаеви што тераат на мокрење - магдонос, брусница) ;)
А види ја оваа под тебе што ми препорачува :pos: си направив увин па ќе видиме што е :)

А види ја оваа под тебе што ми препорачува :pos: си направив увин па ќе видиме што е :)

Болка во бубрег е добар симптом дека имаш некое си каменче во бубрегот, па убаво те советува leandra почасти си се некое пиво, помага (y)

Болка во бубрег е добар симптом дека имаш некое си каменче во бубрегот, па убаво те советува leandra почасти си се некое пиво, помага (y)
А не е од промаја -преладеност , немора да значи дека има камен:)

А не е од промаја -преладеност , немора да значи дека има камен:)

Реков добар симптом, а не реков камен е сигурно, затоа што сепак тоа мора да се испита. Во секој случај ако е камен, пивото помага, ако не е камен, никому ништо :icon_mrgr:ќе се развесели малку

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom